Прехвърляне към съдържание

Снимка

Проблеми и съвети при работа със Skype/Скайп

Проблеми съвети дискусии

• Моля, влезте, за да отговорите
728 отговора по тази тема

#1 dallaz

dallaz

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 115 мнения

Публикувано: 20 December 2006 - 22:16

Здравейте на всички!
Ползвам Skype 3 Beta версията.Видеото работи отлично в двете посоки(виждам ги,виждат ме),чувам отсрещния говор -но те не ме чуват.
Първосигнален рефлекс - нов микрофон.Купих нов веднага-пак същата работа.Пак не ме чуват.
Смених версията на Skype-а с двойката - отново нищо.
Дали не е хардуерен проблема-от лятото не го бях ползвал ,а тогава имаше гръмотевична буря и изпогоряха много телевизори и др.ел.уреди.Аз минах само с нова Lan карта и ремонт на телевизора,(изгоря му интеграла),но май че ще излязат и др.дефекти щото AV-то на което гледам филми от компа на телевизора се оказа здраво , а не мога да изкарам филма от компа до телевизора.
Ако обичате споделете Вашето мнение-възможно ли е нещо да е изгоряло та да не могат да ме чуват по микрофона?
"Не ме е яд, че колежките ми са грозни, яд ме е, че започват да ми харесват!"

#2 tzwaro82

tzwaro82

Обичам добре свършената работа

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 301 мнения

Публикувано: 20 December 2006 - 23:22

Провери дали не е хардуерен. Старт-> Контролен панел-> Звуци и аудиосутройства. При Сила на звука добави контрола на микрофона, махни чавката ако е заглушен, и вдигни плъзгача- би трябвало да се появи микрофония като доближиш микрофона до предварително усилени тон колони, ако всичко е наред. Ако не бачка- има хубави звукови карти за по 15лв. Може да провериш преди да напазаруваш дали всичко е наред в Мениджъра на устройствата- да няма такива с жълти въпросителни, или още по-гадното- с удивителни.
Имаш ли проблем с микрофона при други програми които го ползват?
Виж също какво разпределение на буксите изписва производителят на звуковата ти карта, в зависимост от "броя канали" които си си избрал за момента, защото има значение дали звукът ти е стерео
Публикувано изображение
или 5.1 да речем- там вече няма вход (респ. и микрофон)- всичко са изходи
Публикувано изображение

Успех!

#3 dallaz

dallaz

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 115 мнения

Публикувано: 21 December 2006 - 00:08

Значи всичко това го направих, но не се получи микрофония.Има съветник за тестване на микрофона-не реагира и гласа ми не се регистрира.После пуснах теста на Скайпа - и там нищо.Явно звуковата карта е леко починала.Ще я сменям , няма начин.Благодаря за отзива .
"Не ме е яд, че колежките ми са грозни, яд ме е, че започват да ми харесват!"

#4 tzwaro82

tzwaro82

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 301 мнения

Публикувано: 21 December 2006 - 01:54

Не бързай да сменяш картата- може да ти е от голяма полза ако ползваш TV-Out. В такъв случай си сложи нова, без да отстраняваш старата. Мисълта ми е, че (преполагам) тогава ще можеш едновременно да говориш посредством някоя програма, и в същото време някой да се наслаждава на филм който си пуснал към ТВ-то. За да не се смесват аудио потоците, избереш за двете групи програми ( примерно мултимедия & комуникация) различни звукови карти, като "осакатената" може да си я ползваш за мултимедията. Мисля, че в плетеницата която се получи, тук е най-удачно да попитам някой който е експериментирал, или е "по-навътре" в нещата- има ли начин описаното от мен препдоложение да не сработи?
За епикриза на звуковата ти карта ( както и за двете звукови карти едновременно), мисля, че ще е по-добре да изчакаш и някое друго предположение/решение.

Успех!

Описаният метод съм го пробвал с моята вградена, и една 4ch C-Media, но какво ще се получи ако и двете са на PCI слотове- незнам.

#5 vesodimov

vesodimov

Русенец

• Автори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 1579 мнения

Публикувано: 21 December 2006 - 13:43

Винаги, когато пускам скайп човката пред микрофона е натисната. И каквото и да правя следващия път е пак така. И вече си знам - пускам скайпа, махам човката и тогава говоря. Факт :crosseyes1:

Публикувано изображение
Публикувано изображение

#6 tzwaro82

tzwaro82

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 301 мнения

Публикувано: 21 December 2006 - 13:53

Винаги, когато пускам скайп човката пред микрофона е натисната. И каквото и да правя следващия път е пак така. И вече си знам - пускам скайпа, махам човката и тогава говоря. Факт :crosseyes1:

Публикувано изображение

Това не би трябвало да е проблем, защото Skype си пуска микрофона, ако зададеш в настройките автоматичен контрол на аудио устройствата. Ако не го прави, мисля че нещо не е както трябва.... Пробвай с настройките, и виж резултата на Skype Test Call без да пускаш микрофона.
Ако махнеш отметката, ще чуваш и своят глас в слушалките, което не мисля, че е от приятните неща.

Мнението беше редактирано от tzwaro82: 21 December 2006 - 13:56

#7 lpa

lpa

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 291 мнения

Публикувано: 08 January 2007 - 14:40

За да не отварям новав тема, ще пиша тук

От доста време съм забелязал, че определени контакти в Skype са маркирани като офлайн, но когато звънна, стават зелени (онлайн) или както са офф, същият контакт ми звъни. Не е единичен случай и не само при мен. Хората отсреща твърдят, че са в нормален режим, а не невидим и т.н.
Някой да има идея от какво може да е?
Благодаря предварително.

#8 IVAN

IVAN

Мечорат Пухашвили

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 4645 мнения

Публикувано: 08 January 2007 - 15:40

За да не отварям новав тема, ще пиша тук

От доста време съм забелязал, че определени контакти в Skype са маркирани като офлайн, но когато звънна, стават зелени (онлайн) или както са офф, същият контакт ми звъни. Не е единичен случай и не само при мен. Хората отсреща твърдят, че са в нормален режим, а не невидим и т.н.
Някой да има идея от какво може да е?
Благодаря предварително.

Не се случва само при тебе, гледам некой френд е онлайн, зимам да му пиша и става офлайн..
Обеснявам си с нарастващия брой потребители използвай скайп и така сървара им по-бавно избраща информацията, че даден потребител е сменил статуса си ...
Ще им пиша хем за тоя проблем, хем и за по-малки .. бъгчета :D

п.п. Така или иначе от доста време нема нова версия :D

#9 IVAN

IVAN

Мечорат Пухашвили

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 4645 мнения

Публикувано: 08 January 2007 - 22:42

Моя въпрос ->

4) Many of my friends say that see me "online", and start to write me and I momently get "offline", this happen on me too with people in my contact list. I think that is happen, why your server is overload, or have many information to convertible. This is only my suppose.

Техния отговор ->

4) In case of this error please try to reset Skype settings and configuration.

NB! Showing hidden folders and files has to be turned on: please navigate to My Computer > Tools > Folder Options > View. Once there, please make sure that the option "Show Hidden Files and Folders" is enabled.

* Quit Skype

* Locate the shared.xml file found in
C:\Documents and settings\Your Windows Username\Application data\Skype\shared.xml
* Delete shared.xml

* Locate the config.xml file found in
C:\Documents and settings\WindowsUsername\Application data\Skype\SkypeUsername\config.xml
* Delete config.xml

* Start Skype (shared.xml and config.xml will be recreated).

If the problem persists, please report back.

Забележка: Настройките, в Skype след изтриването и въстановяването на файловете, ще бъдат върнати както са си по настройки.

П.п. При проблем за някой, ще преведа отговора им ;)

#10 SURF_lady

SURF_lady

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 713 мнения

Публикувано: 09 January 2007 - 14:37

Ванка мерси много. :) Аз също го имам този проблем и в действителност като изляза и като вляза отново в скайп и си проличава кой е бил онлайн и кой офлайн.
Дааам ясно и сега остана да разберем дали има ефект от отговора им :)
Отзиви? Някой пробвал ли е вече? :lookaround:

Мнението беше редактирано от SURF_lady: 09 January 2007 - 14:39

Специално за хората, които са проспали уроците по География в началното училище: Земята се върти около оста си, не около вас.

#11 IVAN

IVAN

Мечорат Пухашвили

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 4645 мнения

Публикувано: 14 January 2007 - 21:46

Сигурно, ве е страх да изтриете тези файлове, заради настройките.
Аз го пробвах.. настройките са същите ( не се променят) :OK:
Но за момента не мога да преценя дали е по-добре от преди ... ( за проблема )

#12 magi_135

magi_135

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 3 мнения

Публикувано: 19 September 2007 - 18:12

Здравейте - надявам се тук да ми помогнете, защото никой друг не е и чувал за моя проблем. Така- имам скайп отдавна и проблеми никакви -до вчера. Както си седях - без да пипам нищо по скайп- ми изчезнаха всички абонати - ЛИСТА МИ Е ПРАЗЕН!!! Отгоре на всичкото вечерта както продължавах да си се чудя видях че някой ми пише - погледнах и видях че от мое име пише ДРУГ :'( . И е толкова нагъл този човек че чак ме обижда и се забавлява с мен. Моля ви - има ли начин да премахна този проблем и НАЙ-ВАЖНОТО - мога ли да си върна абонатите обратно. Благодаря ви предварително!

#13 Крадец на рози

Крадец на рози

The misery, the pain...

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 723 мнения

Публикувано: 19 September 2007 - 18:45

Драга ми magi_135 някой "добродушен" "хакер" е научил паролата ти и ти е направил гаден номер, няма да казвам какъв е, да не нарушавам правилата на форума, но единственото, което можеш да направиш е да си регистрираш нов акаунт в скайп и да сложиш сигурна парола.
П.П. Като си регнеш нов акаунт, пиши на edva_li

Ако не знаеш как да си направиш нова регистрация, пиши без да се притесняваш :)

#14 Crio

Crio

Knowledge is Power

• Глобални модератори
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 457 мнения

Публикувано: 19 September 2007 - 18:55

А щом си знаеш паролата и можеш да влизаш в акаунта си, защо просто не я смениш? Предполагам въпросния "човек" не стои постоянно с твоя акаунт. :peace:

I believe in a world I can and do understand. A rational universe, explained through rational means.

#15 magi_135

magi_135

Потребител

• Потребители
  • ПипПипПипПипПипПип
  • 3 мнения

Публикувано: 19 September 2007 - 20:11

Наистина не знам как да създам нов акаунт - но паролата я смених. Преди малко един приятел, който също е хакер каза че е оправил нещата - възможно ли е това според вас. Много ви благодаря за отговорите :peace:

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители