diyan Публикувано Април 4, 2013 Report Share Публикувано Април 4, 2013 Здравейте didko,от приложеният пример не ми става ясно:Този IBAN има само няколко числа (като обикновенно са повече), вие сте го направили но не сте го довършили.Т.е качете пример който да покаже какво точно желаете да се вижда(защото, не е задължително, но го направих така) не ни върши работа.Следващият въпрос само 7 символа и числа ли ще съдържа или повече вашият iban?Откъде идва това да има такива "<" знаци, 7 на брой и след тях цената? И могат ли да бъдат в една клетка - например: <<<<<<<42225?IBAN-а представлява последователност от 22 знака - букви и цифри, което се подразбира от броя на форматираните клетки B1:W1. Сметката която съм започнал е само примерна, понеже към настоящия момент не ме интересува проверка за валидност на сметка...По отношение на специалните символи "<" , те са изискване на банката(защита от "случайно" дописване на цифра към общата сума-понеже в този вид платежно което разработвам аз няма поле словом). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 4, 2013 Report Share Публикувано Април 4, 2013 Здравейте didko,Нека пак се повторя и дано да успеем да се разберем:Това "се подразбира" - само вие си го знаете, аз пък сметнах че сте си събрали просто клетките да са ви по-близо една до друга или автоматично сте форматирали клетките да приемат размера си.Този iban - откъде идва, взимате ли го от друга клетка или просто си го пишете? Помолих за пример - на цял такъв iban и къде да го има разделителя!!!При символите "<" - същата работа: Взимате ли ги от друга клетка или ги пишете на ръка? Мога да ви разработя и макро код, който да ви изписва сумата с думи!Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
diyan Публикувано Април 4, 2013 Report Share Публикувано Април 4, 2013 Здравейте didko,Нека пак се повторя и дано да успеем да се разберем:Това "се подразбира" - само вие си го знаете, аз пък сметнах че сте си събрали просто клетките да са ви по-близо една до друга или автоматично сте форматирали клетките да приемат размера си.Този iban - откъде идва, взимате ли го от друга клетка или просто си го пишете? Помолих за пример - на цял такъв iban и къде да го има разделителя!!!При символите "<" - същата работа: Взимате ли ги от друга клетка или ги пишете на ръка? Мога да ви разработя и макро код, който да ви изписва сумата с думи!ПоздравиОК съжалявам за получилото се недоразумение прилагам нагледен попълнен пример: Целта е в "Y1" да напиша сметката, която да се визуализира в B1:W1 във вида показан в примерът.Сумата за плащане я пиша в "Y3" която от своя страна трябва да се визуализира във B1:M1 във видът показан в примерът. Забележка: целта е да има разделител " | " - вертикална линия, между отделните символи а празните полета които в даденият пример са нули-заместени от "специалния" символ " < " , което ако може да бъде постигнато в една клетка - всичко става отново ОК.Аз съм разбил отделните символи(цифри) в отделни клетки защото не се сетих за друг начин на форматиране.iban.xlsx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Април 4, 2013 Report Share Публикувано Април 4, 2013 Здравейте отново,Изключително съм благодарен за оказаната ми до сега помощ, но имам и друг въпрос:В един файл под Excel 2003, в 4 Sheet- а имам по една таблица, в които ще се въвеждат числа(до 5 знака). Може ли да се направи така, че като въвеждам в една от таблиците определено число, да излиза предупреждение, ако същото число е въведено в таблица от друг Sheet. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 4, 2013 Report Share Публикувано Април 4, 2013 Здравейте lozan1, имаме 4 Sheet-a, и в тях 4 таблици от А1:X1000 например.Искате, като отворите Sheet2 например и започнете да пише дадено число (2356) в клетка G25, да търси в останалите шийтове в целият диапазон А1:Х1000.Така ли да го разбирам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Април 4, 2013 Report Share Публикувано Април 4, 2013 Здравейте lozan1, имаме 4 Sheet-a, и в тях 4 таблици от А1:X1000 например.Искате, като отворите Sheet2 например и започнете да пише дадено число (2356) в клетка G25, да търси в останалите шийтове в целият диапазон А1:Х1000.Така ли да го разбирам?Да, искам числото да си остане в в G25, но същевременно с това да знам, има ли го това число 2356, в някой от другите шийтове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Април 4, 2013 Report Share Публикувано Април 4, 2013 Здравейте, Аз имам един странен проблем с Ексел 2010, не ми разпознава датите като такива и не могат да използвам различните видове форматиране за дати, някакви идеи как се оправя това? dati.xlsx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 5, 2013 Report Share Публикувано Април 5, 2013 Заповядайте Vanka, dati.xlsx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 5, 2013 Report Share Публикувано Април 5, 2013 Здравейте didko, ето решение на вашата задачка.iban.xlsx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 5, 2013 Report Share Публикувано Април 5, 2013 Към lozan1, не съм сигурен че ще се получи, но ще може ли да дадете точните клетки(диапазона) от вашите 4 шийта?Напр. Sheet1 - A?:Z? Sheet2 - B1?:AW? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Април 5, 2013 Report Share Публикувано Април 5, 2013 Заповядайте Vanka, Може ли да ми кажеш как правиш, така че ексел да ги чете като дати, защото имам същия проблем с други екселски таблици? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 5, 2013 Report Share Публикувано Април 5, 2013 Тези дати според мен, ги взимате от друг файл или от друг вид програма и в някой случай се получава собствено форматиране, което не позволява в ексел да се преработват данните. Пробвал съм какви ли не техники, трикове и т.н, но резултата като решение е само един: F2 и Enter, за да се edit-не всяка клетка. Не е проблема във версията на ексела. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Април 5, 2013 Report Share Публикувано Април 5, 2013 Прав си, благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Април 5, 2013 Report Share Публикувано Април 5, 2013 Към lozan1, не съм сигурен че ще се получи, но ще може ли да дадете точните клетки(диапазона) от вашите 4 шийта?Напр. Sheet1 - A?:Z? Sheet2 - B1?:AW?Здравей,Примерно, по 2 колони във всеки от 4-те шийта. Но не се мъчи, ще мина без тази екстра .Още веднъж БЛАГОДАРЯ за помоща до тук, беше ми много полезно! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 7, 2013 Report Share Публикувано Април 7, 2013 Здравейте lozan1, ето нещо което успях да направя като се надявам да ви свърши работа:Поставете кода, както съм показал на снимката: Option Explicit Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range) Dim s As String, FirstAddress As String, Msg As String Dim sht As Worksheet Dim c As Range s = Sh.Name & "!" & Target.Address For Each sht In Sheets sht.Cells.Interior.ColorIndex = xlNone 'Debug line With sht.Cells Set c = .Find(Target, lookat:=xlWhole) If Not c Is Nothing Then FirstAddress = c.Address Do If sht.Name & "!" & c.Address <> s Then Msg = Msg & sht.Name & "!" & c.Address & vbCr c.Interior.ColorIndex = 18 'от тук с числото, можете да смените оцветяването на клетките End If Set c = .FindNext(c) Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> FirstAddress End If End With Next If Len(Msg) = 0 Then MsgBox "Number " & Target.Value & " not found" Else MsgBox "Number " & Target.Value & " found here" & vbCr & Msg End If End Sub Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост