Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте!

Имам проблем ,а не съм много наясно с компютрите !

Проблема се появи днес като включа който и да е плеър звук няма ( а и не само - звук няма и като се включва или изключва компютъра ) ,а като пусна GSM-а през микрофона и звук има (т.е.GSM-а свири на високоговорител и се чува звука на колонките и то доста добре) ,даже го няма и щтракането което се чува при отваряне на страници в IE или при отваряне на папки ?

Казаха ми да тествам хардуера през контрол панела ,ама незнам как ?

Ето това е инфо от Еверест (поне това успях да разбера как да направя):Info_for_PC.txt

Ако трябва още инфо кажете да дам и него.И ще ви помоля ако искате допълнително инфо да ми пишете как да го направя понеже както вече казах не съм много на ти с компютрите!

Благодаря ви предварително! :svlove:

Link to comment
Сподели другаде

Увери се, че в звуковите настройки всичко е както трябва.

Start -> Run -> mmsys.cpl -> OK -> Audio. Увери се, че в падащите менюта е избрана твоята звукова карта - C-Media (не знам точно как трябва да изглежда реда).

Link to comment
Сподели другаде

Един приятел ми каза как да направя шотове и как да ги кача във форума ,но там е както пишеш че трябва да е ?

Между другото проблема се появи след като извадих единия кабел на средната букса която е пак за колонки ,но колонките ми са на другата няй отгоре ,а третата най отдолу е за микрофона (средната е за слушалките но и там няма звук от компютъра само от микрофона - пробвах и да сменя местата на колонките и слушалките ,но уви пак си е същото) ?

Ето и шотовете:http://i41.tinypic.com/x58ua1.pnghttp://i40.tinypic.com/f23tvk.pnghttp://i43.tinypic.com/11jvujt.pnghttp://i39.tinypic.com/29zai2o.pnghttp://i44.tinypic.com/10eoopx.pnghttp://i44.tinypic.com/2zqdi4x.png

 

А това е от самите драйвери където има бутонче за тест на звука ,но и от там не се чува нищо само от микрофона ?

http://i42.tinypic.com/2pzeo20.png

 

п.с.Извинявам се за закъснението ,но докато ми обясни моя приятел как да направя шотовете и как да ги кача във форума и почти се умотах !

Дано не съм объркал нещо ! За жалост обаче и моя приятел не знае на какво се дължи проблема ?

Link to comment
Сподели другаде

По принцип зеленият жак е стерео изход за колонки, синият е стерео вход, а червеният е моно вход за микрофон. Драйверите често обаче предлагат възможността за настройка кой жак за какво да се ползва.

Би ли обяснил в кой жак какво е било включено, че "горна", "долна" не образуват добро описание.

Link to comment
Сподели другаде

Би ли обяснил в кой жак какво е било включено, че "горна", "долна" не образуват добро описание.

 

Да разбира се ще обясня - те са както на картинката ,но въпреки че са и по цветове така на компютъра двете (синя и зелена - работеха със сменени места т.е. където е показана синята работеше като зелената и обратно зелената работеше като синята) - по точно в синята работеха колонките ,в зелената микрофона на слушалките,в червената микрофона ?

 

п.с.Извинявам се ,че по горе не обясних по точно за това !

Link to comment
Сподели другаде

Можеш да опиташ да поразмениш отново конекторите и да видиш дали ще има напредък. Друго, което бих ти предложил, е да опиташ да деинсталираш Bluetooth драйверите и програмите, които имаш. Колкото за тест. Алтернативен вариант е да премахнеш звуковия драйвер и да го инсталираш отново. Или да опиташ по-нов драйвер (ако има такъв).
Link to comment
Сподели другаде

Само да попитам за всички програми ли се отнася това (в смисъл и антивирусната и помощните програми като Malwarebytes Anti-Malware 1.31 и SUPERAntiSpyware Free) ?

Друго, което бих ти предложил, е да опиташ да деинсталираш Bluetooth драйверите и програмите, които имаш.
понеже другите варианти съм ги пробвал
Можеш да опиташ да поразмениш отново конекторите и да видиш дали ще има напредък

Алтернативен вариант е да премахнеш звуковия драйвер и да го инсталираш отново. Или да опиташ по-нов драйвер (ако има такъв).

За жалост обаче по-нов драйвер не намерих !

Link to comment
Сподели другаде

Имам предвид всичко, което е вървяло в комплект с Bluetooth устройството.

 

Ок ще пробвам !

Bluetooth устройството единствено само драйверите от диска който е в кутията на устройството когато го купих съм инсталирал !

Би ли ми казал дали има и друго свързано с Bluetooth-а да не пропусна нещо ?

Link to comment
Сподели другаде

Пробвах ,но звук няма само се появи нещо като пращене когато пуснах един от плеърите и се чува като все едно дава на късо въпреки че съвсем леко се чува какво се пее в песента но все едно е през десет села и градове - така се чува !

Повече е пращенето и въпреки че усилвам до край и намалявам до край промяна в силата (дори и на пращенето) няма ,а звука от микрофона е перфектен (но като го вкючих в средната букса (зелената) се чуваше и пращене и пак беше слаб звука) ?

Да не би да се налага да си купувам нова саунд карта - ако е така ще ви помоля за съвет каква по точно ще стане за моя компютър ?

Link to comment
Сподели другаде

Звучи така сякаш самите жакове правят лош контакт с конекторите. Опитай да включиш колоните в червения жак (на микрофона) и укажи в драйверите да подава изходен сигнал. Ако от там звукът е нормален, то значи наистина другите 2 жака леко са сдали багажа. Можеш да опиташ да понасилиш конекторите, да ги позавъртиш, да опиташ да докопаш контакт.

Ако не се оправи, може да се наложи да се купува нова карта. Всъщност и жаковете би трябвало да могат да се сменят, но трябва да го направи опитен човек.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...