Jump to content

Изключване на лаптоп


Препоръчан пост

Някой има ли си на идея защо когато затворя капака на лаптопа си тои не спира??този проблем го имам от когато се прибрах от България,аз живея в Кипър и преди да си замина в отпуска всичко беше наред.Съмнявам се да не е от батерията на компа ми.Когато се прибрах беше паднала напълно,забравил съм да го изключа,а съм го оставил в РЕЖИМ НА ГОТОВНОСТ.Преинсталирах го и пак е същото.Ако изключа захранването на лаптопа и затворя капака той се изключва,иначе не иска.Жена ми е със същия модел Тошиба Л40,дори сме със еднакво XP,но при нея този проблем не съществува.Някой може ли да помогне със някой съвет??? :crosseyes1:
Link to comment
Сподели другаде

Тъй като е лаптоп, би трябвало да има иконка с батерията в TaskBar-a.Кликаш на нея и търсиш горе-долу това:

http://www.chotocheeta.com/wp-content/uploads/2008/04/close_lid.jpg

Оттам вече си избираш какво да прави компютъра, когато затвориш капака в различните режими на работа.Успех! :thumbsup:

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Всичко е направено както трябва,нагласил съм го на Когато затворя капака да е в режим на готовност,когато натосна бутона на моя компютър да е на изключване и когато натисна бутона за заспиване на моя компютър пак да е в режим на готовност.Но проблема си е един и същ.Според мене този проблем идва от хард диска,или от самото ми XP.
Link to comment
Сподели другаде

Не ми стана ясно как си настроил лаптопа си. Дали има Sleep бутон и т.н. Sleep ще рече, че РС-то заспива, кото се изключва есичко, освен паметите. И за ден-два батерията заминава.

Опитай следното:

От картинката по-долу, дето е син фон с бели букви:

http://ask-leo.com/images/power_options_properties_advanced.png

избираш Hibernate, както е показано тук:

http://4.bp.blogspot.com/_RyhrdnlxJ-4/RYw0XVwQyKI/AAAAAAAAADA/uxZS7VUcEgQ/s400/Hibernate%20(1).png

 

Разбира се, хибернацията трябва да е разрешена от тук:

http://tips.oncomputers.info/archives2003/0303/2003-mar-09/PowerOptionsHibernate.jpg

 

Така паметта се записва на харддиска, в системния дял, и РС-то се изключва изцяло. При включване, информацията от hibernate.sys се прехвърля в паметта и системата идва в режим все едно Sleep и се стартира.

Link to comment
Сподели другаде

Както и да го правя не става,разрешил съм заспиване на лаптопа,настройките са ми следните.Когато затворя капака на моя преносим компютър:Заспиване/Когато натисна бутона на захранването на моя компютър:Изключване/Когато натисна бутона за заспиване на моя компютър:Заспиване.....От менюто заспиване в опциите на захранването съм дал отметка на:Разреши заспиване.Ако го рестирам преди спиране когато затварям капака се получава,но когато повечко време работи и реша да затворя капака,той просто си работи.Има нещо друго.Ако преди да затворя капака го изклча от захранващата мрежа да не се зарежда и тогава затворя капака,почти винаги спира.Нещо много стрранно видях когато уж не е спрял по описания начин от мен.При отваряне или затваряне на капака му,десктопа изгасва,това се вижда.Но продължава да си работи.Аз мисля че проблема е във батерията или от самият ХАРД-ДИСК. :crosseyes1:
Link to comment
Сподели другаде

Това е луда работа,един път спира,друг път не иска,а е със една и съща настройка.Просто като поработи повечко и не иска.Май най добре да се обърна към тъпите сервизи в Кипър където и живея. :wacko:
Link to comment
Сподели другаде

Не разбрах дали си конфигурирал лаптопа като затвориш капака му (lid) да минава в режим хибернация (hibernation). Държа да отбележа, че това е различно от заспиване (sleep)
Link to comment
Сподели другаде

Не съм запознат много с ъс (Хибернацията) тъй като аз малко съм инвалид с Английския и имам БГ на Уиндоуса.Имам 3 режима които мога да настроя за затварянето на капака,1-во е (Не прави нищо),2-ро е (Режим на готовност),и 3-то е (Заспиване).Аз съм го нагласил на (Режим на готовност),даже съм го прогвал и много пъти на заспиване,но проблема е един и същ.Ако го рестартирам,и после затворя капака се получава,но когато поработи повечко и най вече да отбележа когато е включен към захранването не му се отразява добре да се съгласи на каквото е зададен.Имали си някой на идея защо изобщо прави така.Логично е да има проблем относно хард диска който се занимава със спорането на компа,или и батерията до известна степен щом след като го спра от захранването и след това затворя капака,той да спира.Аз повече наблягам към харда.Има и друго,От старт меню,после (Изклюи моя компютър),излиза прозорец със три възможности.Изклъчване,рестартиране и режим на готовност.Двете от там си работят,но когато кликна на режим на гот.пак е същото....не реагира на нищо.Ще помоля ако някой има някаква идея от къде да си дръпна един Уиндовс HP,но да става за лаптоп Тошиба Л40 със САТА,защото до сега съм изтеглил 4-ри и само този тръгва да се инсталира,другите не разпознават дъното и не стигам до инстал.Има вероятност нещо да е от Уиндоуса.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...