Jump to content

Препоръчан пост

NR BG-Fix Tool е обратно в обръщение. Инструментът вече използва друг метод за добавяне и премахване на фонетичната подредба. Предният беше по-лесен, но функционираше само на Windows с интерфейс на английски език. Не давам никакви гаранции, че инструментът работи перфектно, но поне при мен (и не само) си върши работата. И все пак: не съм отговорен, ако възникнат проблеми при използването му.
Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 69
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Браво! Справил си се.

Не съм тествал премахването на 'Флекса' , но кирилизирах успешно виртуална ОС WIN XP SP2 и SP3.

Ще препоръчвам фикса на познатите ми. Поздравления

П.П. Иконката не е ли малко тъмна в горната част?

Link to comment
Сподели другаде

Хм, задал съм погрешно ограничение за версиите на XP. Направих нов билд, сега трябва да стартира нормално на SP3.

Иконката е 1:1 с аватара ми. Т.е. конвертирах аватара си в икона. Не ми се занимаваше да редактирам повече.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

Бях писал преди някъде че разбирам някои потребители които не разбират от компютри за слагането на ФлексТайп, но не мога да разбера защо това го правят и „специалисти“ от компютърни фирми?

 

Едно предложение: Не може ли към пакета да се добавят и нужните от инсталационния диск файлове. Ако това е възможно ще е много по-лесно за тези потребители които нямат инсталационен диск, пък и така цялата програма ще има по-завършен вид.

Link to comment
Сподели другаде

Специалистите от компютърни фирми го правят най-често по две причини:

1. FlexType е известна програма и доста потребители я ползват и са свикнали с нея, което прави инсталирането на нея вместо стандартна фонетична подредба някак по комерсиално, защото би допаднало на повече обикновени потребители.

2. Повечето такива "специалисти" са толкова и специалисти. А дори и да са наясно с проблемите на FlexType (което би трябвало да е по-често, отколкото е всъщност, защото от такива хора се очаква да са наясно с материята), на повечето такива спецове не им и дреме много и гледат да си изкарат левчетата от поредната нелегална инсталация на пиратски Windows, без да им пука много.

 

Файловете са част от Windows и не е легално да се разпространяват така самостоятелно без разрешение.

Link to comment
Сподели другаде

  • 7 months later...

Здравейте!

Благодаря на Night_Raven за чудесната програма :thumbsup: Аз поради незнание използвах окло 4 години FlexType. От няколко месеца имам интернет и чак сега (за съжаление), прочитам негативи за нея. Сменил съм няколко версии на Windows XP и винаги имах един и същи проблем. Забиваше ми туулбара и докато не натисна Windows клавиша не се оправяше. Преди около 3 седмици си инсталирах NR BG-Fix Tool. Проблема със забиването изчезна. Друго по системата си в този период не съм променял. Не знам дали е от деинсталацията на FlexType, но е факт. С новата програма ми е много по-удобно и се чудя, как до сега съм работил с FlexType :bored: Благодаря още веднъж и Живи и Здрави :bye:

Link to comment
Сподели другаде

Само да уточня, че NR BG-Fix Tool всъщност не е реална програма и не се инсталира. Не и в стандартния смисъл. Това е просто инструмент за почистване на FlexType и добавяне/премахване на фонетична подредба. Надявам се си почистил, преди да я добавиш.
Link to comment
Сподели другаде

Само да уточня, че NR BG-Fix Tool всъщност не е реална програма и не се инсталира.

Извинявайте, неправилно съм се изразил :blush:

Надявам се си почистил, преди да я добавиш.

Много внимателно прочетох описанието и направих всичко, както сте препоръчали. Чрез инструмента премахнах съответно FlexType и инсталирах фонетичната подредба. Замених от инсталационния диск на Windows XP файловете, които трябваше. Уточнявам, че съм със SP3 и всичко според мен протече нормално и инструмента работи перфектно :cap:

Link to comment
Сподели другаде

Уточнявам, че съм със SP3 и всичко според мен протече нормално и инструмента работи перфектно :cap:

Като цяло инструментът работи прилично. Чак перфектно не е. :) Има някои неща, които могат да се подобрят, но те не са фатални. Затова и този инструмент е с нисичък приоритет. Когато ми остане време, ще му внеса корекции, но кога точно ще стане това въобще не мога да кажа.

Link to comment
Сподели другаде

Евала Night_Raven това фиксче ми помогна да махна флекс тъп на машина на която деинсталатора на инженера го премахна ,но после се изгуби българския език...стартирах туулчето върна върна си езика и настройките,инсталира фонетика и сега всичко е ток и жица
Link to comment
Сподели другаде

  • 8 months later...

Здравейте искам да се отърва от Flex Type и опитах, но ми даде накяква грешка накрая - Invalid use of Null. Имам кирилица в момента.

Незнам дали съм се отървала изцяло от flex Type. Има ли вариант това да се провери?

Благодаря!

post-12726-12579466813088_thumb.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Това на какъв Windows е стартирано? Възможно е да имаш софтуер, който да пречи на работата на инструмента. Не мога да кажа ей така кой може да е той.

А и това е скрипт, който се ползва при инсталиране на фонетичната подредба, а не деинсталацията на FlexType. Ти посочи ли нужните файлове от инсталационния по време на самата деинсталация на FlexType? Рестартира ли?

Link to comment
Сподели другаде

По принцип не е желателно да ползваш различна версия на Windows на инсталационния диск, но това не би трябвало да е проблемът в случая. Иначе за жалост не знам какво причинява подобно поведение. Когато съм тествал инструмента на виртуална машина винаги е работил както трябва. Същото се отнася и като съм го използвал на истинския ми компютър.

Самият Windows да не е самоделка нещо?

Link to comment
Сподели другаде

Може и това да проблема, защото има някакви допълнителни настройки за Terminal Server.

На мен мисълта ми е ... Тъй като твоята програмка прави три неща :

 

1 задаване/възстановяване на регионалните настройки на български;

2 премахване на FlexType 2K;

3 инсталиране на фонетична подредба за онези от вас, които не са запознати с БДС подредбата и пишат на нея със скорост от 1 символ на минута.

 

По позиция 1 и 3 всичко е ок ! дали съм се отървала от Flex-а тотално ?

 

Благодаря ти.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...