VIKING Публикувано Февруари 9, 2009 Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Здравейте.Не съм много наясно с хардуера на пс-то и си мисля, че вие ще ми помогнете.проблема ми е следния: когато натоваря компютъра с разни игри или програми за конвертиране, вентилатора на процесора направо ще излети.Мисля,че нещо не е наред , но не съм наясно.Гледах из форума,прочетох темите свързани с температурите,но не намерих отговор на проблема ми.ще ви бъда благодарен, ако ми кажете това нормално ли е и имам ли проблем с пс-то.първата снимка е на програмите за тествтората снимка е на конфигурацията ми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 9, 2009 Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Този процесор грее доста по принцип, но определено това е доста висока температура. Вероятно има някакъв проблем с охладителя на процесора. За целта е добре да изгасиш машината и да провериш какво е състоянието му. Най-добре е да го свалиш, почистиш и смажеш, а след което да смениш термоинтерфейсът (пастата). Информация как може да стане това има в в този коментар.Също така е добре да се увериш, че кабелите в кутията (най-вече на захранващия блок и отделните интерфейсни кабели) не пречат на въздушния поток. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTER OF DARKNESS Публикувано Септември 19, 2012 Report Share Публикувано Септември 19, 2012 И аз на свой ред моля за малко помощ.Днес си сглобих компютъра но нещо не ми харесва шума на вентилатора на процесора.Не е натоварен а се върти със скорост с която ми се струва,че ще излети от кутията.Процесора ми е AMD Phenom II X6 1100T Black Edition.С EasyTune погледнах температурата му и показва 34C.Не е редно според мен да бучи така,а и е изнервящо.Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 19, 2012 Report Share Публикувано Септември 19, 2012 Нахиши модела на дънната платка или си прочети ръководството към нея. Обикновено в настройките на BIOS има възможност за регулиране на обортите на вентилатора на процесора според температурата; възможно е при теб тази настройка да не е правилно зададена и съответно вентилатора да работи на максимални обороти, без това да е необходимо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTER OF DARKNESS Публикувано Септември 19, 2012 Report Share Публикувано Септември 19, 2012 Извинявам се,това пропуснах да го напиша.Дъно: GA 880GM-UD2H. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 19, 2012 Report Share Публикувано Септември 19, 2012 Можеш да провериш следните настройки в BIOS: Advanced BIOS Features - настройките тук имат отношение към температурата на процесора.AMD C1E SupportAMD K8 Cool&Quiet control PC Health Status - тези настройки отговарят за режимите на работа на вентилаторите.CPU Smart FAN ControlCPU Smart FAN ModeSystem Smart FAN Control Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTER OF DARKNESS Публикувано Септември 20, 2012 Report Share Публикувано Септември 20, 2012 Благодаря ти panevdd.Предполагам,че всички изпроени от теб настройки трябва да са на Enable? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 20, 2012 Report Share Публикувано Септември 20, 2012 Да, единствено може да се наложи опитно да настроиш CPU Smart FAN Mode. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTER OF DARKNESS Публикувано Септември 20, 2012 Report Share Публикувано Септември 20, 2012 Под опитно да разбирам,че трябва да съм наясно как да го настроя?Ако е така бих те помолил ако искаш и имаш желание да споделиш как да го настроя,че все още не съм стигнал до този урок. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 20, 2012 Report Share Публикувано Септември 20, 2012 Имах предвид, че ще трябва да изпробваш различните режими, предлагани от тази настройка, за да разбереш при кой от тях вентилатора "се подчинява" на командите на дънната платка.По принцип би трябвало да се знае модела на вентилатора и спецификацията му (където тези неща ги пише), но за по-евтините вентилатори трудно ще намериш спецификация.Просто изпробвай последователно режимите и виж при кой от тях вентилатора работи в съответствие с температурата на процесора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MASTER OF DARKNESS Публикувано Септември 21, 2012 Report Share Публикувано Септември 21, 2012 Сега те разбрах. Благодаря.Ще пробвам.Относно модела на вентилатора и спецификацията мога да я погледна в книжката на процесора.Предполагам,че там би трябвало да пише и за вентилатора нещо.Да попитам и друго.AMD-тата (процесорите или конкретно Phenom II X6 1100T) позволяват ли да им се сменят само вентилаторите без да се налага смяна на радиатор и т.н.?Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Септември 21, 2012 Report Share Публикувано Септември 21, 2012 Малко извън нормалния ремонт..., но аз имах стари перки за охлаждане. Две, и ги монтирах вътре в кутията, на стойки и ги включих на дъното(имаше къде). Сега помагат и те. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост