Jump to content

Въпрос за колони за ресийвър


Препоръчан пост

Здравейте! Подариха ми http://www.electron.bg/product_info.php?ma...facturers_id=12

Този тесийвър но аз ништо неразбирам от музика моляви да ми помогнете какви колони да си взема там буфери или квото трябва и д/г каква цена излиза.Някфа схема за сварзване штото сам пален БОТ в тази насока

Link to comment
Сподели другаде

Колоните се свързват отзад в долната централна част на ресийвъра ти. В общи линии ти трябват 8-омови колони. Цената може да варира в зависимост какви точно колони си харесаш.

Към какво ще го свързваш този ресийвър - CD/DVD плеър/чейнджър, комптър, малко китайско mp3 плеърче?

Link to comment
Сподели другаде

ще го сварзвам кам компютара.Еми д/г какви колони колко вата големината .Пораспитах тук там и ми казаха 2 колони по 120-130Вата ама какви ... и др колони кви да са
Link to comment
Сподели другаде

В общи линии да - 120-140 вата би било добър ориентир. По-слаби колони може да пострадат при усилване. По-мощни колони няма да пострадат, но няма да можеш да ги оползотвориш напълно с този ресийвър и гледай да са 8-омови, че да не стане беля. Други колони не е задължително да вземаш, но ако вземаш, гледай да са същите или подобни.
Link to comment
Сподели другаде

Марката по принцип има значение не само за качеството, но и за цената. Не зная с какъв бюджет разполагаш и какви марки се продават, където живееш.

Колоните могат да са каквито ти харесват. Обикновено по-ниските, но "дебелички", вадят по-добри баси, заради формата, а високите са по-подходящи за възпроизвеждане на високи, защото тогава високочестотните говорители ще са по-близо до нивото на ушите, което е добре за тях (високите честоти), тъй като те се реазпространяват много по-линеарно от средните и особено ниските. Разбира се това е по-скоро ориентир, защото нещата зависят и от производителя и модела на колоните. Можеш да купиш колкото искаш, просто не знам какво ще слушаш на тях. Иначе да, 2 колони ще свирят по-слабо от например 4. Не заради ресийвъра, а защото са по-малко на брой.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...