Jump to content

Предложете ми 24 бита външна звукова карта


Препоръчан пост

Здравейте. Предложете ми 24 битова външна звукова карта, но да е по евтина от 100лв. Къде ли не се ровех днес, но всички над 120лв.

Трябва ми за лаптоп, че не ми харесва качеството, след като го свържа с усилвател.

Link to comment
Сподели другаде

Малко сложно става - искаш по-скъп хардуер на по-ниска цена. Някакъв ориентир чия ценова листа да се гледа? Отсега мога да ти предложа Audigy 2 ZS Notebook, но е стара и не се продава вече. Евентуално на старо.
Link to comment
Сподели другаде

Гледах в този сайт, в този, този и естествено в сайта на Creative, тъй като предната ми звукова карта беше на креатив /за настолен пс/ и бях мега доволен. Никъде не виждам цените в сайта на Creative. По тези цени гледах, а и междо другото много трудно различавам, коя е за настолен, коя е за лаптоп.

/Виждам има X-FI и Sound Blaster, ... не са ли и двете звукови карти, ха-ха не мога да се оправя особено в сайта на Креатив/.

Link to comment
Сподели другаде

Creative имат общо взето добър хардуер. Не е нищо особено, но от вградените е определено по-добре. На теб ти трябва звукова карта на PCMCIA или USB. Всички такива карти, дори и да не са на Creative, ще звучат определено по-добре от вградената на лаптопа. Конкретен модел е по-трудно да се препоръча, а и няма чак такъв смисъл, защото дори и да има разлика, тя надали ще се усети на колонките, на които ще слушаш музиката. А и не се занимавам много с лаптопи и не мога да твърдя със сигурност кой модел доколко е добър.
Link to comment
Сподели другаде

Card Express 54 е на моя лап топ, PCMCI нямам /може и usb да е/. Гледах една звукова карта на HAMA за 24лв /usb/ ето тази.

Възможно ли е да се чува по добре от вградената, макар и за тези пари, как мислите?

Link to comment
Сподели другаде

Какъв всъщност е лаптопът. За тези пари ме съмнява да си струва. Аз имах предвид, че всички отделни/външни на малко по-висока цена (т.е. не най-евтините) ще звучат по-добре от вградената. Лично аз не бих се доверил на Hama за подобен хардуер.
Link to comment
Сподели другаде

Лаптопът е HP 6735S. Да определено е по добре да дам някой лев отгоре, че тея от 20 лева боб чорба да ги правя няма смисъл.

Четох преди секунди в един форум, че картите на Креатив са пълни боклуци, както и да е...мнения всякакви може да прочете човек. Аз както казах съм имал такава карта, но за настолен пс, наистина беше много хубава.

Мислиш ли /по-пътя на логиката /, че ако си купя такава, която се вкарва в Card Express-a, ще се чува добре.

Аз лично мисля, че може би за 120-130лв би трябвало да се чува хубаво.

Link to comment
Сподели другаде

Качеството на звука по принцип зависи от доста неща:

- източникът на звука;

- в какъв формат е и как е компресиран;

- каква е операционнатa система;

- какви драйвери се ползват;

- какъв чип ползва звуковата карта;

- какви оперативни усилватели ползва картата;

- какви цифровоаналогови преобразуватели ползва картата;

- на какви колони се слуша всичко.

 

Интерфейсът обаче не би трябвало да има значение в случая. За карта от 120-130 лв. картите трябва да са наистина сносни. Не са нищо особено обикновено, но и са много над вградените карти. По принцип цените не са ЧАК ТОЛКОВА добър ориентир, защото има производители, които произвеждат скъпички карти, докато има други, които произвеждат по-добри карти на по-ниски цени. Картите на Creative в никакъв случай не са боклуци, но и не са някаква причина да танцуваш казачок върху масичката за кафе. На Creative хардуерът е по-добър от софтуера им. Софтуерът им просто казано е зле. Толкова години и не са научиха как се пишат наистина добри драйвери. А може би не искат. Както и да е. Мисълта ми е, че картите не са нищо особено на глобално ниво, но на фона на избора в България са във високия клас.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...