Jump to content

Въпрос към тези,които имат дъно с 8-канално аудио


Препоръчан пост

Може ли на 6-те(по-скоро 5-те) извода на задният панел да се включат трите букси на 5,1-тонколоните плюс едни слушалки? И ако да - има ли принципна схема кое къде да се включи в този случай,или това се управлява от софтуера?

Питам,защото когато ползвам слушалките от предният панел има постоянен шум,който се усилва когато процесора се занимава и с нещо друго.

Link to comment
Сподели другаде

Това основно трябва да се контролира от драйвера на звуковата карта. По принцип бих ти препоръчал да свържеш трите кабела от колонките в съответните им жакове: зелен - предни, черен - задни, оранжев - център/съб, а слушалките да ги включиш в гнездото на стерео входа например (Line in). Така гнездото за микрофон ще е свободно. Допускам, че е възможно да можеш да свържеш който щекер където искаш, но не знам дали драйверът би бил достатъчно интелигентен да разпознае къде какъв сигнал да подава. Нямам карта на Realtek или C-Media, за да си направя експеримент.
Link to comment
Сподели другаде

Струва ми се,че (Line in) беше вход (а не изход) за звук,например от ТВ-тунер. За съжаление засега не мога да пробвам по този начин,тъй като моето дъно има три конектора отзад :( - оранжев,зелен и син и сега там са включени трите букси на тонколоните съответно. Това е една от причините да искам да го сменя.Все пак благодаря за идеята - имам нещо предвид и утре ще го пробвам.
Link to comment
Сподели другаде

от настройките на звуковата можеш да си правиш каквото искаш настройки

в момента на моето дъно (GA P35-DS4) имам 2 аудио изхода (за уредба + слушалки с микрофон) + аудиовход(за стария тв-тунер). Преди това имах 5.1 система и слушалките + микрофона и аудиовход, като всичко си работеше коректно.

Link to comment
Сподели другаде

Струва ми се,че (Line in) беше вход (а не изход) за звук,например от ТВ-тунер.

По принцип наистина е вход, но съвременните карти на Realtek могат да го ползват за каквото искаш, както и останалите гнезда.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...