Don_Antonio Публикувано Октомври 18, 2012 Report Share Публикувано Октомври 18, 2012 http://dox.bg/files/dw?a=5ab96c6c8e надявам се това да помогне за да се изясни задачата ми.Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 18, 2012 Report Share Публикувано Октомври 18, 2012 Здравей,в предишния пост съм ти дал някакво решение, което ще ти свърши чудесна работа. Свали и го разгледай.По примера който си дал никъде нямаш поставени датите за да можеш да видиш на коя дата приключва уговорката, ако си намериш в твоя проект тази дата, предоставения пример ще ти свърши работа.Ако има нещо питай.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dinko_m Публикувано Октомври 20, 2012 Report Share Публикувано Октомври 20, 2012 Здравейте ! Може ли някои да ми помогне имам един проблем.Искам да си направя един екселки файл, във които първия "шиит" да е бланка за експедиционна бележка в моя случай .Та може ли по някакъв начин да се направи с макроси или друг начин да записва бележката в нов шиит и номерата на експедицията да са послдователни.Благодаря предварителноЕкспедиция.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 21, 2012 Report Share Публикувано Октомври 21, 2012 Здравей dinko_m,само № Наименование мярка к-во искаш да се пренася или № на поръчката, кой я е експедирал или само табличката? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dinko_m Публикувано Октомври 21, 2012 Report Share Публикувано Октомври 21, 2012 аз до някъде съм го направил копира се всичко на новия шиит а на първия се изтриват : номер на кола поръчка номер наименование ,но искам ако е възможно де само номера на самата експедиция да се сменя със следващия например ,1,2,3... и т.н с една дума номерата на експедицията да се зареждат автоматично и експедицията да се запазва на нов шиит. Защото често ми се случва да търся стари експедиции и се почва едно ровене по папки къде ги съхранявам на хартиен носител и затова искам да си улесня работата малко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Don_Antonio Публикувано Октомври 23, 2012 Report Share Публикувано Октомври 23, 2012 Извинете, че се връщам отново към примера си, но датата на която следва да бъде изпълнето определено условие не е необходима да се вписва в клетка.Тя е вложена в формула .Имах такава таблица, но за жалост загубих контакт с автора и, а пък таблицата с формулата "неоживя" след един формат С.Затова помолих за помощ дали някой незнае как е формулата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 23, 2012 Report Share Публикувано Октомври 23, 2012 Здравей отново Don_Antonio,да кажем, че има начин, за който до момента не се сещам, но отново имам питане - в колона А имаш имена на фирми - Фирма1, Фирма2,Фирма3 и т.н, същите тези клетки искаш да сменят цвета си според това жълт 3 дни преди датата(уговорката), червен в крайната дата на уговорката. Сега: да си представим, че аз съм фирма "Кова пирони АД" - идвам на 2 Октомври 2012(02/10/2012)-но тази дата никъде не я пише, само аз и ти знаем, че съм бил в офиса ти и сме се разбрали, че на 31/10/2012 това, което съм ти обещал, ще бъде изпълнено. Такаааа, сега когато стане дата 28/10/2012 искаш да ти светна в жълто, а когато сме дата 31/10/2012 да ти стана червен. След което имаш още (само пример) десетина фирми, които са ти обещали някакви дати, или всички са ти обещали до Дата 31/10/2012 да свършат обещаното. Под "условие" - имаш предвид само дума, като вид - Да, до тогава ще свършим? ИЛИ "Условие" - като - ако в дадена клетка нещо се случи, тогава нещо друго да се случва?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dinko_m Публикувано Октомври 23, 2012 Report Share Публикувано Октомври 23, 2012 файла е за k0st4din съжалявам но не можах да ти го изпратя на лично съобщениеЕкспедиция.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 23, 2012 Report Share Публикувано Октомври 23, 2012 Здравей dinko_m,погледни снимката и постави този код там където съм ти подчертал с червено и при всяко отваряне на файлът, автоматично ще ти се сменя номерацията, а можеш и сам да си я вкарваш. Private Sub Workbook_Open() Range("F16") = Range("F16") + 1 End Sub Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dinko_m Публикувано Октомври 23, 2012 Report Share Публикувано Октомври 23, 2012 Здравей dinko_m,погледни снимката и постави този код там където съм ти подчертал с червено и при всяко отваряне на файлът, автоматично ще ти се сменя номерацията, а можеш и сам да си я вкарваш. Private Sub Workbook_Open() Range("F16") = Range("F16") + 1 End Sub ПоздравиБлагодаря ти за бързия отговор !А дали е възможно не при всяко отваряне на файла да ми сменя следващия номер, а да е със бутон които да изпълнява тази команда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 24, 2012 Report Share Публикувано Октомври 24, 2012 Здравей dinko_m,ако искаш да смениш номера с предходен, можеш да го направиш ръчно, да кажем, че се отваря №5, а ти искаш да се върнеш на №3, просто го напиши. Давам ти просто съвет, защото доста пъти съм се бъркал - дали го натиснах, дали не го натиснах. Имаш едно условие, което ти казва - "При всяко отваряне нов номер".НО ако все пак искаш бутон: Направи си някакъв бутон и в MODULE копирай само това ->> Range("F16") = Range("F16") + 1 Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Октомври 26, 2012 Report Share Публикувано Октомври 26, 2012 Здравейте,Интересува ме дали има начин автоматично да се направи следното нещо, в клетка А1 имаме три имена(Иван Георгиев Иванов), в клетка А2 да се изкара само първата буква от всяко име, тоест да стане И.Г.И. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 26, 2012 Report Share Публикувано Октомври 26, 2012 Здравей Vanka, ето формула, която да ти направи това, което желаеш: =LEFT(A1;1)&". "&MID(A1;FIND(" ";A1;1)+1;1)&". "&IF(SUM(--(MID(A1;ROW(INDIRECT("A1:A"&LEN(A1)));1)=" "))=2;MID(A1;FIND("zzz";SUBSTITUTE(A1;" ";"zzz";2);1)+1;1)&".";IF(SUM(--(MID(A1;ROW(INDIRECT("A1:A"&LEN(A1)));1)=" "))=3;MID(A1;FIND("zzz";SUBSTITUTE(A1;" ";"zzz";2);1)+1;1)&". "&MID(A1;FIND("yyy";SUBSTITUTE(A1;" ";"yyy";3);1)+1;1)&".";"")) Важно: натискаш: Ctrl+Shift+EnterПредполагам това имаш в предвид "автоматично"?Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Октомври 29, 2012 Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Благодаря ти, точно това ми трябваше Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Svetozar Kostov Публикувано Октомври 31, 2012 Report Share Публикувано Октомври 31, 2012 Здравейте, може ли някой да ми помогне в решението на една задача? Възможно ли е да се състави формула, която да разпознава въведеното число? Опциите са 2.1) ако числото завършва на "1", копирай го клетка А1,2) ако въведеното число завършва на "0" прибави 1 и го копирай А1.Целта е числата в А1 винаги да завършват на "1", Числата винаги са 8 цифрени.Пример: 90900001, 80900000 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост