tzwaro82 Публикувано Декември 30, 2008 Report Share Публикувано Декември 30, 2008 Ще помоля, имащите някакви допирни точки с външен тунер PixelView PlayTV Box6 да споделят впечатления. Искам да превърна монитора в пълноценен телевизор, но съм крайно негативно настроен към продуктите на ПроЛинк.Приемам мнения, съвети и коментари, и за други марки и модели подобни устройства, но все пак съм свил бюджета до 110лв. за тази глезотия. Изискването е- да има възможност за гледане на ТВ и при изгасен компютър, и някоя друга допълнителна функция със смесването на звука/картината м/у тунера и компютъра няма да е излишна- като PIP.Благодаря предварително на всички отзовали се. Весели празници! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
thebest Публикувано Януари 6, 2009 Report Share Публикувано Януари 6, 2009 За изискването, което си поставил, ти върши работа единствено SET-TOP BOX тунер от сорта на това, което си посочил. Другия тип външни тунери са на USB връзка и не могат да работят автономно (без да е включено РС-то). За конкретния модел нямам впечатления но бих те посъветвал да го включат пред тебе преди да го купиш (дори без антенен/кабелен сигнал) и да видиш в OSD менюто...настройка на канали... дали поддържа настройки за всеки канал ПООТДЕЛНО за звуковия стандарт. В противен случай рискуваш да се сблъскаш с проблеми в тази част с някои от каналите, по форумите е бъкано с дискусии на тази тема. Само че, докато при PCI тунерите калпав "собствен" софт се "лекува" с ползване на външни програми, при STBох тунерите това е (почти) нелечимо. Що се касае до "смесване" на функции, при включено РС добрите модели поддържат функция POD. PIP-функция би трябвало да можеш да реализираш ако имаш втори (трети, четвърти) тунер или гледаш он-лайн ТВ през РС-то едновременно с външния тунер. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Януари 6, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Благодаря за препоръките.Относно пробата- да - задължително ще изискам такава, иначе няма да има покупка. Онтносно външните USB модели - не мисля (поне за себе си), че е оправдана почти двойната цена спрямо PCI аналозите. За смесването- имах в предвид като включа компютъра. А за истински РІР модели (с 2 тунера) се съмнявам да има за моят бюджет. А отделно с една такава придобивка ще контролирам и силата на звука от компа, тъй като коконките ми нямат ДУ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
thebest Публикувано Януари 16, 2009 Report Share Публикувано Януари 16, 2009 Сподели резултатите от избора? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост