Jump to content

Препоръчан пост

Ето в какво се състои необяснимия проблем: Значи аз съм с видеокарта NVIDIA Ge Force 4 MX 440 with AGP8 X и след като си включих кабел HDMI на 10 метра към телевизора отначало се виждаше след CLONE опцията каквото ми е на компютъра, такова и на TV съответно, но след една преинсталация ( и по точно даже Backup на компа) пак се виждаше всичко- икони десктопа снимки и т.н.,,,,,,НО като пуснех плеър( който и да е) се виждаше в плеъра филма само в компютъра, а на TV беше черно- вътре в плеъра.И така-като разменя при подопция на CLONE-то да не ми е PC/TV, а обратно TV/PC черното ми се вижда на компа а на ТВ си се вижда филма.Не може да е от кодеци драйвери и т.н. защото се вижда на ТВ филм, но как да си ми се вижда и на двете места едновременно КАКТО ДО СЕГА? Може ли или видеокартата прави такива проблеми и не зависи от никой майстор!?
Link to comment
Сподели другаде

Това се дължи на overlay повърхността, която се използва за изобразяване на видео потока на екрана. Overlay може да е само една. Т.е. ако се ползва в момента на единия дисплей, на другия ще има черен екран. Тя е активна на този дисплей, който е избран като основен (primary). По въпроса може да се направи едно от следните неща:

1) Да се смени режима на дисплеите от clone на dual view. При този режим изображението на втория дисплей не е 1:1 с това на основния, а е на практика допълнение, което е прикрепено към основния дисплей.

2) Да се укаже на плеъра да ползва друга повърхност за изобразяване. За това е важно да отговори на въпросите на panevdd.

3) да се примириш, ако нито един от горните варианти не те устройва.

Link to comment
Сподели другаде

Операционната ми система е Windows XP,и никакви настройки не съм правила в плеърите-при всичките с които пробвах е черен екрана- bsplayer km player,windosa media player i t.n.

 

А до сега как не беше чер екрана и на двете места?

Link to comment
Сподели другаде

Кажи каква е операционната система, с която работиш, с кой player гледаш филмите и какви настройки си правил(а) по него.

 

 

Много ти благодаря-стана като оправих видеопотока в плейъра!!!!!!!!!!!!!! Благодаря

Link to comment
Сподели другаде

Защо и на двете? Нали само на единия беше черен?

 

 

оф,побърках се вече- исках да кажа че екрана ми до сега и на компа и на ТВ си беше с филма, НО .............. благодарение на теб и на другия приятел с overlay а плеъра се оправи.Много ти благодаря!!!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...