ruhl Публикувано Септември 19, 2009 Report Share Публикувано Септември 19, 2009 Здравейте.Приятелката ми си купи лаптоп,но вътре явно има инсталиран линук.Понеже задържайки F8 ми зарежда някакъв линпус 2.6.25(Да уточня-понеже сложих боот-ващ диск на 7-цата и си мислех,че няма никаква ОС)Та въпросът ми е,какво да правя??Да уточня също,че при рестарт на лаптопа при изваден диск(7-цата) не ми зарежда никакви графични среди,а само ми казва да въведа някакво less за нещо си??Благодаря на отзовалите се.пс:Искам да сложа уиндоус 7,но като сложа боот-ващото Сд не ми го разпознава? И случайно да не би да я инсталирам в/у линукс и после да стане няква мизерия? Acer Aspire 5536G от вивател е закупен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Септември 19, 2009 Report Share Публикувано Септември 19, 2009 Здравейте.Приятелката ми си купи лаптоп,но вътре явно има инсталиран линук.Понеже задържайки F8 ми зарежда някакъв линпус 2.6.25(Да уточня-понеже сложих боот-ващ диск на 7-цата и си мислех,че няма никаква ОС)Та въпросът ми е,какво да правя??Да уточня също,че при рестарт на лаптопа при изваден диск(7-цата) не ми зарежда никакви графични среди,а само ми казва да въведа някакво less за нещо си??Благодаря на отзовалите се.пс:Искам да сложа уиндоус 7,но като сложа боот-ващото Сд не ми го разпознава? И случайно да не би да я инсталирам в/у линукс и после да стане няква мизерия? Acer Aspire 5536G от вивател е закупен Много ма съмнява лаптопа да има линукс който е купен от магазина.Настройси биоса да бутва първо от CD-to,сигурен ли си че диска ти е направен както трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 19, 2009 Report Share Публикувано Септември 19, 2009 Лаптопът настроен ли е да зарежда (boot) първо от оптичното устройство? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ruhl Публикувано Септември 19, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 19, 2009 Съжалявам,невежа съм в тази област и не му разбирам много.Не е настроен да се буут-ва от СД-то.Как става това нещо?Значи гледах в гоогле как се прави да буут-ва през сд-то.Цъкам ф12 и йок,почва да си зарежда някакви си линукс неща и това е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 19, 2009 Report Share Публикувано Септември 19, 2009 Отиди ето тук и в края на темата е описано как... Хем ще си припомниш и как се инсталираше Win7 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ruhl Публикувано Септември 19, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 19, 2009 Отиди ето тук и в края на темата е описано как... Хем ще си припомниш и как се инсталираше Win7При натискане на дел,ф2,ф12,ф8 и т.н си ми зарежда винаги едно и също нещо и то не е биос,а нещо на линукс? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 19, 2009 Report Share Публикувано Септември 19, 2009 При натискане на дел,ф2,ф12,ф8 и т.н си ми зарежда винаги едно и също нещо и то не е биос,а нещо на линукс? Може да не натискаш F2/Del когато трябва. Веднага щом реснеш компа, екрана угасне, вентилатора на процесора почне да фучи, започни да натискаш/припомпваш клавишите, които са посочени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ruhl Публикувано Септември 19, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 19, 2009 Може да не натискаш F2/Del когато трябва. Веднага щом реснеш компа, екрана угасне, вентилатора на процесора почне да фучи, започни да натискаш/припомпваш клавишите, които са посочени.Златен си!!Благодаря на всички-оправих проблема! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Септември 20, 2009 Report Share Публикувано Септември 20, 2009 Tия хора няма ли да се откажат да слагат това жалко подобие на ОС, което няма дори графична среда, само отказват хората от системата... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост