HitMan Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Kартата ми е GeForce FX 5500 128bit/128MB.От един определен период PC започна да забива и то на игри който са вървели преди това.Не вървят GTA3,NBA2007 и т.н,изискванията за тях са чуствително малки.Конфигурацията е от 2005г.Процесора е CELERON на 2,4 MHz.Какво направих аз:рразглобих PC изчистих го с въздух.Стори ми се че видеото загрява(вентилатора се върти слабо).Махнах неговия вентилатор и присъдих един по голям,(радиатора свален старата паста почистена сложих нова).сега не загрява,на радиатора на картата може да си държи човек пръста.Но пак си забива!Сменях какви ли не драйвери все тая.Everest дава на процесора най много 40 градуса.Да ли картата се е прецакала от прегряване или....?Който може да да помага .Благодаря за мненията предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihaiil Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Температурите на останалите компоненти в нормата ли са? Не пренебрегвай и захранването, тези симптоми може да се дължат и на негово основание. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Ще е добре и да обясниш как точно забива - на син екран ли или директно си замръзва? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
HitMan Публикувано Май 25, 2009 Author Report Share Публикувано Май 25, 2009 картината замръзва,за няколко секунди,и пак тръгва.Програмата EVEREST не отчита нещо да не е в нормите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihaiil Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 EVEREST не отчита температурата на захранването. Сложи си ръката на него, по точно на отвора където е вентилатора от задната стрна, също и отгоре на кутията, където се намира захранващия блок. Топло ли е, горещо ли е, студено ли?!... @EDIT:Хубаво е компютъра да е работил поне 30 мин най-малко, още по-добре е и ако го натовариш малко. Всъщност как забива? Като влезеш в игра и веднага забива или след определено време? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
HitMan Публикувано Май 25, 2009 Author Report Share Публикувано Май 25, 2009 Имах в предвид че EVEREST неотчита стоиности на напреженията който не са в норма.Забиването става след няколко минути Сподер начина на игра в NBA ако играча прави повече финтове и т.н.Ако си играем двамата на коша не забива.Нещо такова.Захранването не грее така силно,както преди Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihaiil Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Не пренебрегвай и захранването, тези симптоми може да се дължат и на негово основание. EVEREST не отчита температурата на захранването. Сложи си ръката на него, по точно на отвора където е вентилатора от задната стрна, също и отгоре на кутията, където се намира захранващия блок. Топло ли е, горещо ли е, студено ли?!... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ale3 Публикувано Май 25, 2009 Report Share Публикувано Май 25, 2009 Аз съм с същата видео карта и някой път ми става така на слаби игри рескам компютъра и се оправя пробвай го.Картата не е ли 256 защото моята е. На мен почна да ми става така като сложих новите драйвъри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост