Tapion Публикувано Юни 24, 2009 Report Share Публикувано Юни 24, 2009 Проблемът възниква при опит да пусна лайв дистро от cd(Knoppix) или usb(Slax). Видео картата ми е GeForce 6200 LE, но не знам дали в нея е проблема. Състои се в това, че картината е тотално размазана и нищо не може да се различи - единствено мишката, която представлява черно квадратче. Направих и някаква импровизирана снимка за да стане по-ясно. Това е от последната версия на Knoppix:http://img31.imageshack.us/img31/5423/001xtp.th.png Защо става така? Някакъв хардуерен дефект или може би нещо не се разпознава? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 24, 2009 Report Share Публикувано Юни 24, 2009 Проблемът възниква при опит да пусна лайв дистро от cd(Knoppix) или usb(Slax). Видео картата ми е GeForce 6200 LE, но не знам дали в нея е проблема. Състои се в това, че картината е тотално размазана и нищо не може да се различи - единствено мишката, която представлява черно квадратче. Направих и някаква импровизирана снимка за да стане по-ясно. Това е от последната версия на Knoppix:http://img31.imageshack.us/img31/5423/001xtp.th.png Защо става така? Някакъв хардуерен дефект или може би нещо не се разпознава?Изглежда да е хардуерен дефект... Постояно ли работи така вече или само с определена програма? Може видеокартата да е дефектирала. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tapion Публикувано Юни 24, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 24, 2009 По принцип ползвам Windows XP и при негo няма проблем. Случва се само при лайв Linux-ите. Проявява се със самото зареждане на графичната среда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юни 24, 2009 Report Share Публикувано Юни 24, 2009 По принцип ползвам Windows XP и при нега няма проблем. Случва се само при лайв Linux-ите. Проявява се със самото зареждане на графичната среда.Ако имаш възможност - тествай live-дистрибуцията на ubuntu или на pclinuxos, но е напълно възможно тези дистрибуции които си опитал, да НЕ са успели да разпознаят коректно видеокартата ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост