petiowolf Публикувано Февруари 8, 2009 Report Share Публикувано Февруари 8, 2009 Здравейте. От известно време компютъра ми не разпознава дисковете които му поставям, отчита ги като празни. Това се случва и с дискове, които преди това са вървели без проблем. Примерно от 20 диска разпозна само два: 1 DVD и 1 с divX филми. Оптично устройство - SONY DVD RW DW-G120A (DVD+R9:8x, DVD-R9:8x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)Дисковете - Verbatim DVD+R Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Февруари 8, 2009 Report Share Публикувано Февруари 8, 2009 От кога е така ? С каква ОС си ? Пробвал ли си дисковете на друго устройство ? Какви програми си инсталирал скоро време ? Сканирал ли си скоро за гадинки ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Февруари 8, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 8, 2009 Така е от 2 дни. ОС - Windows XP SP2. Записаните от мен дискове вървят без проблем на друга машина.1 ДВД записано на друг комп. се отваря на моя нормално. Сега ще сканирам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 8, 2009 Report Share Публикувано Февруари 8, 2009 Имаш ли DAEMON Tools или Alcohol? Обновявал ли си фърмуеъра на устройството? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Февруари 8, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 8, 2009 Имам DAEMON Tools, но го имам от много време. Фърмуеър не съм обновявал.Как се обновява ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 8, 2009 Report Share Публикувано Февруари 8, 2009 А устройството записва ли нормално дискове? Т.е. само с четенето ли има проблеми? CD носители чете ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Февруари 8, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 8, 2009 Записвам с Nero и винаги "записа завършва успешно" според Nero. Сега успя да отвори 2 СД със снимки и 1 аудио СД от първия опит, Отвори и 1 ДВД с филми, а на някои дискове не реагира въобще (даже не ги засича и като празни).Същите дискове които съм записал аз вчера и сега немога да отворя, се отварят безпроблемно на друг компютър.Мисля че версията на firmware е MYS5 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Февруари 9, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Приятели ми дават идеята да почистя физически лещата на оптичното у-во. Някакъв съвет ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 9, 2009 Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 За целта можеш да погледнеш тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Февруари 9, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Не успях да разглобя записвачката на цяло, понеже ме беше страх да не я счупя, но успях да забърша лещата със спиртно тампонче. Резолтат обаче няма никакъв. Едно ДВД веднъж го разпозна, но на следващото вкарване го отчете като празно. Много странна работа....... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 9, 2009 Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Фърмуеър можеш да изтеглиш от тази страница:1) спри всички излишни програми и процеси, включително и антивирусната;2) увери се, че в устройството няма диск и че шейната му е прибрана;3) стартирай MYS6WIN.exe;4) ако има падащо меню с устройства, си избери твоето, ако вече не е избрано;5) кликни съответния бутон, за да започне флашването, ако не започне автоматично;6) след като приключи флашването, рестартирай компютъра. Също можеш да опиташ да разкараш DAEMON Tools временно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Февруари 9, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 DAEMON Tools го махнах но без ефект. Нова инсталация на Windows - пак същата работа. При стартирането на MYS6WIN.EXE ми излиза Не ме ли кара да изтрия предишната версия ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 9, 2009 Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Не, просто те предупреждава. Кликай Yes. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Февруари 9, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Процедурата премина нормално, но резултатът не е много добър.От ~40 диск които поставих разпозна правилно ~20.Разпозна всички СД , някои ДВД (двд видео) и повечето ДАТА дискове.Не разпозна почти всички ДВД с DivX филми, някои ДВД и някои ДАТА дискове. Мъка..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 9, 2009 Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 А опита ли да разкараш DAEMON Tools временно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост