IvanD Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Night_Raven:Аз например съм с Dynamic Security Agent в момента, която на фона на Comodo изглежда като Mini Cooper до Hummer. Въпреки това мога да кажа, че е повече от достатъчна и дори ме е спасявала в 1-2 ситуации. Еееее, Вени, ти направо утрепа змея с мистрията този път! Защо да съм се олял?!На този етап COMODO е най-добрата алтернатива за защита!С това не казвам, че е единствената, нито че е съвършенна, а че е по-добра от конкурентите си!Може да е с малко, но ги превъзхожда и в това число не включвам предлаганите екстри, а начинът по който защитава поверената й машина!Харесвам COMODO, но не съм луд фен на стената, който отрича всичко останало!Не говоря от фенщина, а от опит, колкото скромен и аматьорски да е той.През годините съм опитал разнообразен софтуер за защита и мога да кажа, че COMODO FIREWALL най-много ме впечатли!Дори и ти самият казваш, че за момента е най-доброто, което ти прави чест, защото наистина е така! Кажи нещо за Defense + защитата на "Комодо" - наистина е нещо уникално,което липсва при другите защитни стени? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 но ги превъзхожда и в това число не включвам предлаганите екстри, а начинът по който защитава поверената й машина!Не че нещо, но с какво се различава начинът на защита на Comodo от начина на останалите програми? Дори и ти самият казваш, че за момента е най-доброто, което ти прави чест, защото наистина е така!Ако си спомням правилно, казах "дори и да приемем, че е най-добрата". Кажи нещо за Defense + защитата на "Комодо" - наистина е нещо уникално,което липсва при другите защитни стени?Какво да кажа? Така авторите са кръстили най-засиления режим на работа на HIPS модула. Да се каже, че е уникално, значи да се каже, че никоя друга стена няма HIPS. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IvanD Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Night_Raven: "Не че нещо, но с какво се различава начинът на защита на Comodo от начина на останалите програми?" Това го приемам за риторичен въпрос, тъй като самият ти можеш да отговориш по-добре от мен на този въпрос! Night_Raven:"Какво да кажа? Така авторите са кръстили най-засиления режим на работа на HIPS модула. Да се каже, че е уникално, значи да се каже, че никоя друга стена няма HIPS. smile.gif" Тук ми се струва, че не си много искрен! Прекалено с лека ръка пренебрегваш уникалният алгоритъм на Defense +! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Това го приемам за риторичен въпрос, тъй като самият ти можеш да отговориш по-добре от мен на този въпрос!Не, не мога. Не разбирам с какво HIPS модулът на Comodo Internet Security е по-специален от останалите (оставям настрана разнообразието на следените активности). Тук ми се струва, че не си много искрен! Прекалено с лека ръка пренебрегваш уникалният алгоритъм на Defense +! С какво е уникален? Добър е, но не е уникален. Разработчиците от Comodo не са открили топлата вода, HIPS механизми има и в други програми. Доста при това. Не бих го нарекъл уникален, по-скоро подробен. Аман от фанатизирани фенове (наистина така звучиш). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Пробвал съм всички стени от групата на най-добрите и съвсем не съм убеден, че проактивната защита на Комодо е най-добра. Определено обаче е най-досадна - дори и след приключило обучение недай боже да инсталираш или деинсталираш програми -то са десетки въпроси един след друг.Не са досадни продуктите на Agnitum и PC Tools. И след като всичките не са непреодолими - не виждам смисъл да се самонаказвам със стени като Comodo и Online Armor. По-добре човек да ползва времето си за друго вместо да разсъждава над сериите им от въпроси. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S235 Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Пробвал съм всички стени от групата на най-добрите и съвсем не съм убеден, че проактивната защита на Комодо е най-добра. Определено обаче е най-досадна - дори и след приключило обучение недай боже да инсталираш или деинсталираш програми -то са десетки въпроси един след друг.Не са досадни продуктите на Agnitum и PC Tools. И след като всичките не са непреодолими - не виждам смисъл да се самонаказвам със стени като Comodo и Online Armor. По-добре човек да ползва времето си за друго вместо да разсъждава над сериите им от въпроси. ПоздравиВъпреки, че и мен ме беше обхванала "защитната" мания, лека-полека почнох да осъзнавам, че от много сложни неща, от прекалено голямо "заключване" и накачулване със всевъзможни защити (за какво ли са ми да се питам)- особен смисъл няма!. Колкото една защитна програма е по-сложна, толкова е по-голяма вероятността да се обърка нещо, а обърка ли се- иди го оправяй. За мен най-сложната за работа стена (тук не говоря за качества), е Comodo. Доста е объркваща, сложна и неприятна за работа стена. След нея поставям Outpost, която не съм слагал, но съдейки по шотовете, и начина и на инсталация и "сдружаване" с други програми, е "голяма играчка". От друга страна, ако се погледне реално, всички стени в челната десятка, предлагат почти равностойна, за средностатистическия потребител, защита. Разликите им е в т.н. HIPS, или казано по простичко- възможноста за вътрешен контрол на системата. Това обаче е доста сложна материя, изискваща перфектно и бих казал, детайлно познаване на работата на оперционната система. Въпроса е обаче- колко хора разбират от това, и колко хора изобщо това ги интересува, и изобщо нужно ли е да ги интересува. Затова, за себе си, стигам до извода, че една защита е толкова по-добра, колкото по автоматизирана е тя, т.е. изискваща колкото може по-малко намеса и знания от страна на потребителя. Смея да твърдя, че тук роля играе и добрата антивирусна програма, с добра т.н. "проактивна" защита, която да "поеме" част от този вътрешен контрол над системата, подпомагайки защитната стена. Според мен за нормален потребител (не маниак) съвсъм достатъчна и в същото време, достатъчно миинимизарана от към "специални" знания, е защитата, която дава стената PCTools! Смея да твърдя, че това е перфектната стена за поне 80% от потребителите.Достатъчно е тази стена да се комбинира с много добра антивирусна програма (Kaspersky, Avira, Norton, NOD32) и потребителя ще е оптимално защитен. ..............................п.п. От горе-споменатите 4 антивируса(и 4-те съм ги ползвал в различни периоди), май единствено Касперски има проактивна защита и реагира при опити за инсталация, да речем, на скрити драйвъри и др. скрити процеси. От другите антивируси, не си спомням някоя да е реагирала със такова предупреждение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Достатъчно е тази стена да се комбинира с много добра антивирусна програма (Kaspersky, Avira, Norton, NOD32) и потребителя ще е оптимално защитен.Съгласен съм на 75%. Замени Norton с avast! и ще се съглася на 100%. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Оставяш стената да си създаде правилата и след това блокираш/ограничаваш всичко това. http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/05/11/1242058961-210.jpg Същото може да направиш с браузъра и с доста други приложения които имат достъп до нета.Експерементирай,ако блокираш нещо триеш правилото и започваш отново.Tака и направих със skype,windows media player,utorrent,opera,sopcast.Всички работят коректно.В Anty-leak control-на wmp11 оставих на allow ОLE AAUTOMATION CONTROL за да може директно при клик на дадено радио да тръгва автоматично,а всичко останало block.При Оpera на аllow NETWORK-ENABLED APPLICATION LAUNCH,за да мога да тегля с utorrent,останалото block.На skype,utorrent,sopcast всичко на block дадох.Всяка от тях работи идеално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S235 Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Съгласен съм на 75%. Замени Norton с avast! и ще се съглася на 100%. Не съм ползвал никога тази програма и затова не мога да давам оценка! Ама хайде- нека и Avast! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Не съм ползвал никога тази програма и затова не мога да давам оценка! Ама хайде- нека и Avast! Добавям и Panda Cloud Antivirus Beta - заради впечатляващото също автоматизирано функциониране на най-новия безплатен антивирус. Усеща се ползването на базата данни на една от най-утвърдените лаборатории в Европа. Сега с този ход те ще увеличат количеството на изследваните типови образци - щом ежедневно обследват над 50 000 нови файла.Положително съм изненадан от получаващата се изцяло безплатна комбинация - според мен тя се справя по-добре от Bitdefender IS 2009 - извод след пробвания с еднакви непознати вредоносни кодове. Браво и на испанците за новата им идея с този "облак". Основната заслуга обаче е на двете безплатни програми на PC Tools - защото Панда също не ги лови повечето от тези непознати творения. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Лично аз не бих включил Panda. И на мен ми допадна леснотата за работа и автоматизираността, но от Panda никога не съм бил доволен. Прекалено много фалшиви тревоги. Не благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Тази Бета на Панда ми наподобява пропускателните способности на Нод32 - тези програми са различни от най-ловящите.Какви фалшиви тревоги при тях? За да не се издънят с FP пропускат толкова много нови творения - поне после възникват занимавки за напредналите ползватели. Според мен най-ловящите уж Ikarus,Avira, Twister,Sophos,Avast доста повече дават сложни сработвания и фалшиви тревоги. Сакън да не пропуснат някой нов вредоносен код - все скачат с реагиране между първите. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
S235 Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 Тази Бета на Панда ми наподобява пропускателните способности на Нод32 - тези програми са различни от най-ловящите.Какви фалшиви тревоги при тях? За да не се издънят с FP пропускат толкова много нови творения - поне после възникват занимавки за напредналите ползватели. Според мен най-ловящите уж Ikarus,Avira, Twister,Sophos,Avast доста повече дават сложни сработвания и фалшиви тревоги. Сакън да не пропуснат някой нов вредоносен код - все скачат с реагиране между първите. Поздравизатова в крайна сметка, най-балансирана от към съотношение хващане/фалш се оказва новия Norton 2009! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 затова в крайна сметка, най-балансирана от към съотношение хващане/фалш се оказва новия Norton 2009! Може би е така. Мисля си - Нод 32 вероятно също ще е впечатляващо добро допълнение към двете безплатни програми на PC Tools - не съм пробвал. Те би следвало по подобен начин да компенсират либералността на антивируса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 12, 2009 Report Share Публикувано Май 12, 2009 затова в крайна сметка, най-балансирана от към съотношение хващане/фалш се оказва новия Norton 2009! Жестоко се съмнявам. Дори и да така обаче (по някаква случайност), програмата просто не е рентабилна. Каква полза от що-годе сносна защита, ако ще трябва за нея да се задели едно ядро и една банка памет, за да доволна? P.S.: намеквам, че гълта системни ресурси като смок. Както и да е, стига с офтопиците за антивирусни. Темата е за стени с HIPS. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост