Jump to content

Проблем с възпроизвеждане на x.264 филми - насичаща картина


Препоръчан пост

Здравейте,

 

необходима ми е вашата помощ. От известно време е почти невъзможно да гледам MKV филми на компютъра. Проблемът е следния: филмите не вървят гладко, картината насича, понякога забива на кадър (звукът продължава да върви на заден фон), кадрите се побъркват (произволно се забързват или се забавят).

 

Конфигурацията е следната:

 

Дъно: M2N-Sli Deluxe, BIOS v.1302, driver: NForce 15.23

Процесор: AMD 64 X2 6000+ Box

Захранване: Enermax Liberty 500W

Видео карта: Nvidia 8800 GTS 640 MB, driver: 181.22

Аудио карта: Creative X-Fi Titanium Fatality Pro

Памет: 2 x 1GB Corsair DDR2 800 XMS2

Твърд диск: Western Digital 640GB Caviar Black, 32 MB SATA II

Монитор: Samsung 206bw 20"

Операционна система: Windows XP Pro SP3, лицензирана версия

 

Тествах целия хардуер и не открих никакви проблеми с него. Тествал съм паметта, процесора, видеото, твърдия диск и аудио картата. Температурите на всички компоненти са идеални. Пробвах и с различна видео карта (ATI Radeon) - проблема си остава. Не помага и смяна на драйвърите - нито на дъното, нито на видеото. На машината вируси няма.

В настоящият момент съм с K-Lite codec pack 4.53. Опитах обаче всеки възможен плейър - GOM Player, KMPlayer и т.н. навсякъде резултатите са едни и същи - проблема си остава. Безрезултатно пробвах с различни версии на K-Lite кодеците (по-стари и най-новите), пробвах и други кодеци (Core AVC например). На операционната система няма никакви туийкове, шарени теми и пр. шит. Не помага преинсталация на операционната система.

Така, че съм зациклил откъм идеи.

Предварително ви благодаря.

Link to comment
Сподели другаде

Скоро да си почиствал системата с CCleaner например ,да си дефрагментирал или най важното да си проверявал за вуруси ,червеи и друг зловреден код освен с Антивирусна програма и с помощни такива като SUPERAntiSpyware Free и Malwarebytes' Anti-Malware.

А това което си написал:

Не помага преинсталация на операционната система.
означава,че е хардуерен проблема въпреки че казваш ,че не си открил такъв проблем ,но не е изключено и проблема да е в самия Windows например ако е самоделка (изтеглен от торентите) макар че и там може да има и чист Windows!!! Можеш да кажеш дали е чист или самоделка като прочетеш това:
Night_Raven:

 

Internet Explorer е версия 6 във всички версии на Windows XP (Home/Professional), независимо кой сервизен пакет е инсталиран. Т.е. IE7 трябва да се свали и инсталира отделно.

Windows Media Player е версия 8 в Windows XP без SP и SP1, докато в SP2 и SP3 е версия 9.

Накратко: ако даден Windows XP веднага след инсталацията има IE7 и/или WMP10 (или 11), то значи са вграждани в самата инсталация и става въпрос за самоделка (малко или много: малко, ако само това е вграждано, и много, ако има и други вграждани неща).

:computer:
Link to comment
Сподели другаде

Скоро да си почиствал системата с CCleaner например ,да си дефрагментирал или най важното да си проверявал за вуруси ,червеи и друг зловреден код освен с Антивирусна програма и с помощни такива като SUPERAntiSpyware Free и Malwarebytes' Anti-Malware.

А това което си написал: означава,че е хардуерен проблема въпреки че казваш ,че не си открил такъв проблем ,но не е изключено и проблема да е в самия Windows например ако е самоделка (изтеглен от торентите) макар че и там може да има и чист Windows!!! Можеш да кажеш дали е чист или самоделка като прочетеш това: :computer:

Хем самоделките могат да се различават по много други неща, изкормени работи или само променени настройки, като пак не работи като хората... :)

Link to comment
Сподели другаде

Правилно е това което казваш Night_Raven ,но реших да насоча само вниманието на нашия приятел да види дали е или не е самоделка ,понеже е твърде вероятно ако е самоделка да е от Windows-а проблема!!! :computer:
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за менията ви,

операционната система не е самоделка, а лицензирано копие. Service pack 3 съм го ъпдейтнал от Майкрософт.

Няма ненужни процеси, които да товарят системата. Windows-ът е инсталиран съвсем скоро. На същия компютър съм гледал многократно 1080р MKV филми без проблеми. Насичането, за което ми е необходима помощ се появи отскоро и затова мисля, че най-вероятно е някакъв хардуерен проблем. Възможно ли е причината да е в захранването на компютъра? Стойностите на волтажите при стрес теста на Еверест малко мърдат. Говоря за 12v и 5v. Ще постна резултатите от теста възможно най-скоро.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...