Skirtel Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Имам следния проблем: при по-голямо натоварване комютъра ми зацепва, след което единствения изход е рестарт от копчето. Проверих температурите и забелязах, че тази на процесора е 55-60 градуса без пуснати програми, съответно като пусна някоя игра например, температурата се качава и стига до към 75-80 градуса и някъде там забива компютъра. Възможно ли е проблема да е от охлаждането, и ако е така какво да предприема? Процесора ми е AMD Athlon 64, 2500 MHz Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 От кога не е почистван компютъра от прах (като се обърне внимание и на радиатора на процесора като за целта се сваля вентилатора и след почистване се монтира отново), а и не си казал на колко време ти е компютъра понеже е възможно и термопастата на процесора да е позасъхнала, но ако не знаеш как да я смениш по добре го занеси в сервиз за да ти я сменят!!! Но първо пробвай да го почистиш от прах (предполагам, че не си го чистил)! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skirtel Публикувано Юли 8, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Ами компютъра скоро е чистен, преди около месец-два, а иначе е на 2 години. А температурите, които съм дал в нормата ли са или не? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Ами компютъра скоро е чистен, преди около месец-два, а иначе е на 2 години. А температурите, които съм дал е нормата ли са или не?Да, компютъра ти прегрява яко и затова спомага също видеокартата по време на игра. От нея се отделя яка жега и загрява всичко. Имаш ли вентилатор отзад на кутията? Има ли по кутията много свободни отвори - отзад за втори вентилатор и отстрани? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skirtel Публикувано Юли 8, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Ами имам отзад на кутията вентилатор и ако не се лъжа има отовр за още 1, но отсрани няма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Ами имам отзад на кутията вентилатор и ако не се лъжа има отовр за още 1, но отсрани няма.Добре тогава. Увери се, че всички вентилатори в момента ти работят нормално и освен да монтираш втори отзад на кутията, за да се създава по-голямо течение в кутията. По някаква причина може да е намалял термоконтакта между процесора и радиатора, но това не е много вероятно. Може да го носиш в някой сервиз, ако не си уверен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skirtel Публикувано Юли 8, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Ами явно ще го нося в сервиз, дано да няма по-сериозен проблем. Мерси за помощта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mathur Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Привет искам да попитам на колко време ориентировачно трябва да се почиства кутията от прах и да се смазват вентилаторите.АЗ не съм го правил това 6 месеца.Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Привет искам да попитам на колко време ориентировачно трябва да се почиства кутията от прах и да се смазват вентилаторите.АЗ не съм го правил това 6 месеца.Благодаря.Толкова - на 6 месеца е добре. Вентилаторите по принцип не се смазват. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост