Jump to content

IE 7 ми товари процесора

Препоръчан пост

Здравейте. От 7-8 дни съм с Интернет Експлорер 7 и постоянно ми товари компа.

За пример мога да кажа, когато отворя някоя страница и трябва да чакам по 20-25 сек, за да я отвори. С това се придружава и в този момент ако искам да вляза в My Computer или някъде другаде не мога, докато не зареди страницата. Възможно ли е да е вирус? Преинсталирах си компа преди 10-тина дни. Ползвам Нод 32, Windows Xp.

Ето и една снимка:

post-787-1225358259_thumb.jpg

Сподели другаде

Проблемът не е в Internet Explorer 7. Попринцип често се случват подобни проблеми, когато има добавени множество 3rd party Add-ons от разни приложения или зловредни BHOs.

В твоя случай обаче, подозирам, че проблемът идва от Adobe Flash Player-a. За целта бих препоръчал да деинсталираш съществуващи версии от Add/Remove Programs и да инсталираш последната версия от страницата на Adobe.

Сподели другаде

• 1 month later...

За да не правя нова тема, ще изложа подобен проблем, отново с IE7.

Компютърът ми е натоварен постоянно 47-50%. Когато отворя Task Manager, explorer.exe е на около 18%, а аз даже нямам никаква страница отворена. Когато отворя IE7 и забива. Когато дам ''край на задачата'' и иконите от десктопа изчезват, след което угасям компа директно от копчето и пак го включвам, за да ми се покажат иконите, след което отново същия проблем. Вижда се че и компа изключително бавно и измъчено работи. Сканрах с НОД 32, но нищо не откри, сканирах и с SUPERAntiSpyware Free Edition, тук имаше някакви ''кукита'', премахнах ги, но на дали е от това. Влязох в контролния панел на видео картата, за да видя дали има нередности, всичко си беше добре.

Компютърът ми е нов/лаптоп/ на 3-4 дни, а работи като 30 годишен компютър.

HP6735S, Операц.с-ма XP PRO, АМД ТУРИОН 2.00гхц-процесор, рамта и видеото са добри. Какво бихте ме посъветвали да направя?

Сподели другаде

Ще трябва да предоставиш Log-файл от ЕSET SysInspector.

Стартирай файла SysInspector.exe и след като се отвори прозорецът на инструмента, избери File --> Save Log.

Запази файла на твърдия диск и след това го прикачи към коментара си.

Сподели другаде

Изтегли и стартирай инструмента Process Explorer. Кликни двукратно върху Explorer.exe. Премини на страницата Threads (ще се появи съобщение, че не е конфигурирано получаването на символни таблици --> отговори с ОК). Остави този прозорец отворен и когато Explorer.exe започне да консумира голямо количество процесорно време - направи снимка на екрана или запиши нишката, която консумира най-много процесорно време (сортирай по колонката CPU). Същото направи и за процеса на IE7, когато започне да консумира много процесорно време. Също така пусни и една обща снимка от Process Explorer, когато видиш натоварване на процесора.
Сподели другаде

Честно, малко се обърках :). Какво ще рече процесно време/т.е когато най-много е натоварен ли/?

Кога трябва да направя тази снимка, когато е забил ли. Тогава даже не мога да го изключа от никъде, само от бутона на лаптопа.

Виж данправих една снимка, но мисля, че няма да помогне...явно не съм те разбрал добре/.

post-787-1229275724_thumb.jpg

Сподели другаде

Здравейте. Някой случайно да има някаква друга идея какво може да ми товари процесора. Мислих си, че ще е няколко дни или така ми се струва, но продължава, а никак не ми се прави преинсталация.

Много често през деня explorer.exe вдига нивото на на процесора, а аз даже не съм оторил нито една интернет страница.

Сподели другаде

Аз бих ти предложил да обновиш до Service Pack 3 + всички ъпдейти за Internet Explorer, особено напоследък се установиха доста уязвимости на IE и е задължително да си изтеглиш всички обновления. След това си направи оптимизация на Windows:

http://www.nod32.bg/forum/viewtopic.php?f=...4802528c60e8025

Сподели другаде

Здравей!!!

Няма да е лошо да дадеш и един log file от EVEREST Ultimate 4.60.1500Изтигли от тук,за да видим конфигурацията и още неща за твоя компютър.При мен се получаваше нещо подобно ( само че без да забива ) когато шината ми беше конфигурирана неправилно т.е. беше на Реална честота 100 MHz (DDR),и след като я направих на Реална честота 133 MHz (DDR) този проблем изчезна.Друго което се сещам че направих за по голямо бързодействие на IE7 ,а и използването на 20% интернет скорост които Windows по подразбиране не позволява да се ползват - са тези настройки:

1.Start \ Run \ regedit \ HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet - с двоен клик слагаш стойност 10 ,също и на HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings - стойност 10 на (Default)

2.Start \ Run \ gpedit.msc \ Administrative Templates \ Network \ Qos Packet Scheduler \ Limit reservable bandwidth и с двоен клик от отворилия се прозорец от Not Configured го правиш на Enabled , а от показаната по долу стойност Bandwidth limit [%] - 20 ,правиш на стойност 0 ( прилагаш настройките и потвърждаваш с ОК и готово - ползваш цялата интернет скорост )

Но първо дай log file от EVEREST Ultimate 4.60.1500 , линка е към триал версия което ще позволи да направиш log file , освен ако я имаш тази програма регистрирана!!! :computer:

п.с. При мен така се оправи проблема с IE7 макар ,че IE8 също е добър но е все още Beta и няма БГ интерфейс!!!

Сподели другаде

Аз бих ти предложил да обновиш до Service Pack 3 + всички ъпдейти за Internet Explorer, особено напоследък се установиха доста уязвимости на IE и е задължително да си изтеглиш всички обновления. След това си направи оптимизация на Windows:

http://www.nod32.bg/forum/viewtopic.php?f=...4802528c60e8025

Не че нещо, но от въпросната оптимизация надали ще се усети кой знае какъв положителен ефект. :) Разбира се и не пречи да се извърши. Държа да обърна внимание на ATF Cleaner, в която не бива да се избира Select All, защото Prefetch папката не бива да се чисти.

Сподели другаде

Ето това е от Еверест.

Относно сървис пак 3, бях чул че е ''недодялан'' все още. Така ли е или греша. Реално в момента съм само с сървис пак 2.

post-787-1229887087_thumb.jpg

Сподели другаде

Service Pack 3 си е напълно наред. Ако искаш, можеш да го инсталираш. Не е никак лоша идея. От друга страна обаче, ако имаш Service Pack 2 с всички ъпдейти, то няма особена нужда от SP3.
Сподели другаде

Благодаря за съвета, определено не ми беше минало през главата, че даже и да имам сървис пак 2/винаги спирам ъпдейтите след инсталация на Windows, но без ъпдейти, то той няма да ми е от полза. Надявам се сървис пак 3 да става да се инсталира върху вече инсталиран Windows.
Сподели другаде