Jump to content

Странен проблем с Лан карта?


Препоръчан пост

Здравейте! Братовчед ми до днес нямаше нет поради повреда в модема на БТК, и като дойдоха техниците се оказа че трябва да бъде сменен! Смениха го но на компютъра не тръгва интернета (а понеже те бяха с лаптоп - на него нета си работеше) - казаха ,че проблема е в лан картата (вградена).Проверих в мрежови връзки и се оказа че липсва? Отидохме до магазина за компютри и купихме нова лан карта.Която на единия РСI слот показваше постоянно ,че мрежата е ограничена или липсва,а на другия си тръгна нета и работеше до преди малко (само 4-5 часа) и сега и тя липсва в мрежови връзки - лампичките и (червена и зелена) не работят, а и на старата (вградената) също не работят - дори и когато бяха при нас техниците от БТК!!!

Възможно ли е някоя гадинка да причинява това (в Device manager-а нямя липсващи драйвери) или дъното е взело да сдава багажа ,понеже и със записвачката прави проблем - като се пусне диск дори и празен (нов) и вместо да го завърти почва да се чува звук от хард диска (дори и през Safe Mode) или пък е проблем в самия хард диск??? Питам ви за да знаем какво да го правим този компютър (с тъкмо свършила гаранция)??? :crosseyes1:

Link to comment
Сподели другаде

Можете да проверите системата с някое LiveCD - възможно е проблемът да е в драйверите за дъното, например.

 

Дали въобще ще е възможно при проблема със записвачката (тя дори и през Safe Mode не завърта дисковете) - чува се звук от хард диска вместо да завърти диска - има завъртане единствено при първоначално пускане на компютъра до като са надписите преди зареждане на ОС (без значение в нормален или сервизен режим)??? Но ще пробваме -Благодаря!!!

Link to comment
Сподели другаде

Пробвахме с LiveCD ,но пак не става.

Днес обаче го занесохме в сервиза и се оказа ,че имало краш в биоса и се е наложило да го флашнат - с което се оправи проблема със записвачката (както описах по горе при пускане на диск вместо да го завърти почва да се чува харда както е при първоначално пускане на компютъра и този звук се чува постоянно като се повтаря до като диска е в записвачката)! След което се оказа ,че и новата лан карта не работи и в магазина от който я взехме ни я смениха - и сега си има интернет!!!

Но за всеки случай реших да сканирам компютъра му за гадинки като смених стария му NOD32 с триал версията на Eset Smart Security 4.0.435.0 BG и веднага след инсталацията и последвалото начално сканиране започна да открива един след друг проблеми със заплахи за компютъра (само 416 бр.) пуснах и DR.Web Curelt който откри шест троянеца след което пуснах сканиране с MBAM която не откри нищо и SAS - която откри Adware/Cookies (Google Chrome) и Adware/MegauploadToolbar.dll

След рестарта на системата братовчед ми не можа да повярва колко по бързо работеше компютъра след почистването на гадинките (колко обаче от тези които откри ESS 4 са фалшиви и колко не са - незнам но бройката им е внушителна 416 бр.??? :crosseyes1: )!!! Важното е, че сега всичко работи и то благодарение на приятелите от форума които ми помогнаха да почистим моята система преди и сега от опит (наученото във форума) направих сканиране и почистване на компютъра на братовчед ми който не повярва на очите си като вида колко по бърз е компютъра сега!!!

Отново ви благодаря приятели!!! :svlove:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...