boyo76 Публикувано Януари 6, 2009 Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Пиша тази тема защото от няколко дни имам проблем с IE7.Започна по-бавно да работи,да забива особено на този сайт който аз редовно посещавам: www.gepime.com. Чудя се дали не съм се заразил с някъкви вируси или просто нещо се е омазало по системата.С Win XP съм,NOD32.Преди няколко дни изчистих папка prefetch както е посочил Tragedy в Полезни съвети и трикове: "Изчистване Prefetch папката, за да подобрите производителността на системата си.Това е уникална техника за WinXP. Знаем, че е необходимо периодично да се почистват регистрите и временните файлове за операционните системи Win9X/ME/2000. Prefetch е нова и много полезна техника в Windows XP. Обаче след известно ползване на XP , директорията prefetch може да се напълни с много безполезни и излишни линкове, в Prefetch каталога, което може да забави значително вашия компютър.За да почистите тези файлове, отворете C(системния дял):/windows/prefetch и изтрийте всички файлове. След това рестартирайте. Препоръчително е да правите това всеки месец."В друга статия на Night Raven обаче,той посочва - Във връзка с предния абзац: не чистете C:\WINDOWS\prefetch и не забранявайте pagefile-aВъпроса ми е,според вас от какво може да се е бъгнал експлорера и трябва ли да се чисти prefetch или не? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Януари 6, 2009 Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Аз имам поне две теми за ИЕ7. Това чудо ми изкара нервите докраен предел. Вярвай ми как ли не го суках, въртях...., няма и няма. Проблема е постоянно, процесора на 57% постоянно, забива системата. Така че за да не си губиш времето и да пишеш същите или подобни постове като мен, направо преинсталирай системата. На дали имаш вирус, аз нямах. Сега съм си с ИЕ6, вече минаха около 20-25 дена откакто преинсталирах с-мата и нямам грам проблем. Успех.Ако искаш разгледай темата, може пък да ти помогне. Taзи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2009 Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Би било добре да обясниш какво точно става при работа с този сайт. Как точно "забива" и дали се случва при други сайтове.Относно Prefetch. Съдържанието на папката не бива да се трие. При изтриване на .pf файловете те се възстановяват, но това не значи, че триенето е полезно и смислено. Windows сам почиства папката при нужда. На практика най-доброто, което даден потребител може да направи, е тази папка да се остави на мира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Януари 6, 2009 Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Би било добре да обясниш какво точно става при работа с този сайт. Как точно "забива" и дали се случва при други сайтове.Относно Prefetch. Съдържанието на папката не бива да се трие. При изтриване на .pf файловете те се възстановяват, но това не значи, че триенето е полезно и смислено. Windows сам почиства папката при нужда. На практика най-доброто, което даден потребител може да направи, е тази папка да се остави на мира. Доколкото знам системата почиства папката Prefetch на всеки 40 дни.Но да речем, че ръчно си я изчистил, и какво стана, оправи ли се работата на Интернет Експлорер-а ?С коя версия на Flash Player си, защото там е пълно с Flash обекти Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boyo76 Публикувано Януари 6, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Би било добре да обясниш какво точно става при работа с този сайт. Как точно "забива" и дали се случва при други сайтове.Относно Prefetch. Съдържанието на папката не бива да се трие. При изтриване на .pf файловете те се възстановяват, но това не значи, че триенето е полезно и смислено. Windows сам почиства папката при нужда. На практика най-доброто, което даден потребител може да направи, е тази папка да се остави на мира.Проблема е че по-бавно започна да отваря сайта и всичко вътре в самия сайт Доколкото знам системата почиства папката Prefetch на всеки 40 дни.Но да речем, че ръчно си я изчистил, и какво стана, оправи ли се работата на Интернет Експлорер-а ?С коя версия на Flash Player си, защото там е пълно с Flash обектиТочно след като изчистих папката започна да отваря по-бавно сайта и вътре в самия сайт,от тогава се появи проблема.За Flash Player в момента не мога да кажа защото съм на работа,но компа е преинсталиран преди не повече от месец. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 6, 2009 Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Като цяло голяма част от проблемите с IE са причинени от 3rd party BHOs (Browser Helper Objects), които е възможно да са и компонент на зловреден софтуер, инсталиран на машината. Първото нещо, което може да направиш е именно това: да провериш какви BHOs използваш. За целта може да използваш инструмента AutoRuns. След като го стартираш отиди на страницата Internet Explorer и виж какви BHOs се зареждат. Може да опиташ да ги забраниш (чрез премахване на отметката) един по един и да видиш дали ще има подобрение в работата на IE. Това евентуално може да помогне за изолирането на проблемния BHO. Друг често срещан проблем с работата на IE обикновено идва от Flash Player-а. За целта може да опиташ да го деинсталираш напълно и да инсталираш отново последната официална версия. Относно Prefetch - реално няма причина файловете от тази папка да се трият, тъй като изтриването им води до забавяне на стартирането на приложенията (докато pf файловете не бъдат генерирани отново). А на практика дори и тогава (когато pf файловете са възстановени) не е гаранция, че приложението и операционната система ще стартират максимално бързо, защото може Windows да не е изпълнил пълният цикъл на оптимизация, което включва и частично дефрагментиране на диска, когато системата е в idle състояние. Да не говорим, че операционната система автоматично почиства съдържанието на Prefetch папката, когато достигне 128 файла. Това тотално прави изтриването на съдържанието ѝ напълно ненужно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boyo76 Публикувано Януари 6, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Като цяло голяма част от проблемите с IE са причинени от 3rd party BHOs (Browser Helper Objects), които е възможно да са и компонент на зловреден софтуер, инсталиран на машината. Първото нещо, което може да направиш е именно това: да провериш какви BHOs използваш. За целта може да използваш инструмента AutoRuns. След като го стартираш отиди на страницата Internet Explorer и виж какви BHOs се зареждат. Може да опиташ да ги забраниш (чрез премахване на отметката) един по един и да видиш дали ще има подобрение в работата на IE. Това евентуално може да помогне за изолирането на проблемния BHO. Друг често срещан проблем с работата на IE обикновено идва от Flash Player-а. За целта може да опиташ да го деинсталираш напълно и да инсталираш отново последната официална версия. Относно Prefetch - реално няма причина файловете от тази папка да се трият, тъй като изтриването им води до забавяне на стартирането на приложенията (докато pf файловете не бъдат генерирани отново). А на практика дори и тогава (когато pf файловете са възстановени) не е гаранция, че приложението и операционната система ще стартират максимално бързо, защото може Windows да не е изпълнил пълният цикъл на оптимизация, което включва и частично дефрагментиране на диска, когато системата е в idle състояние. Да не говорим, че операционната система автоматично почиства съдържанието на Prefetch папката, когато достигне 128 файла. Това тотално прави изтриването на съдържанието ѝ напълно ненужно.Мерси!След малко като се прибера в нас ще го направя и ще видя дали има подобрение.После пак ще пиша какво е станало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boyo76 Публикувано Януари 12, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 12, 2009 Проблема е че по-бавно започна да отваря сайта и всичко вътре в самия сайт Точно след като изчистих папката започна да отваря по-бавно сайта и вътре в самия сайт,от тогава се появи проблема.За Flash Player в момента не мога да кажа защото съм на работа,но компа е преинсталиран преди не повече от месец.Положението с експлорера стана все по сериозен.Преинсталирах флаш плейъра,качих ауто рънс,но стана още по-зле и веднага го махнах.Сега гледам че има една тема за ИЕ8.Бях го качвал навремето и ще погледна дали не се е лепнал някой ъпдейт който да бъгва системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 12, 2009 Report Share Публикувано Януари 12, 2009 Положението с експлорера стана все по сериозен.Преинсталирах флаш плейъра,качих ауто рънс,но стана още по-зле и веднага го махнах.Сега гледам че има една тема за ИЕ8.Бях го качвал навремето и ще погледна дали не се е лепнал някой ъпдейт който да бъгва системата. 1) В какъв смисъл "стана по-зле"?2) Какви точно 3rd party Add-ons видя в Autoruns и опита ли да забраниш част от тях (или всички)?3) Ако считаш, че ще ти е по-лесно може да предоставиш направо Log-файл от Autoruns. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boyo76 Публикувано Януари 13, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2009 1) В какъв смисъл "стана по-зле"?2) Какви точно 3rd party Add-ons видя в Autoruns и опита ли да забраниш част от тях (или всички)?3) Ако считаш, че ще ти е по-лесно може да предоставиш направо Log-файл от Autoruns.Забраних всички add-ons и като тръгнах да влизам в този сайт-видео чат и самата програма даде че има сериозен проблем и затвори всичко.веднага я махнах,но експлорера все повече и повече цикли.от преинстала на флаш плейъра нямаше никакво подобрение,а и той беше последна версия,все пак компа е преинсталиран преди месец,но май пак плаче за това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Януари 13, 2009 Report Share Публикувано Януари 13, 2009 Забраних всички add-ons и като тръгнах да влизам в този сайт-видео чат и самата програма даде че има сериозен проблем и затвори всичко.веднага я махнах,но експлорера все повече и повече цикли.от преинстала на флаш плейъра нямаше никакво подобрение,а и той беше последна версия,все пак компа е преинсталиран преди месец,но май пак плаче за това. Извинявай, че се намесвам, при положение, че l.kanelov те е поел, но разбрах от един пост по-горе, че си имал инсталиран някога IE8...Ако проблема е възникнал след това, ти препоръчвам да видиш този коментар Но като общо, мога да ти кажа, че и дори след дези действия IE7 си остана бъгав... Мъчих се близо седмица да го лекувам, но регистрите бяха тотално объркани при деинсталацията на "осмицата". Препоръка? Или да се върнеш към новата версия на осмицата (Internet Explorer 8 (8.0.6001.18343) RC1) или да преминеш на друг алтернативен браузер(Mozilla, Opera...). Е, друго тотално и радикално решение, което не ти го препоръчвам, е преинсталиране на Вин-а, но още веднъж- не ти го препоръчвам!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boyo76 Публикувано Януари 13, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2009 Забраних всички add-ons и като тръгнах да влизам в този сайт-видео чат и самата програма даде че има сериозен проблем и затвори всичко.веднага я махнах,но експлорера все повече и повече цикли.от преинстала на флаш плейъра нямаше никакво подобрение,а и той беше последна версия,все пак компа е преинсталиран преди месец,но май пак плаче за това.8 не ме устройва.Веднага щом я качих и влезнах във видео чата и пуснах камерата експлорера каза че има сериозен проблем и всичко се затвори.Погледнах и ъпдейтите,не са се инсталирали ъпдейти за 8-ца Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Януари 13, 2009 Report Share Публикувано Януари 13, 2009 8 не ме устройва.Веднага щом я качих и влезнах във видео чата и пуснах камерата експлорера каза че има сериозен проблем и всичко се затвори.Погледнах и ъпдейтите,не са се инсталирали ъпдейти за 8-цаКоя версия на "осмицата"? Чети хубаво коментарите, понякога в тях има повече, отколкото ти можеш да си помислиш...Как позна, че не са на осмицата? А знаеш ли, че при инсталирането на осмицата, част от връзките в регистрите на тези ъпдейти са орязани или подменени, изобщо каша... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boyo76 Публикувано Януари 13, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2009 Коя версия на "осмицата"? Чети хубаво коментарите, понякога в тях има повече, отколкото ти можеш да си помислиш...Как позна, че не са на осмицата? А знаеш ли, че при инсталирането на осмицата, част от връзките в регистрите на тези ъпдейти са орязани или подменени, изобщо каша...Не знам коя версия на 8-ца.За ъпдейтите в адд-ремуув ги има-пише че всички ъпдейти са за ИЕ7.Въобще наистина е каша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост