Jump to content

Препоръчан пост

Nikssi,без модераторското покровителство/подкрепа не можеш ли да се справяш ?

Нямаш и представа какво мога.

Night_Raven е прав но не за това,което ти твърдиш,също така е и сляп особенно за твоите спамерски изяви цитирам:

Night_Raven е прав че потребителя до известна степен прилича на защитния софтуер който ползва или му е фен.Comodo Internet Security няма нужда от подпирачки за да се справя със заплахите в нета,а Касперски пищи като ощипана мома :crazygirl: за ъпдейти на уина и ползваните програми които трябва да защитава :help:

Господин модератор нали сте толкова впечатлен,че съм нарушил аз добрият тон. Но май излиза,че съм прав във предният си пост

беше ли грешка от твоя страна да търпиш подобни изказвания на Танганайка? Или към член на форум,с който имате някакви отношения без значение какви отношението е различно?

Танганайка настройките ти на Outpost са сбъркани.Особенно в частта отнасяща се до Opera.Пробвал ли си да сваляш с данлоуд менажер през нея и какво ти се получава...нищо не се получава.Няма сваляне и това е. Не е зле преди да даваш акъл да пробваш всичко и особенно да не се изказваш неподготвен за програми които ти не познаваш.

Comodo подскача,като ощипана булка веднага щом някое приложение се стартира и се почват въпросите "разрешаваш ли" "ама наистина ли""Я,пак си помисли" трябва да се занимаваш с него дълго време и да не вършиш нищо друго за да го обучиш...Една графична програма като стартираш и се почват безкрайните питаници.

Outpost FREE и Outpost Pro защитават без такива неспирни въпроси,ползвайки преди време про версията си се убедил в качествата на стената но сега виждам,че тук в този форум не са ти ясни някои съществени неща,които явно си пропуснал в онзи форум...нали не искаше и да чуеш за някакви съвети.

Не мога да открия драйверите на Outpost Firewall да се зареждат на ниво kernel.

HIPS-а на Outpost Firewall не следи за изпълняване на rundll32.exe:

Това няма ли значение,второстепенно ли е,не представлява ли уязвимост за ОС и програмите ?

Сподели другаде

• Отговори 1.1k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

http://andybond.freeforums.org/kis-kav-outpost-t3.html[/url]

Преведено и пробвано лично.

Прегладах тези настройки. така катo ги чета- изключително сложни и обемни настройки, определено не са за редови потребител. :crosseyes1: Това още повече ме разколеба да пробвам Outpost!

Сподели другаде

Прегладах тези настройки. така катo ги чета- изключително сложни и обемни настройки, определено не са за редови потребител. :crosseyes1: Това още повече ме разколеба да пробвам Outpost!

Ето до къде водят споровете!!! :punish:

Имам и едно предложение - Защо след като толкова много разбиратe не се съберете и не направите една програма включваща всички механизми за защита, без да е голяма (обемна - заемаща много място на харда) и без да товари системата???

Така хем ще е най добре ,хем ще е РОДНО БЪЛГАРСКО - а и съм сигурен че ще стане най добрата програма за защита!!! :svlove:

Не мислите ли че така ще е най добре вместо да спорите - да се обедините и да помислите по въпроса!!! :svlove:

Сподели другаде

Както виждам се отнася за стиковането на KAV и Outpost според мене мисля,че е достатъчно ясно обяснено какво точно се прави.

http://4storing.com/w7u908/4a42e4943dc901d...c12c61f6cc.html

При ползване не FREE версията правилото според мене е инсталирането на Касперски и после защитната стена.Дадената връзка по принцип е за "стиковането" на Касперски КАВ/КИС с Outpost PRO 2009

Ето и текста от модерираният ми пост

Пробвах комбинацията KAV 7 и Outpost 2009 Free - синхронизират се чудесно нещо което не можеше да се каже при предната версия и дори все още актуална но на руски.

- Инсталирах Кав 7 и му разреших да овладее напълно системата.

- След това в настройки-сервис-се маха чавката на самозащитата на програмата.

- Изход на Касперски Антивирус

- Преминаваме към инсталация на Outpost 2009 FREE и на този екран

http://prikachi.com/files/810348W.jpg

ако не е сложена чавката няма да продължи инсталацията.Натискаме напред и продължаваме

http://prikachi.com/files/810349C.jpg

На двете места тука кликваме докато стане както е на снимката.Какво означават?

- спряна ли е защитата на Касперски - ако не е спряна да се спре

- добавя се като доверено приложение в Outpost

- Преминаваме спокойно към инсталацията и при стартиране в настройките на Outpost - правила на приложенията намираме това на Касперски ( AVP.EXE ) кликваме върху него два пъти и на този прозорец му даваме право за всякаква активност в мрежата.

http://prikachi.com/files/810350k.jpg

и на следващата - обхващаща Anti Leak Control му даваме всички права.

http://prikachi.com/files/810460J.jpg

Пробвах и с DR.WEB като антивируса го инсталирах след стената и няма никакви конфликти.

Досега с Avira,dr.Web,Kaspersky Outpost 2009 FREE се сработи чудесно,като единствено с Кав процедурата при инсталация е първо Антивируса и после стената.Може и обратното да е валидно но според мене това е варианта за сдружаване.

При желание може да не се пипа нищо по Anti Leak Control-а тъй като той си е вече в Доверената зона на Outpost.

Изключително лесна за инсталиране комбинация,стената при настройки по подразбиране дава достатъчна защита и припоръчвам единствено на HOST защитата да и се вдигне нивото -НЕ на макс поне в началото.

При инсталиране и настройки препоръчвам дадените от Гарвана според мене удачни.

Сподели другаде

behaviour blocker-ите наистина могат да бъдат донякъде автоматизирани,защото например „Mamutu”

http://www.emsisoft.com/en/software/mamutu/

има база данни кое да разрешава автоматично при тези настройки

http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/05/12/1242106514-010.jpg

Ето какво се получава при стартиране на SAS

http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/05/12/1242109777-270.jpg

Tnn,какво ще засече/блокира ThreatFire Free което PC Tools Firewall няма да засече/блокира какъв е смисъла от ползването на двете ?

nikssi

Нямаш и представа какво мога.

Night_Raven е прав но не за това,което ти твърдиш,също така е и сляп особенно за твоите спамерски изяви цитирам:

Имам представа,да издействаш от модераторите на онзи комунистическо/дескриминационно/цензуриращ форум да наказват потребителите,които пишат истината за Касперски.

nikssi

Танганайка настройките ти на Outpost са сбъркани.Особенно в частта отнасяща се до Opera.Пробвал ли си да сваляш с данлоуд менажер през нея и какво ти се получава...нищо не се получава.Няма сваляне и това е. Не е зле преди да даваш акъл да пробваш всичко и особенно да не се изказваш неподготвен за програми които ти не познаваш.

http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/05/12/1242110371-690.jpg

nikssi

Comodo подскача,като ощипана булка веднага щом някое приложение се стартира и се почват въпросите "разрешаваш ли" "ама наистина ли""Я,пак си помисли" трябва да се занимаваш с него дълго време и да не вършиш нищо друго за да го обучиш...Една графична програма като стартираш и се почват безкрайните питаници.

Не случайно Comodo е на второ място в света въпреки че е безплатен,а Касперски на 11-то въпреки че е платен.

Всяко нещо си има цена Comodo е за професионалисти/перфекционисти искащи максимална защита.

Сподели другаде

Жалко - хабите знанията си в спорове, а дори не обърнахте внимание на предложението ми!!! :svlove:

Имам и едно предложение - Защо след като толкова много разбиратe не се съберете и не направите една програма включваща всички механизми за защита, без да е голяма (обемна - заемаща много място на харда) и без да товари системата???

Така хем ще е най добре ,хем ще е РОДНО БЪЛГАРСКО - а и съм сигурен че ще стане най добрата програма за защита!!!

Не мислите ли че така ще е най добре вместо да спорите - да се обедините и да помислите по въпроса!!!

Сподели другаде

http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/05/12/1242110371-690.jpg

Става въпрос при ползване на данлоуд менажер. Мисля,че достатъчно ясно е написано.В даденият случай ползваш единствено Опера за сваляне.

http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/05/12/1242109777-270.jpg

Ползваш две програми с дублиращи функции.Каква е причината?

Сподели другаде

Жалко - хабите знанията си в спорове, а дори не обърнахте внимание на предложението ми!!! :svlove:

Това, което предлагаш, не е толкова лесно за реализация. Създаването на такава програма изисква много сериозни познания в най-различни области и доста време. Едно е да може човек да работи с такива програми и да е наясно с компютърната сигурност като цяло, съвсем друго е създаването на такава програма.

Все едно да искаш от шофьор(и), който/които са малко или много добри (в шофирането), да създаде(ат) свой двигател или дори автомобил. :)

Сподели другаде

Това, което предлагаш, не е толкова лесно за реализация. Създаването на такава програма изисква много сериозни познания в най-различни области и доста време. Едно е да може човек да работи с такива програми и да е наясно с компютърната сигурност като цяло, съвсем друго е създаването на такава програма.

Все едно да искаш от шофьор(и), който/които са малко или много добри (в шофирането), да създаде(ат) свой двигател или дори автомобил. :)

Но не е невъзможно!!! :svlove:

Сподели другаде

Става въпрос при ползване на данлоуд менажер. Мисля,че достатъчно ясно е написано.В даденият случай ползваш единствено Опера за сваляне.

операта e с вграден download manager. защо трябва да се ползва допълнителен ? :lookaround:

Сподели другаде

Ето до къде водят споровете!!! :punish:

Така хем ще е най добре ,хем ще е РОДНО БЪЛГАРСКО - а и съм сигурен че ще стане най добрата програма за защита!!! :svlove:

Не мислите ли че така ще е най добре вместо да спорите - да се обедините и да помислите по въпроса!!! :svlove:

Щеше да е много хубаво да съм на това ниво да създавам защитен софтуер,но тъй като не мога ми остава да търся възможно най-добрия/да ми бъде хоби.

Със сигурност има много кадърни Българи които могат да създават защитен софтуер но работят в чужбина.До сега съм открил само един Иво Иванов който участва в създаването на AntiHook която е Австралийска.

http://www.infoprocess.com.au/AntiHook.php

nikssi

Това показва че никога не съм ползвал download manager-а на браузъра.

nikssi

Ползваш две програми с дублиращи функции.Каква е причината?

Потребители които не зная за съществуването на тази и искат автоматизирана защита,която няма нужда от дефиниции като тези на антивирусните.При Mamutu дефинициите са обърнати т.е. има база данни на най-използваните програми/преминали през тяхната лаборатория,което осигурява хиляди пъти по-добра защита от тази на антивирусните програми.

Сподели другаде

Глупост е според мен да се спори, коя стена е по-добра и какво може!

COMODO е поне с 2 класи над Outpost, без значение дали ще вземем платената или безплатната версия!

COMODO според мен дава по-голяма пълнота на власт над системата, а Deffense + е просто една уникална защита, за която опонентите й могат само да мечтаят!Погледнете и тестовете, които ни предлагат специалистите на различни независими лаборатории за да видите къде са местата на двете защитни стени!Не отхвърлям Outpost тотално, моля да бъда разбран правилно! Outpost е една много добра защита, но отстъпва на COMODO поне на този етап!

Сподели другаде

Глупост е според мен да се спори, коя стена е по-добра и какво може!

COMODO е поне с 2 класи над Outpost, без значение дали ще вземем платената или безплатната версия!

COMODO според мен дава по-голяма пълнота на власт над системата, а Deffense + е просто една уникална защита, за която опонентите й могат само да мечтаят!Погледнете и тестовете, които ни предлагат специалистите на различни независими лаборатории за да видите къде са местата на двете защитни стени!Не отхвърлям Outpost тотално, моля да бъда разбран правилно! Outpost е една много добра защита, но отстъпва на COMODO поне на този етап!

Мисля, че се пооля малко. :)

Има немалко програми, които предлагат едно страхотно ниво на защита. Дори и да приемем, че Comodo е най-добрата, което е малко трудно да се каже с точност, то не е чак с класи над най-близките зад нея. Програми като Outpost Firewall Pro/Free, Online Armor Pro/Free, System Safety Monitor Pro/Free, Realtime Defender, Real-time Defender предлагат също много дълбоко ниво на защита, като повечето са и по-леки от Comodo.

Както вече казах, когато започнем да се качваме нагоре и гледаме разликите между най-добрите HIPS програми, се оказва, че всъщност разликите не са толкова големи и че бонусите, които се предлагат от най-подробните програми, не са въобще толкова фатални, колкото би изглеждало на пръв поглед.

Прекалено много хора се задълбават и се хващат за най-най-доброто, пък ако ще и в полеви условия да е с "капчица" пред следващия продукт.

Един неопитен потребител трудничко би се оправил многобройните въпроси и настройки на дадена богата HIPS. Един опитен потребител пък би могъл да се защити без особени проблеми и с по-обикновени (бедни на функции) програми (факт). Излиза, че съвсем дълбоките функции са сякаш по-скоро екстри и глезотии, отколкото реално важни и критични защитни механизми.

Аз например съм с Dynamic Security Agent в момента, която на фона на Comodo изглежда като Mini Cooper до Hummer. Въпреки това мога да кажа, че е повече от достатъчна и дори ме е спасявала в 1-2 ситуации.

Сподели другаде

http://www.threatfire.com/download/ С този линк отговарям на Tanganika защо трябва да е със защитната стена - тази програма се обновява и работи автоматизирано. Липсват въпроси за обучение. Безпроблемно се инсталира с инсталационния файл на безплатната защитна стена. Поздрави
Сподели другаде