nx11 Публикувано Декември 27, 2008 Report Share Публикувано Декември 27, 2008 Преди време си взех рутер Repotec RP-IP509, защото ми трябваше да си делна нета м/у конзолата и PC-то и прецених, че това е най-чистата възможност. Дотук добре, но ми прави един проблем, който се появи малко след като почнах да го ползвам, но досега не ми се занимаваше да разпитвам, но вече ми писна и се реших. Проблема е, че интернет връзката просто спира и на двете устройства внезапно. Рутера работи, но интернет няма. По-някой път идва, но след доста време. Друг път изобщо не идва. Решавам проблема с включване и изключване на рутера. Понякой път ми се случва по 2-3 на ден. Друг път ми се случва по 2-3 на час. Различно. Предполагам, че проблема е софтуерен и затова пускам темата тук. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Декември 27, 2008 Report Share Публикувано Декември 27, 2008 Repotec са евтини боклуци, така че най-вероятно от тях идва проблемът Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 27, 2008 Report Share Публикувано Декември 27, 2008 И аз съм на мнението на Ники, но хвърли едни шотове с настройките на рутера все пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nx11 Публикувано Декември 28, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Не знам какъв е този евтин боклук за 40 лева, но щом казвате. Предполагам, че не е най-качествения продукт, но би трябвало да си върши нормално работата за тези пари. Ето снимки на настройките: http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0...527c77883d/set/ http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0...b5fb04971/set2/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Декември 28, 2008 Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Преглеждал ли си сайта на репотек за нови версии на фърмуера, също замислял ли си се, че може за това да е виновен интернет доставчика...В настройките поне от пръв поглед всичко си изглежда наред, вече може да има нещо финно, но не ми се вярва... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 28, 2008 Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Пусни DHCP и виж дали има разлика. И аз мисля, че в случай доставчика може има пръст. А и извинявай, но 40 лева за един рутер безжичен изобщо не са много, дори са доста малко. Качествените рутери почват от 80-90 лева нагоре. Аз имам Buffalo за 115 лева и нямам никакви проблеми, и има сигнал за един-два етажа нагоре и надолу в блока. Ако не искаш толкова мощен има и по 80-90 качествени за домашна употреба. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Декември 28, 2008 Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Пусни DHCP и виж дали има разлика. И аз мисля, че в случай доставчика може има пръст. А и извинявай, но 40 лева за един рутер безжичен изобщо не са много, дори са доста малко. Качествените рутери почват от 80-90 лева нагоре. Аз имам Buffalo за 115 лева и нямам никакви проблеми, и има сигнал за един-два етажа нагоре и надолу в блока. Ако не искаш толкова мощен има и по 80-90 качествени за домашна употреба.Е къде го видя този безжичен рутер, аз виждам само "жичен" ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 28, 2008 Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Нещо съм се объркал. Не съм видял, че е само жичен. На всеки се случва... покрай празниците Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост