evropeiski Публикувано Април 17, 2009 Report Share Публикувано Април 17, 2009 ПроБлема ми е, че при стартиране на компютъра картината, която се появява на екрана е с няколко сантиметра изместена на ляво, също когато влезна в биоса също картината е изместена на ляво и не се виждат някой от опциите. След като Уиндоуса се зареди обаче картината се оправя и се центрира и няма проблем. Защо се получава това и как да го оправя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Април 17, 2009 Report Share Публикувано Април 17, 2009 Ако си с LCD монитор би трябвало да имаш бутон "auto", и когато се появи "разместената картина", като го натиснеш, автоматично монитора да се калиброва и да я "намести". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
evropeiski Публикувано Април 17, 2009 Author Report Share Публикувано Април 17, 2009 Ако си с LCD монитор би трябвало да имаш бутон "auto", и когато се появи "разместената картина", като го натиснеш, автоматично монитора да се калиброва и да я "намести". При мен интересното беше, че когато влезна в биоса и картината беше изместена на ляво, а когато се зареди Уиндоуса картината се оправяше. Но сега като влезнах в биос и направих това което ме посъветва и картинат се центрира. Мерси Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Април 17, 2009 Report Share Публикувано Април 17, 2009 При мен интересното беше, че когато влезна в биоса и картината беше изместена на ляво, а когато се зареди Уиндоуса картината се оправяше. Но сега като влезнах в биос и направих това което ме посъветва и картинат се центрира. Мерси Когато ти е зареждал биоса резолюцията на монитора е била 640х480 ( предполагам ), а като влезе в графичния режим на Windows, работи на друга резолюция ( 1024х768 примерно ).Тези две неща трябва по отделно да се коригират, затова така се е получавало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
PanteliX Публикувано Май 1, 2009 Report Share Публикувано Май 1, 2009 Когато преиснсталираш винаги резолюцията е различна от оригиналната по простата причина че няма Драйвери за Видеокартата. Затова като вкараш драйверите ако тогава ти е разместена картината я оправяш от настройките на Видеокартата. При Nvidia става като натиснеш дясно копче на десктопа и натискап Nvidia control panel, от там Move CRT screen position , и съответно със показаните стрелки наляво или надясно. След като го нагласиш Apply, и си готов. За други видеокарти не знам не ми се е получавао при други Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост