Прехвърляне към съдържание


Снимка

Ръководства за работа с Excel 2003


  • Моля, влезте, за да отговорите
1471 отговора по тази тема

#1456 azureuz

azureuz

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 26 мнения

Публикувано: 15 February 2019 - 21:27

Поправката е в ред 32 на UserForm1

CStr(ara.Offset(0, 3).Value) = CStr(ComboBox1.Text) Then

Прилагам и файла с поправките

Благодаря ти много.А има ли вариянт при цъкването на календара от формата да излиза под юзер формата?



#1457 TRN

TRN

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 13 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 16 February 2019 - 08:19

Благодаря ти много.А има ли вариянт при цъкването на календара от формата да излиза под юзер формата?

В SF_DatePick ред 209 определя къде да се визуализира формата

SF_DatePick.Top = UserForm1.Top

Например така SF_DatePick.Top = UserForm1.Top + UserForm1.Height

ще се появи под формата



#1458 azureuz

azureuz

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 26 мнения

Публикувано: 16 February 2019 - 10:11

В SF_DatePick ред 209 определя къде да се визуализира формата

SF_DatePick.Top = UserForm1.Top

Например така SF_DatePick.Top = UserForm1.Top + UserForm1.Height

ще се появи под формата

Идеялно се получи.Благодаря ти отново.



#1459 naskobk

naskobk

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 179 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 07 October 2019 - 12:53

Предлагам всеки който има интересна програма

направена на Ексел да е публикува в тази група:

MS Ексел - Полезните неща

 

В тази група може да се публикуват и разработват програми

които са полезни за потребителите в нея.

 

Групата е за взаимопомощ и ценни съвети за 

работата с програмата, аз също ще публикувам 

полезни програми разработени под средата

на MS Excel - програмите са свободни за сваляне

от всички потребители в групата.


Помощни програми за обработка на Данни в Ексел - http://infosoftbg.eu Не слушай какво ти говорят, а гледай какво правят - По делата им ще ги познаете.

 

 

Win Free Litecoins every day! Every week free withdraw

 
 
 

#1460 naskobk

naskobk

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 179 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 15 November 2019 - 13:52

Този макрос служи за автоматично записване на всички диаграми

създадени в ексел във формат на изображения,

моля вградете си кода в макросите

като отделен модул,

тестван е и работи коректно.

 

Как автоматично да конвертирате диаграми в работни таблици на Excel

в различни формати на изображения с VBA.

Ето пълния код на VBA:

Sub ExportCharts()
Dim sht As Worksheet
Dim cht As ChartObject
Dim i As Integer
i = 1
Application.ScreenUpdating = False
Application.EnableEvents = False
Set sht = ActiveSheet
For Each sht In ActiveWorkbook.Worksheets
For Each cht In sht.ChartObjects
cht.Activate
ActiveChart.Export ActiveWorkbook.Path & "\" & sht.Name & "-" & i & ".gif"
i = i + 1
Next cht
i = 1
Next sht
Application.EnableEvents = True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub


Помощни програми за обработка на Данни в Ексел - http://infosoftbg.eu Не слушай какво ти говорят, а гледай какво правят - По делата им ще ги познаете.

 

 

Win Free Litecoins every day! Every week free withdraw

 
 
 

#1461 naskobk

naskobk

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 179 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 11 February 2020 - 13:18

Как да си създадем баркодове в Ексел
Barcodes-14.png
 
 
Интересен и полезен видео урок за създаване на Баркодове в Ексел:
ако имате складова програма може на всеки един артикул да му се създаде уникален баркод
и с помощта на баркод четец автоматично да се вкарва в софтуера за фактуриране
с които работи всяка една търговска верига.
Линк към видео урока и работния файл който може да си свалите от тук:
 

Помощни програми за обработка на Данни в Ексел - http://infosoftbg.eu Не слушай какво ти говорят, а гледай какво правят - По делата им ще ги познаете.

 

 

Win Free Litecoins every day! Every week free withdraw

 
 
 

#1462 Sunflower

Sunflower

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1 мнения

Публикувано: 18 May 2020 - 13:22

Здравейте! Беше ми дадена задача, която не разбирам. Спряма капитала на фирма и печалбата и за дадена година трябва да определя дали фирмата е пред фалит или е добре разработена. Чрез функцията =IF(F3>E3;"на печалба";"пред фалит") нарправих част от условието, но има и трета опция. Ако печалбата е равна на капитала трябва да се изпише "Задоволително". Чрез коя функция могат да се направят и трите опции? 

Също така как се изважда името на фирмата с най-голяма иил най-малка печалба? Другото, което не успявам да направя е общата печалба на фирмите, регистрирани след 1990 година. 

 

От тази задача зависи оценката в дипломата ми, а срокът и е за днес! Ще съм много благодарна, ако някой се отзове, защото колкото повече опитвам, толкова по-зле стават нещата...



#1463 naskobk

naskobk

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 179 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 21 May 2020 - 11:07

Здрасти изпрати ми работния файл на abakalov@mail.bg

ще се опитам да ти помогна.

Може да попиташ и тук: https://www.facebook...421350771918101


Помощни програми за обработка на Данни в Ексел - http://infosoftbg.eu Не слушай какво ти говорят, а гледай какво правят - По делата им ще ги познаете.

 

 

Win Free Litecoins every day! Every week free withdraw

 
 
 

#1464 naskobk

naskobk

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 179 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 17 June 2020 - 22:31

Здрасти изпрати ми работния файл на abakalov@mail.bg


Помощни програми за обработка на Данни в Ексел - http://infosoftbg.eu Не слушай какво ти говорят, а гледай какво правят - По делата им ще ги познаете.

 

 

Win Free Litecoins every day! Every week free withdraw

 
 
 

#1465 k0st4din

k0st4din

    Softvisia

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1184 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 24 June 2020 - 06:46

Здравейте naskobk, 

доста пъти препрочитах, това което пишете и към момента все още не ми става ясно, следното:

Вие в softvisia ли сте се регистрирал, за да помогнете с това, което умеете или да си рекламирате собствената фейсбук страница, където препращате имащите от нужда, потребители или пък на лично изпращане на @-mail Ви?

Първото, което ми прави впечатление е че запитването е от 18.05.2020 г на  Sunflower, а пък да не говорим, че срокът й също е бил до същата тази дата

Вие към 17 юни, продължавате да пишете да Ви го изпрати на личната поща????

Все си мисля, че форумите са, за да се задават въпроси и на тях да се отговаря отново във форумите, за да има проследяване, а и не на последно място, биха помогнали на някой друг.

Не че потребителя е влизал след тази дата, но и да е, как ще помогнете като ви го изпрати на личната ви поща и въпроса във форума остане "висящ", а може да се появи друг потребител, на който да му помогне решението на търсеният проблем за решаване?



#1466 naskobk

naskobk

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 179 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 30 June 2020 - 18:29

Нека се разберем така,

който желае да му се реши проблема да

прикачи работния файл до момента които

е направил и аз ще му препратя вариант на

файла, за да е по ясно и разбираемо за

потребителя, а и за останалите потребители


Помощни програми за обработка на Данни в Ексел - http://infosoftbg.eu Не слушай какво ти говорят, а гледай какво правят - По делата им ще ги познаете.

 

 

Win Free Litecoins every day! Every week free withdraw

 
 
 

#1467 k0st4din

k0st4din

    Softvisia

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1184 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 30 June 2020 - 18:47

Ние няма какво да се разбираме. Правилата и начина на работа за измислени преди много години.
Някой трябва да се постарае да обясни точно какво му трябва, а на всеки желаещ да помогне, може да си напише формулите, макросите и ако има желание, да качи готов файл, спрямо желанието на нуждаещият, а не спрямо нашите възможности.
Бъдете жив и здрав.

#1468 visio

visio

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 2 мнения

Публикувано: 20 February 2021 - 19:01

Здравейте,
нов съм във форума.
За мен това е един от малкото останали качествени бг форуми.
Въпросът ми е следния -
има ли опция в ексела, която автоматично да прави следното:
копирал съм примерно една колона, съдържаща 90 клетки.
Искам да ги копирам в друг лист, нo не в една колона, а
разпределени в 3 колони по 30 клетки.
Идеята е да не разпечатвам примерно 3 листа, след като мога
да ги вместя по този начин само в един.
И да поясня - не говорим за опцията Text to Column...

#1469 ExaFlop

ExaFlop

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 696 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 24 February 2021 - 01:08

Да приемем, че данните са в лист 1 колона D. Копирай клетка D1. В лист 2 в клетка A1 постави копираното съдържание. Редактирай адреса на клетката, който е D1 на $D1
Хвани в долния десен ъгъл манипулатора и тегли надолу до клетка A30. Хвани в долния десен ъгъл манипулатора и тегли надясно до клетка C1 включително. Кликни на клетка B1 и редактирай  $D1 на $D31 и клетка C1 и редактирай  $D1 на $D61
Маркирай клетки B1 и C1. Хвани в долния десен ъгъл манипулатора и тегли надолу до клетка C30.
Това е - печаташ лист 2
 



#1470 naskobk

naskobk

    Потребител

  • Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 179 мнения
  • Пол:Мъж

Публикувано: 27 February 2021 - 13:25

За да се автоматизира най лесно се получава с макроси,

прикачвам решението на задачата с макрос:

 

Свалете си файла и

използвайте един от двата метода

 

 

Поздрави и късмет!

 

 

 

 

 

Прикрепен(и) файл(ове)


Помощни програми за обработка на Данни в Ексел - http://infosoftbg.eu Не слушай какво ти говорят, а гледай какво правят - По делата им ще ги познаете.

 

 

Win Free Litecoins every day! Every week free withdraw

 
 
 




0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители