Deyan92 Публикувано Януари 24, 2009 Report Share Публикувано Януари 24, 2009 Закупих си рутер Wireless-G Access Point . Всичко работи перфектно и на компа имам нет и на лаптопа. Въпроса ми е как да сложа парола на Wireless връзката ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 24, 2009 Report Share Публикувано Януари 24, 2009 Закупих си рутер Wireless-G Access Point . Всичко работи перфектно и на компа имам нет и на лаптопа. Въпроса ми е как да сложа парола на Wireless връзката ?Точно упътване не може да ти бъде дадено поради това, че ти също не си дал никаква информация. От сервиза също така ми казаха, че кристалното кълбото все още се ремонтира, така, че не мога да помогна изобщо. ПС: Иначе си прочети упътването... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deyan92 Публикувано Януари 24, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2009 Добре ... какво те интересува ? Нямам идея какво повече инфо да дам !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 24, 2009 Report Share Публикувано Януари 24, 2009 Добре ... какво те интересува ? Нямам идея какво повече инфо да дам !!!Помисли малко, ако търсиш упътване (ръководство) за нещо по какъв признак го търсиш? ПС: Отговор: ТОЧЕН модел Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deyan92 Публикувано Януари 24, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2009 RP-WR1440AWireless-G 4-P AP Router Извинявай ... мислех си че съм го казал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Януари 24, 2009 Report Share Публикувано Януари 24, 2009 Влизаш в рутера и вътре трябва да има такава опция.Трябва да имаш документация за него.Ако ли не...Това би трябвало да ти помогнеИли може би тук Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 24, 2009 Report Share Публикувано Януари 24, 2009 Ако не ползваш нета от много компютри, а само от едни и същи ти предлагам да си сложиш една защита по МАК Адрес. Просто добавяш Мак адресите на компютрите, които желаеш и всички останали няма да могат да се свържат. На 24 страница от .pdf файла даден горе Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Deyan92 Публикувано Януари 24, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2009 Ми то от рутера ще се ползват около 2 лаптопа - 3 макс и един компютър в LAN изхода. Какво ми препоръчвате. МАК ли ? Къде да видя МАК адресите на лаптопите ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Освен филтрацията на MAC адресите е добре да сложиш и WPA/WPA2 криптиране на мрежата с достатъчно добър ключ. Колкото е по-сложен е по-трудно да се разбие ключът с инструмент като aircrack. Инструкции за използването на WPA може да октриеш в книжката към рутера. За генериране на наистина добър ключ може да използваш инструмента Perfect Passwords на Steve Gibson. MAC адресите може да ги разбереш като на всеки компютър разгледаш изхода от инструмента ipconfig. За целта стартираш на всеки компютър Command Prompt (cmd) и пишеш "ipconfig /all". След което търсиш етикета Physical Address и гледаш какво пише срещу него (това е MAC адресът). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Ми то от рутера ще се ползват около 2 лаптопа - 3 макс и един компютър в LAN изхода. Какво ми препоръчвате. МАК ли ? Къде да видя МАК адресите на лаптопите ?За Mac адресите и подробности виж Тук като например Bopup Scanner, SMAC или Colasoft MAC Scanner или подобни от нета. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост