Jump to content

проблем с инсталиране на WINDOWS XP на лаптоп ASUS

яна

Препоръчан пост

Здравей и добре дошла във форума!

Ръководство за инсталация на Windows XP може да намериш в тази тема.

Ако пък срещаш проблем при инсталацията, пиши тук точно какъв е проблемът.

Сподели другаде

Здравей, Яна! Хубаво е преди да направиш това, което те съветва l.kanelov по-горе, да се снабдиш с драйвери за WINDOWS XP от страница на ASUS, ако ги нямаш. В първото поле Select Product избираш Notebook; във второто поле Select Series избираш X50 series; в третото поле Select models избираш X50Z и натискаш бутона Search. В прозореца, който се отваря избираш операционната система - WINXP и пак натискаш Search. Добре е да прочетеш и тази тема. Когато инсталираш драйверите, чети внимателно обясненията под тях. Има значение кое кога се инсталира. Успех!
Сподели другаде

Благодаря ви - много е полезен вашия форум. Успях да се справя с инсталацията - не ми е много ясно защо са ми тези драйвери.

Предполагам,че копегата ти е препоръчал да си актоализираш драйверите от сайта на производителя,но щом разполагаш с оригиналния диск,който го дават в компекта на лаптопа (в него са драйверите за дъното,аудио драйвери,драйвери за видеокартата и т.н) не е необходимо да актоализираш.

Успех!

Сподели другаде

Благодаря ви - много е полезен вашия форум. Успях да се справя с инсталацията - не ми е много ясно защо са ми тези драйвери.

Виж дали тази тема няма да ти разясни малко нещата.

Сподели другаде

Препоръчах ти да си свалиш драйверите за WinXP, ако ги нямаш, защото, обикновено с този лаптоп има диск с драйвери за Wista. Самата ОС инсталирана на него при покупката му е DOS. Пък и се оказа, че има особености при инсталирането на драйверите (например: Audio Driver: Audio Driver for WIN XP (Please first install the UAA driver before Audio installation.)) И още един пример: AW-NE771 Wireless Lan Driver and Application:

AW-NE771 Wireless Lan Driver and Application for WIN XP(Please first install the Wireless Console Utility before this driver installation.)

Ако не се спазят тези изисквания, съответните устройства няма да работят.

Самата инсталация на WinXP върви много гладко. После се оказва, че няма звук и безжичните устройства не работят, ако не се инсталират драйверите.

Горещо ти препоръчвам да последваш съвета на Night_Raven и да прочетеш въпросната статия.

Сподели другаде

Здравей и добре дошла във форума!

Ръководство за инсталация на Windows XP може да намериш в тази тема.

Ако пък срещаш проблем при инсталацията, пиши тук точно какъв е проблемът.

Много ми помогна информацията, която сте ми дали. В device manager единственото, което не се показва e network controlеr. Инсталирах драйвера на LAN но пак не се появява. За какво служи network controlеr?

Тъй като е неделя не мога да се свържа с провайдера на интернет за да разбера дали проблемът е при тях или при мен но нямам интернет.

Сподели другаде

В Device Manager има ли категория Network adapters? Ако да, какво има в нея (можеш да дадеш шотче)? Откъде си инсталирала драйвера за мрежовата карта? Какви други драйвери си инсталирала?
Сподели другаде

В Device Manager има ли категория Network adapters? Ако да, какво има в нея (можеш да дадеш шотче)? Откъде си инсталирала драйвера за мрежовата карта? Какви други драйвери си инсталирала?

Оказа се че notebook-a не може да открива безжични мрежи. Може би защото в девайс миниджъра показва питанка за network adapters.Инсталирах драйверите от сайта на ASUS, както ме посъветвахте, но може би точно този от всички не съм. Разрових цялата папка с драйвери и не намерих какво липсва. Какво да направя? :lookaround:

Освен това как да разбера дали изобщо има ли блутут на моя компютър ASUS X50_Z- не разпознава никакъв девайс .

Сподели другаде

Препоръчах ти да си свалиш драйверите за WinXP, ако ги нямаш, защото, обикновено с този лаптоп има диск с драйвери за Wista. Самата ОС инсталирана на него при покупката му е DOS. Пък и се оказа, че има особености при инсталирането на драйверите (например: Audio Driver: Audio Driver for WIN XP (Please first install the UAA driver before Audio installation.)) И още един пример: AW-NE771 Wireless Lan Driver and Application:

AW-NE771 Wireless Lan Driver and Application for WIN XP(Please first install the Wireless Console Utility before this driver installation.)

Ако не се спазят тези изисквания, съответните устройства няма да работят.

Самата инсталация на WinXP върви много гладко. После се оказва, че няма звук и безжичните устройства не работят, ако не се инсталират драйверите.

Горещо ти препоръчвам да последваш съвета на Night_Raven и да прочетеш въпросната статия.

Прочети внимателно какво съм ти написал! Ако не инсталираш Wireless Console Utility няма да ти тръгне брзжичната връзка. Провери дали блутуутът дали не е опционален (т.е. на някои модели може и да го нама). За да включиш безжичната връзка има отзад едно копченце - трябва да е включено и отпред да свети едно синьо диодче. За кабелна мрежа този модел лаптопи имат осебоност, че не тръгва, докато не включиш кабела в буксата.

Сподели другаде