Jump to content

Препоръчан пост

Здравей,интернета ми е по лан на мен не ми се налага да инсталирам нищо(освен на win98 драйвъри за лан картата)а при другите уиндолси автоматично си го хваща.Моето предложение е да им се обадиш и да ги питаш как стоят,работите.Успех!!!
Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
  • Отговори 409
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Привет, понеже знам какво е да неможеш да си преинсталираш сам Windowsa и да си зависим от даден

човек затова направих едно туториалче за да се види,че не е толкова сложно :).

Тук може да се види тутуриалчето,което е видео файл, като предварително се извенявам за допуснати правописни грешки

 

от тук може да си свалите симулатора за Windows XP и да се упражнявате преди да се решите да инсталирате

Това е първият екран,след като сте сложили Windowsa в CD и сте дали рестарт, тук просто чукате ентер.

http://pics.softvisia.com/design/pics/1690/738125577d.gif

Link to comment
Сподели другаде

Привет, понеже знам какво е да неможеш да си преинсталираш сам Windowsa и да си зависим от даден

човек затова направих едно туториалче за да се види,че не е толкова сложно :).

Тук може да се види тутуриалчето,кето е видео файл, като предварително се извенявам за допуснати правописни грешки

 

от тук може да си свалите симулатора за Windows XP и да се упражнявате преди да се решите да инсталирате

 

ЕДИТ: Понеже ръководството не е за тук, и поражда разногласия, а моята цел не е това, призовавам всеки модератор, който има права да я истрие, или да я премести, ако разбира се сметне,че си заслужава . Поздрави!!!

Здравей Tihichko!

Първо едно голяяяяяяяяяяяямо БРАВО! :bravo: :bravo: :bravo:

Определено имаш с какво да ни изненадаш положително щом се появиш. Много хубав видео туториал. И много полезен. Благодаря ти от сърце. Аз още не съм си преинсталирала уйна, но се каня да го направя и ръководството ще ми бъде от голяма полза. По принцип съм привърженик на този вид туториали- видео и много се радвам, че ни предостави такъв.

 

Сега по повод на това за къде е ръководството- няма разногласия. Изобщо не може да става дума за триене. Що се касае за преместване- има си модератор на този раздел, който ще реши и разбира се ще се съобрази с твоето виждане и желание. Относно преместването- единствената причина поради която аз лично съм мислила за него е това, че смятам, че ръководството ти е достатъчно сериозно за да му бъде отделена самостоятелна тема в която потребителите да задават своите въпроси и информацията да е събрана на едно място. Това, което си направил е голям и похвален труд и е ръководство поради което аз лично не виждам причина да се третира като " желание за ръководство за работа с програма".

Разбира се, уважавам и ценя труда ти и преценката ти за мястото на този материал.

Току що разгледах отново цялата тема" желания за ръководства за работа с програми"- всъщност тя цялата с изключение на два поста е за преинсталиране на windows. Може би ще е най- добре да остане като важна тема- " преинсталиране на windows". Темата найстина заслужава да е важна. А въпросните 2 поста извън тази тема да бъдат преместени.

 

Надявам се че ме разбра правилно!

Поздрави и още веднъж благодаря! :)

Link to comment
Сподели другаде

Здравей danina !

 

Разбирам те напълно, просто се опитвам да бъда полезен на хората които не са чак толкова напреднали да разберат,че не е толкова сложно да се преинсталира един Windows.

 

Благодаря ти за похвалните думи :blush: но не мисля,че ги заслужавам с тези правописни грешки :)

Разбира се има си причина за това, но немисля да Ви отегчавам с мойте проблеми.

 

Поздрави!!!

Link to comment
Сподели другаде

Здравей danina !

 

Разбирам те напълно, просто се опитвам да бъда полезен на хората които не са чак толкова напреднали,да разберат,че не е толкова сложно да се преинсталира един Windows.

 

Благодаря ти за похвалните думи :blush: но не мисля,че ги заслужавам с тези правописни грешки :)

Разбира се има си причина за това, но немисля да ви отегчавам с мойте проблеми.

 

Поздрави!!!

Похвалите са съвсем заслужени! Като се пише на латиница е по- трудно знам. Важното е, че си направил този туториал и ни го предостави. И темата вече заема подобаващо място, а на мен сигурно скоро ще ми се налага да ползвам ръководството ти.

Абе страшничко си е! ;)

 

Въпрос:

Забелязах, че при инсталацията двата дяла са с еднаква големина. Предполагам че след това се задава по колко гигабайта да бъдат? Ако е така, какво ще се случи с дял D? В момента той ми е 58.6GB. Харда ми е 80GB, тоест ако се разделят по равно ще имам два дяла по 40GB. Ами ако заетото място на D ми е повече от 40/ припомням, че в момента дяла ми е 58.6GB/.

И още един- на едно място има " ако не ви се чака просто натискате enter и компютъра се рестартира".

Какво се случва по време на това изчакване. Препоръчително ли е да се изчака или просто да рестартираме?

Благодаря предварително?

Link to comment
Сподели другаде

Привет, ако инсталираш уина на дял С нищо няма да се случи с дял Д,просто уина форматира само дял С, относно това дали да чакаш или не аз никога не съм изчаквал просто нямам търпение :) и винаги си чукам ентер, сетъпа Ви рестартира,след 15 секунди, ако Вие не му чукнете ентер. Редактиран от Tihichko
Link to comment
Сподели другаде

Привет, ако инсталираш уина на дял С нищо няма да се случи с дял Д,просто уина форматира само дял С, относно това дали да чакаш или не аз никога не съм изчаквал просто нямам тъпретие :) и винаги си чукам ентер, сетъпа ви рестартира,след 15 секунди, ако вие не му чукнете ентер.

Благодаря за отговорите!

Обаче пак не разбрах- ако при преинстала 80GB се разделят за двата дяла по равно, тоест по 40GB, а аз имам да речем в момента използвани на D 46GB, какво ще стане с остатъка от 6GB? В момента D ми е 56GB, така че ако приемем, че от тях 46 са пълни и при преистала се разделя твърдия диск на две равни части се получава остатък от D- 6 GB. Какво става с тях? Дано този път съм обяснила правилно въпроса си.

Поздрави! :)

Link to comment
Сподели другаде

Не е задължително, дори не е препоръчително системния ти дял (в случая дял С) да е голям колкото дял D. Иначе казано съвсем спокойно можеш да се побереш в едни 16ГБ (примерно) системен дял, като държиш важните за тебе неща на другия дял. Така по-лесно ще можеш след време да си преинсталираш OS-a или пък ако нещо се случи със него (вирус или нещо подобно) директно форматираш и инсталираш ново ХР, понеже ценните ти неща са върху друг дял.

Колкото до твоя случай не мога да ти препоръчам да правиш такива гимнастики и да си преоразмеряваш дяловете. Едно че е невъзможно и второ възможно е да се получи срив, който ще доведе до загуба на данни. (в никакъв случай не желая да те плаша, но такива операции се правят единствено ако имаш токозахранващо у-во, понеже едно премигване на тока и после вадиш студената водица от хладилника...)

Link to comment
Сподели другаде

Tihichko,по добро обяснение,не бях виждал,за което,много ти благодаря !

Хваща ме яд,че миналата седмица,викнах един приятел,да ми го преинсталира !

Сега ще се упражнявам на симулатора,защото,страшно искам,да се науча !

Миналата година през август,системата се скапа от един токов удар,и трябваше да чакам цяла седмица,да дойде човек ! Както казах,миналата седмица,пак се наложи !

 

Имам и един въпрос-при твърдите дискове, S-ATA,иска една дискета/имам я/.

Къде и как става нейното зареждане ?

Поздрави !

Link to comment
Сподели другаде

Привет, нещо немага да разбера въпроса ти, сега твоят хард разделен ли е или не?

Не е задължително да го разделяш за да инсталираш уина, но все пак е хубаво да бъде разделен харда, прави се един дял С от 7 GB или -> 10GB в зависимост от това какво ще се инсталира, прави се този дял само за уина, за да може при следваща преинсталация да се форматира само този дял С: а другите остават непокътнати. На другите дялове се държат, програми, снимки, тези неща който ползваме постянно.По този начин, ако се хване вирус нещо, той определено ще се намира в С и антивирусната неможе да се справи :) понякога стават и тези неща :) то чрез един формат на С ще се

отървем от проблема, :) а другите дялове на харда като D или F зависи на колко е разделен харда,нещата които се намират на тях остават не засегнати от преинсталацията на уина.

Сега ако желаеш да го разделиш харда по време на инсталацията, сетъп дава тази възможност.

Тук на снимката ясно се вижда,че харда не е разделен, при натискането на клавиш С от клавиатурата,мoжем да разделим и укажем големината на дяла който искаме да създадем, примерно 7000GB или 10000GB.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/1690/0bdc462872.gif

 

в момента използвани на D 46GB, какво ще стане с остатъка от 6GB? В момента D ми е 56GB, така че ако приемем, че от тях 46 са пълни и при преистала се разделя твърдия диск на две равни части се получава остатък от D- 6 GB. Какво става с тях? Дано този път съм обяснила правилно въпроса си.

Поздрави! При разделянето на два дяля на равни части, за които ти говориш, то

дял D ще бъдe 6GB, :) както се вижда тук на снимката, след разделянето, този дял D няма да се вижда, ще се виждат тези дялове който са създадени, но това не е страшно, просто от Disk Management кликвайки с десен клик върху него(разбира се след като се инсталира Windowsa) се избира опцията Cange Drive Letter and Paths..... след което от бутон Add избиремe буква и той става достежим.

това е видео файл

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/1690/0a86ec425a.gif

 

Но ако ти е разделен харда просто с Partition Magick можеш да разделиш този дял D, затова аз винаги оставям С да е по голям към 15GB, та като ми скимни нещо да разделям да правя дял за Linux прехвърлям временно цените неща който имам на този дял, които ще разделям и после го цепя.

Link to comment
Сподели другаде

Tihichko,по добро обяснение,не бях виждал,за което,много ти благодаря !

Хваща ме яд,че миналата седмица,викнах един приятел,да ми го преинсталира !

Сега ще се упражнявам на симулатора,защото,страшно искам,да се науча !

Миналата година през август,системата се скапа от един токов удар,и трябваше да чакам цяла седмица,да дойде човек ! Както казах,миналата седмица,пак се наложи !

 

Имам и един въпрос-при твърдите дискове, S-ATA,иска една дискета/имам я/.

Къде и как става нейното зареждане ?

Поздрави !

Привет, когато видиш този екран просто натискаш F-6 винаги гледай долу менюто на сивата лента и ще се справиш.

Но има доста по добро решение за твоят проблем, има възможност с програмата Nlite да вградиш драйверите за харда, в Windows и сетъп сам ще си ги инсталира без да ти ги иска. Но затова май трябва да се направи друго подобно ръководство.

 

http://pics.softvisia.com/design/pics/1690/08c89414c3.gif

 

Поздрави!!!

Редактиран от mireto
Link to comment
Сподели другаде

Диска ми е разделен !

Става въпрос за дискета,която е надписана като BOOT HDD,и в нея се намират следните папки:

PIDE,SATA и файловете TXTSETUP.OEM и VT6420 .

Знам само,че е нужна,ако твърдият диск е S-ATA !

Link to comment
Сподели другаде

Привет, нещо немага да разбера въпроса ти, сега твоят хард разделен ли е или не?

Страхотен си! Много ти благодаря за подробното нагледно пояснение! :bravo:

Явно аз не мога да си формулирам въпроса правилно.

Да. В момента харда ми е разделен на 2 дяла-C/18GB/ D/58.6GB/. Всичко важно ми е на D, както би следвало да е.

В ръководството видях, че при преинстала диска е разделен на 2 равни части. Задължително ли е да е така? Или както е при мен при преинстала ще се запази съотношението между дяловете.

Защото ако е задължително не виждам как ще стане без загуба на информация при 80GB диск разделен на по 40.

В моя случай, така както ми е разделен харда ще си остане ли съотношението без да правя реформи по време на инстала? Просто това съотношение ме устройва.

И аз почвам упражненията.

Tihichko, отново много ти благодаря! Чувствам, че някак си ще се справя. И то благодарение на теб. :bravo:

Link to comment
Сподели другаде

В момента харда ми е разделен на 2 дяла-C/18GB/ D/58.6GB/. Всичко важно ми е на D, както би следвало да е.

Привет, danina никакъв проблем нямаш, дяловете ще си останат така както ти са сега,без никъква промяна,просто посочваш на сетъп да инсталира уина на дял С няма нужда да разделяш този дял така е добре. Сетъп, ще форматира само този дял С на който ще бъде инсталиран Уиндоуса.На туториалчето съм дал просто пример,че можем да избираме на кой дял да се инсталира, но това не значи, че трябва да бъде точно на D:. Сега сетъп дава възможност да бъде разделян харда, но това незначи,че задължително трябва да го разделим можем спокойно да подминем тази оптция.В твоят случай ти трябва да посочиш на сетъп да инсталира уина на дял С, а дял D,той остава непокътнат,както се казва вобще не участва в играта :)

 

В ръководството видях, че при преинстала диска е разделен на 2 равни части. Задължително ли е да е така? Не разбира се, примерно моят хард първият С е 10GB на него съм инсталирал Windoуs XP Media Tcenter Edition, вторият хард ми е 80GB, разделил съм го на 4 дяла D-10GB -> E-15GB ->F-24GB ->G26GB, понеже аз ползвам два ОС, , на дял D:съм си инсталирал Windows 2000 Professional.

Когато ми скимне някой път на дял Е си слагам Linux просто от лобопитсво да видя какво представлява :)

 

В моя случай, така както ми е разделен харда ще си остане ли съотношението без да правя реформи по време на инстала? Просто това съотношение ме устройва.

Разбира се,че ще си остане така, давай смело сигурен съм,че ще се справиш, желая ти успех!!

Поздрави!!!!

Редактиран от Tihichko
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря ти много!

Сега вече получих отговор на всичките си въпроси. Със симулатора всичко е на 6. Остава и с уйна да се справя като му дойде времето. :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...