Jump to content

Въпрос за RAM памет (след ъпгрейд)


Препоръчан пост

Здравейте на всички!

 

Имам един въпрос. Днес отидох да си купя RAM памет от M**tirama. Отивам, и им казвам, че ми трябва 1GB RAM DDR2 533Mhz, но продавача ми каза "нямаме 533Mhz, но имаме 800Мhz". Аз се осъмних и му казах: "Е, да...но аз вече имам 1GB с 533Mhz, ще има ли някакъв проблем да сложа 800Mhz." Той най-смело ми каза "няма никакви проблеми" и ми обясни, как като я сложа на дъното, щяла да работи с шина 533Mhz, a не с 800Мhz. Aз съсвсем най-наивно се съгласих и я купих (докато отивахме до касата двамата, един негов колега възклигна "имаш клиен...а?"). Е да, но като се пребрах и си я сложих видях, че през Everest-a има разминаваня:

Снимка на старата RAM памет

Снимка на новата RAM памет

Снимка на дънната платка (Дъното поддържа DDR2 533Mhz/800Mhz/1066Mhz)

 

Искам да знам, в тази ситуация излъган ли съм, че да отида да им направя един скандал, и дали ще има някакви проблеми за по-нататъка, ако оставя конфигурацията в този вид.

Link to comment
Сподели другаде

Всичко е наред. Не са те излъгали. Новата памет ще "слезе" на нивото на старата и ще работи на 533MHz. Разбира се това зависи по-скоро от дъното - дали ще успее да комуникира еднакво добре с двете различни банки памет. Някои дъна са по-капризни, други не са толкова. Ако нещата не работят както трябва, без да си пипал нищо, може да се наложи малко човъркане в BIOS-а, за да се постабилизират нещата. Ако и това не помогне, значи най-вероятно дъното не харесва комбинацията от памети в момента.
Link to comment
Сподели другаде

Щом се държи стабилно като цяло и не започне да забива или да прави други магарии, значи по всяка вероятност дъното си се справя с въпросните памети, които имаш.

Т.е. щом е наред, значи е наред. :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...