Jump to content

Съвет за външен тунер


Препоръчан пост

Ще помоля, имащите някакви допирни точки с външен тунер PixelView PlayTV Box6 да споделят впечатления. Искам да превърна монитора в пълноценен телевизор, но съм крайно негативно настроен към продуктите на ПроЛинк.

Приемам мнения, съвети и коментари, и за други марки и модели подобни устройства, но все пак съм свил бюджета до 110лв. за тази глезотия. Изискването е- да има възможност за гледане на ТВ и при изгасен компютър, и някоя друга допълнителна функция със смесването на звука/картината м/у тунера и компютъра няма да е излишна- като PIP.

Благодаря предварително на всички отзовали се.

 

Весели празници!

Link to comment
Сподели другаде

За изискването, което си поставил, ти върши работа единствено SET-TOP BOX тунер от сорта на това, което си посочил. Другия тип външни тунери са на USB връзка и не могат да работят автономно (без да е включено РС-то). За конкретния модел нямам впечатления но бих те посъветвал да го включат пред тебе преди да го купиш (дори без антенен/кабелен сигнал) и да видиш в OSD менюто...настройка на канали... дали поддържа настройки за всеки канал ПООТДЕЛНО за звуковия стандарт. В противен случай рискуваш да се сблъскаш с проблеми в тази част с някои от каналите, по форумите е бъкано с дискусии на тази тема. Само че, докато при PCI тунерите калпав "собствен" софт се "лекува" с ползване на външни програми, при STBох тунерите това е (почти) нелечимо. Що се касае до "смесване" на функции, при включено РС добрите модели поддържат функция POD. PIP-функция би трябвало да можеш да реализираш ако имаш втори (трети, четвърти) тунер или гледаш он-лайн ТВ през РС-то едновременно с външния тунер. Успех!
Link to comment
Сподели другаде

Благодаря за препоръките.

Относно пробата- да - задължително ще изискам такава, иначе няма да има покупка. Онтносно външните USB модели - не мисля (поне за себе си), че е оправдана почти двойната цена спрямо PCI аналозите. За смесването- имах в предвид като включа компютъра. А за истински РІР модели (с 2 тунера) се съмнявам да има за моят бюджет. А отделно с една такава придобивка ще контролирам и силата на звука от компа, тъй като коконките ми нямат ДУ.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...