gum3niq Публикувано Януари 11, 2009 Report Share Публикувано Януари 11, 2009 Здравейте! Подариха ми http://www.electron.bg/product_info.php?ma...facturers_id=12Този тесийвър но аз ништо неразбирам от музика моляви да ми помогнете какви колони да си взема там буфери или квото трябва и д/г каква цена излиза.Някфа схема за сварзване штото сам пален БОТ в тази насока Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 11, 2009 Report Share Публикувано Януари 11, 2009 Колоните се свързват отзад в долната централна част на ресийвъра ти. В общи линии ти трябват 8-омови колони. Цената може да варира в зависимост какви точно колони си харесаш.Към какво ще го свързваш този ресийвър - CD/DVD плеър/чейнджър, комптър, малко китайско mp3 плеърче? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gum3niq Публикувано Януари 12, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 12, 2009 ще го сварзвам кам компютара.Еми д/г какви колони колко вата големината .Пораспитах тук там и ми казаха 2 колони по 120-130Вата ама какви ... и др колони кви да са Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 12, 2009 Report Share Публикувано Януари 12, 2009 В общи линии да - 120-140 вата би било добър ориентир. По-слаби колони може да пострадат при усилване. По-мощни колони няма да пострадат, но няма да можеш да ги оползотвориш напълно с този ресийвър и гледай да са 8-омови, че да не стане беля. Други колони не е задължително да вземаш, но ако вземаш, гледай да са същите или подобни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gum3niq Публикувано Януари 12, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 12, 2009 д/г ясно а некфа марка или няма мн значение. А такива високи ли да са там колко ленти и тн а ако зема 2 -колони значи няма да свири чак толкова или Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 12, 2009 Report Share Публикувано Януари 12, 2009 Марката по принцип има значение не само за качеството, но и за цената. Не зная с какъв бюджет разполагаш и какви марки се продават, където живееш.Колоните могат да са каквито ти харесват. Обикновено по-ниските, но "дебелички", вадят по-добри баси, заради формата, а високите са по-подходящи за възпроизвеждане на високи, защото тогава високочестотните говорители ще са по-близо до нивото на ушите, което е добре за тях (високите честоти), тъй като те се реазпространяват много по-линеарно от средните и особено ниските. Разбира се това е по-скоро ориентир, защото нещата зависят и от производителя и модела на колоните. Можеш да купиш колкото искаш, просто не знам какво ще слушаш на тях. Иначе да, 2 колони ще свирят по-слабо от например 4. Не заради ресийвъра, а защото са по-малко на брой. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Януари 12, 2009 Report Share Публикувано Януари 12, 2009 Хубав подарък, честито! Както е казал Night Raven, ориентирай ни за бюджета ти, за да ти дадем предложение за тонколони. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост