mihaiil Публикувано Април 24, 2009 Report Share Публикувано Април 24, 2009 Здравейте на всички! Имам един въпрос. Днес отидох да си купя RAM памет от M**tirama. Отивам, и им казвам, че ми трябва 1GB RAM DDR2 533Mhz, но продавача ми каза "нямаме 533Mhz, но имаме 800Мhz". Аз се осъмних и му казах: "Е, да...но аз вече имам 1GB с 533Mhz, ще има ли някакъв проблем да сложа 800Mhz." Той най-смело ми каза "няма никакви проблеми" и ми обясни, как като я сложа на дъното, щяла да работи с шина 533Mhz, a не с 800Мhz. Aз съсвсем най-наивно се съгласих и я купих (докато отивахме до касата двамата, един негов колега възклигна "имаш клиен...а?"). Е да, но като се пребрах и си я сложих видях, че през Everest-a има разминаваня:Снимка на старата RAM паметСнимка на новата RAM паметСнимка на дънната платка (Дъното поддържа DDR2 533Mhz/800Mhz/1066Mhz) Искам да знам, в тази ситуация излъган ли съм, че да отида да им направя един скандал, и дали ще има някакви проблеми за по-нататъка, ако оставя конфигурацията в този вид. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 24, 2009 Report Share Публикувано Април 24, 2009 Всичко е наред. Не са те излъгали. Новата памет ще "слезе" на нивото на старата и ще работи на 533MHz. Разбира се това зависи по-скоро от дъното - дали ще успее да комуникира еднакво добре с двете различни банки памет. Някои дъна са по-капризни, други не са толкова. Ако нещата не работят както трябва, без да си пипал нищо, може да се наложи малко човъркане в BIOS-а, за да се постабилизират нещата. Ако и това не помогне, значи най-вероятно дъното не харесва комбинацията от памети в момента. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihaiil Публикувано Април 24, 2009 Author Report Share Публикувано Април 24, 2009 Благодаря ти отново Night_Raven!За сега нямам проблем, машината си върви просто прекрасно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 24, 2009 Report Share Публикувано Април 24, 2009 Щом се държи стабилно като цяло и не започне да забива или да прави други магарии, значи по всяка вероятност дъното си се справя с въпросните памети, които имаш.Т.е. щом е наред, значи е наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihaiil Публикувано Април 24, 2009 Author Report Share Публикувано Април 24, 2009 Хаха...добре ми го обясни, мерси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост