nikoi_si Публикувано Май 17, 2009 Report Share Публикувано Май 17, 2009 Инсталирах си Апач и искам да го настроя да работи с ПХП. Но нещо не се получава. Промених следните неща: преименувах php ini-diest на php ini и го сложих в папката на уиндоус за да може да го намери Апачслед това добавих редовете LoadModule php5_module "C:\Program Files\php/php5apache2.dll, AddType application/x-httpd-php .php и AddType application/x-httpd-php-source .phps на съответните им места в httpd.conf.Направих една проста тестваща програма и я отворих с интернет експлорера си. Но тя се отвори като обикновен текстов файл. След това забелязах че интернет експлорера ми не пише да поддържа пхп файлове, а пък аз бях сложил пхп. Най вероятно съм объркал нещо но незнам какво. Ако някой има някаква идея моля да пише. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Май 17, 2009 Report Share Публикувано Май 17, 2009 А отваря ли ти се http://localhost ???С коя версия на Internet Explorer си?? Ако имаш възможност пробвай с друг браузър Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikoi_si Публикувано Май 19, 2009 Author Report Share Публикувано Май 19, 2009 Използвам ИТ8. И когато напиша локалхост ми се отваря страницата на апач. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Май 19, 2009 Report Share Публикувано Май 19, 2009 C:\Program Files\php/php5apache2.dll Предполагам, че наклонените черти, чрез които задаваш пътя до модула трябва да са такива "/" (като под unix) а не такива "\" (като под windows/dos). C:/Program Files/php/php5apache2.dll Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikoi_si Публикувано Май 20, 2009 Author Report Share Публикувано Май 20, 2009 Предполагам, че наклонените черти, чрез които задаваш пътя до модула трябва да са такива "/" (като под unix) а не такива "\" (като под windows/dos). Промених чертите но продължава да ми отваря пхп файлът като обикновен текстов файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Май 20, 2009 Report Share Публикувано Май 20, 2009 Ако не се лъжа, при инсталация PHP дава възможност за интегриране с инсталиран (преди това) Apache сървър. Най-добре инсталирай отново PHP. Ако пак не стане, ти препоръчвам да пробваш XAMPP пакета, който автоматично конфигурира PHP5, Apache, MySQL, Filezilla Server, phpMyAdmin и още куп инструменти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikoi_si Публикувано Май 23, 2009 Author Report Share Публикувано Май 23, 2009 ПХП не съм го инсталирвам. Имам една книга са ПХП, Апач и в нея пише само да се добави пхп модула към Апач както описах по-горе. Но нещо не се получава. Пробвал съм със хамп но ми дава съобщение за грешка и оставя файлове които не могат да се изтрият. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Май 23, 2009 Report Share Публикувано Май 23, 2009 Ами... ето как аз си инсталирах PHP, MySQL и Apache по отделно. Не съм сигурна в последователността, но може да опиташ...Изтеглих си Apache-то, PHP и МySQL последните им версии от официалните им страници. Инсталирах Apache-то на диск различен от C. След което си инсталирах PHP-то и накрая MySQL. Не съм пипала нищо по файловете до колкото си спомням, освен ако не е описано в самия сайт или не е препоръчано при инсталирането, когато самия помощник (т.нар. Wizard).P.S. Можеш да погледнеш темата ТуК. Може да има нещо което да ти помогне Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikoi_si Публикувано Май 25, 2009 Author Report Share Публикувано Май 25, 2009 Инсталирах xampp но продължава да ми отваря пхп файловете като обикновенни текстови файлове. И незнам какво да правя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост