ale3 Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Проблема е следният ,когато включвам компа седи малко време както трябва и почва .Компютъра не спира да работи и екрана почва да ми излизат някакви чертички зелени,червени и накрая целия ми екран става така.Как мога да го оправя или видеото се е прецакало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Най-вероятно видео картата ти прегрява, що става малко след работа, почисти и вентилатора, ако няма избърщи хубаво радиатора и сложи нещо да го обдухва... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Май 28, 2009 Report Share Публикувано Май 28, 2009 Да, появата на артефакти по екрана най-често идва от прегряване на видеокартата. Другият възможен вариант е хардуерна повереда - например дефектирал чип памет и/или проблем с графичния процесор, но това не може да се каже със сигурност без да се погледне картата. За целта първо провери варианта с прегряването като може да опиташ следното - внимателно пипни радиатора и виж дали може да си задържиш пръста поне 10 секунди. Ако не можеш - почти сигурно платката прегрява и ще се наложи смяна или почистване на охлаждането. Между другото - да не би това да е видеокарта, производство на Axle? Питам, защото Axle 5500 на времето се "хвалеше" с лошо изчислен захранващ мосфет, което след време води съответно до проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Май 29, 2009 Report Share Публикувано Май 29, 2009 l.kanelov на ФХ5500 с пасивно охлаждане и при нормална работа, трудно ще си задържи пръста, те са много горещи попринцип. Та в неговият случай не е точно мерило за съжаление, просто ФХ5500 е клокната ФХ5200 с ЦЕЛИ 25 мхз, а чипа толкова си може ... И е зверска печка, малко повечко прах да има и почва да прегрява... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Май 30, 2009 Author Report Share Публикувано Май 30, 2009 Между другото - да не би това да е видеокарта, производство на Axle? Питам, защото Axle 5500 на времето се "хвалеше" с лошо изчислен захранващ мосфет, което след време води съответно до проблеми.Как да разбера на коя фирма е производство? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Май 30, 2009 Report Share Публикувано Май 30, 2009 Как да разбера на коя фирма е производство? Използвай EVEREST Ultimate 5.02.1750 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Май 31, 2009 Author Report Share Публикувано Май 31, 2009 С еверест няма как да стане.Намерих проблема вентилатора на видеокартата не работи и от там мисля че картата е изгоряла. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Май 31, 2009 Report Share Публикувано Май 31, 2009 По принцип е възможно Everest или GPU-Z да покаже производителя (Subvendor), но не е 100% сигурно. Обикновено си пише някъде по PCB-то или охлаждането или пък в гаранционната карта. Щом вентилаторът не работи - има огромна вероятност той да причинява проблема. Опитай да го поправиш или направо сложи нов и виж как е. Видеокартата най-вероятно не е изгоряла, а просто прегрява след известно време и затова се появяват артефакти, което си е в реда на нещата при прегряване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Юни 2, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 2, 2009 За да не отварям нова тема.Тази видеокарта ATi HD3450, 512MB PowerColor, PCI-E, DDR2, 64bit, TV Out, ще стане ли на това дъно ASRock P4VM800?И на това дъно може ли да са сложи ддр2? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 2, 2009 Report Share Публикувано Юни 2, 2009 Отговорът е "не" и на двата въпроса. Трябва ти AGP видео карта, а си си харесал такава на PCI Express. Или ще трябва да смениш дъното (което пък ще доведе до цялостен ъпгрейд общо взето) или ще трябва да търсиш видео карта на AGP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Юни 2, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 2, 2009 Отговорът е "не" и на двата въпроса. Трябва ти AGP видео карта, а си си харесал такава на PCI Express. Или ще трябва да смениш дъното (което пък ще доведе до цялостен ъпгрейд общо взето) или ще трябва да търсиш видео карта на AGP.Аха а можеш ли да ми предложиш AGP видео карта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 2, 2009 Report Share Публикувано Юни 2, 2009 Може би GeForce 6600 серията или GeForce 7300/7600. Не знам какви са цените при теб и не знам какво има в наличност. Просто AGP картите са на изчезване и трудно се намират вече. Може и нещо на ATI от HD2400/2600 сериите. По принцип има и по-мощни карти, но няма особен смисъл, защото останалият ти хардуер няма да оползотвори пълния им потенциал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 2, 2009 Report Share Публикувано Юни 2, 2009 GF FX5500, 256MB Sweex, AGP 8x, DVI, TV Out, 2г. гаранция - 67 лв. в JAR Computers. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Юни 2, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 2, 2009 Може би GeForce 6600 серията или GeForce 7300/7600. Не знам какви са цените при теб и не знам какво има в наличност. Просто AGP картите са на изчезване и трудно се намират вече. Може и нещо на ATI от HD2400/2600 сериите. По принцип има и по-мощни карти, но няма особен смисъл, защото останалият ти хардуер няма да оползотвори пълния им потенциал.Значи да се купи дъно е по-добрият вариянт.Asrock качествена марка ли са ,да знам дали да търся такова дъно или друга марка да търся? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 2, 2009 Report Share Публикувано Юни 2, 2009 Не знам ти дали въобще си прочел по-горния ми коментар, но смяна на дъното ще доведе до смяна на процесора и паметта, а с тях най-вероятно ще се наложи и смяна на захранването. Отделно е това, че и кутията е желателно да се смени, но това би било по-скоро екстра. Т.е. общо взето говорим за цялостен ъпгрейд или иначе казано нов компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост