Jump to content

> 2 модула по 1 GB RAM 400 MHz не работи с дъното.


Препоръчан пост

Здравейте! Весело изкарване на празниците.

Искам да попитам взех си 2 модула по 1 GB RAM 400 MHz samsung двустранна сложих я днес на дъното което е Gigabyte GA-8IPE1000MK и като пуснах PC започна за пищи съответно и не тръгна компютъра. А дъното подържа 400 MHz защо не иска да тръгва, какъв може да е проблема? Ще съм много благодарен ако някой ми помогне.

Link to comment
Сподели другаде

Опитай да стартираш машината само с един модул памет, като последоватлно го тестваш на всичките четири гнезда. Можеш да използваш Memtest86+, за да провериш паметта за грешки.
Link to comment
Сподели другаде

Постави същия модул памет на всяко едно гнездо и провери дали машината ще стартира; опитай същата процедура с втория модул памет.

Можеш да опиташ да зададеш първоначалните настройки в BIOS, като изключиш захранващия кабел, извадиш батерията на дъното и свържеш накъсо пластинките в гнездото на батерията за кратко време. След това отново поставяш батерията и проверяваш дали машината ще стартира.

Link to comment
Сподели другаде

значи пробвах с един модул но само на едно гнездо и пак не тръгна като го пусна въобще не стартира а на черен екран започва да бучи

Уважавай времето и желанието на съфорумците. Пиши грамотно и ползвай препинателни знаци.

 

Относно проблема - почисти гнездата от прах, почисти контактните повърхности на паметта - аз го правя с гумичка, но истинска.

Постави и извади няколко пъти модула от гнездото, за да се зачистят и контактите в самият слот.

Не ми стана ясно друга памет имаш ли? Пробвай САМО с тази памет. Ако ползваш едновременно и стара, и са различни, е напълно вероятно да не тръгне.

Обнови си БИОС-а. Гигабайт имат перфектен инструмент за това -@BIOS - бързо и безопасно (доколкото такава процедура може да се нарече безопасна).

Преди всичко това, може да настроиш БИОС-а по подразбиране - току виж проработило - компютри- знае ли ги човек :)

От мен толкоз. Дано проработи.

Link to comment
Сподели другаде

Мерси за упрека. Имам още 3 модула памет по 256 мб. с които PC работеше без проблем, 2 модула едностранна и 1 двустранна. Реших да го ъпгрейдна, като си взех 2 модула по 1 гб 400 мгх двустранна. Първо реших да ги направя Dual Channel, защото 2 модула по 1 гб са кит и другите 2 по 256 мб са също кит всички са samsung. Но за съжаление нетръгна PC. Махнах старите и оставих само 2 гб в Dual Channel, но пак не тръгна. Преди това обаче, рестартирах дъното, като махнах батерията и дадох на късо. Без промяна. Махнах всичките модули поставих само единия с 1 гб. на единия слот но и той не тръгна. Това е което съм направил.
Link to comment
Сподели другаде

Честита Нова Година!

Извинявам се за новия пост. Искам да допъля, че днес ходих в PC service и помолих да пробват паметите на други машини да видя дали работят и познайте въобще не тръгнаха пробваха ги на няколко PC. След това реших да отида до most computers да направят тест на паметта и какво се случи! Единия модул като го сложиха да го тестват биоса изписа, че има грешка и не работи, а другия модул направо реестна дъното. Казаха ми че са дефектни и че не е от моето дъно. Какво мислите, възможно ли е това, какво да направя да ги върна ли?

Link to comment
Сподели другаде

да ама ги взех от едно момче и сега иска да ме убеди, че е коректен и сериозен и затова няма да ми върне парите, ако искате ще го спомена да не изгори някой?
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...