Jump to content

Конфигурация - посъветвайте ме, моля :)


Препоръчан пост

Искам да си купя компютър и като гледам днешните цени, виждам увеличение за същото оборудване. Ще го ползвам за работа предимно, но и за игри, филми и т.н.

Та направо пиша готови кфг (които са по-евтини), разпространени в повечето магазини:

 

1. - x3 8450 2.1; - 4gb ram; - 500 HD; - ati radeon 4650 512mb (128bit)

 

2. - intel core 2 duo E7200; - gf 9500gt 512 (128); - 3 ddr2

 

3. - x4 9650 2.3; - 4 ddr2; 1TB HD; 9600gt 512 (256) - това най-ми допада, но е мн скъп и разбрах, че 4 ядрен няма смисъл.

 

Има още куп такива конфигурации и нито една перфектна. Засега си мисля за номер 2. Почти се реших на intel core 2 duo, но ми се искаше поне 8-ца и цената скача.

Първата кфг е най-евтина, но ме съмнява видеото. Процесорът също е слабичак.

Видях, че на чейнтех са евтини ГФ-ите. Какво ще кажете за тях?

 

Иска ми се да влезна в мах 1200лв + монитор 20'', 22'' 16:9 :D

 

Мерси много.

 

П.П. Та аз бих си направил кфг: х3 8750, 9600гт 1гб, мин 500 хард. Какво лошо в баракудите и сайгейт?

Link to comment
Сподели другаде

Аз съм от Карлово и компа който си купих наскоро (още го има) е амд 5000+, 2 гб рам нвидеа 9500гт, 500 гб твърд диск, за 660 лв. Ако имаш 1200 лв и кажем че 400лв ти е монитора от 660 до 800 има кинти за още нещичко. Такива са при нас цените.
Link to comment
Сподели другаде

Какво има набаракудите ли ?! Ами отговора е лесен, дръчи като дърт дизел или мангал тропащ по тенекия ( по неизвестни за нас причини... ) греят доста и са бавнички... това е ;) А и живота им не им е много мил и решават чат-пат, че едно харакири би им се отразило добре... :x

Полза от 4 ядрен има, стига да знаеш и да имаш с какво да го използваш. Спецялно ако се занимаваш с видеообработка, изчисления, чертежи и т.н. ще летиш. Иначе дали ще сереш на 2 или 4 крака, кафявото все ще си излиза еднакво бързо :D- Същото е и за 3-те крака... м/удругото напоследък гледам и игрите почнаха да блъскат оптимизации за 4 ядра. :) Това 9600 е кухичко, всъщност зависи за какво ще ползваш машината, ако ще играеш нестава ! Вземи поне 9800 и намали от парите за процесора, той не е толкова важен, напоследък ми е писнало да гледам тестове на процесори в разни игри с еднакви графични ускорители, в които няма и 1 кадър в секунда разлика... ;)

Link to comment
Сподели другаде

За 1200лв трудно ще вземеш конфигурация с добър монитор, но все пак може да се измисли нещо сравнително добре балансирано.

 

1) Процесорът може да е от ниския клас на Intel. Например един C2D E5200, който като се оувърклокне би предложил прилична производителност. От Quad процесор няма смисъл за такъв клас система, която по всяка вероятност няма да се полза за приложения, които могат да се възползват пълноценно от 4-те ядра. По-смислено е да се сложи двуядрен, който да се пусне на по-висока тактова честота, но в случая с цел икономия трябва да се заложи на по-евтин модел с по-малко L2 кеш.

2) Дъното е желателно да е с P45 схемен набор, но с цел икономия може да се вземе и с по-стария P35. Примерно такова дъно е Gigabyte P35-DS3L.

3) За съвременна машина е (почти)задължително да е с 4GB RAM, но в случая, за да влезеш в 1200лв ще трябва да е с 2GB. Например един Corsair XMS 2x1GB DDRII 800Mhz.

4) За видеокарта бих предложил 9800GT, например на Inno3D, защото е по-евтина спрямо останалите производители.

5) За твърд диск вземи 640GB на WD. Предимствата на 640GB диска пред 500GB съм ги коментирал в една друга тема, ако искаш може да ползваш търсачката на форума. С цел икономия ще трябва трябва да заложиш на AAKS модела, тъй като Black серията е по-скъпа.

6) Оптично устройство може да вземеш Samsung SH-203D или LG GSA-H66N, ако го намериш. В краен случай може да вземеш ASUS от по-новите им модели.

7) Захранващ блок вземи Chieftec 450W-GPS или POV Black Diamond 500W.

8) Кутията си я избери на место. С този бюджет няма как да се вземе добра кутия, но от друга страна може да я смениш след време, ако има нужда.

9) Мониторът също трябва да си го избереш, след като видиш различни модели. В днешно време има сравнително голям избор. Марки с добро съотношение цена / възможности са Samsung, ASUS и евентуално LG, но всичко си опира до конкретен модел.

 

Относно това, което попита - Seagate дисковете не са за препоръчване по ред причини. Chaintech са приличен производител, но последно време трудно се намират.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...