Jump to content

Какво означава това ?

Препоръчан пост

Направих си (качих) сайт : http://grata.freehostia.com/index.php , Но ми дава някаква грешка когато се опитам да регистрирам горичка. изписва ми това :

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/www/grata.freehostia.com/config.php on line 2

Не мога да избера БД

Някой може ли да ми каже какво да правя и как да го оправя ???

Сподели другаде

Привет,

предполагам използваш безплатните услуги на сайта и имаш право само на една база данни. Още в съобщението си пише, че имаш грешка в посочения файл, дори пише реда, в който е грешката. Ако не разбираш от PHP, MySQL вероятно сам няма да се оправиш. Ние не можем да гадаем какво има написано във файла, в който е грешката. Така че не можем да помогнем повече.

Сподели другаде

Привет,

предполагам използваш безплатните услуги на сайта и имаш право само на една база данни. Още в съобщението си пише, че имаш грешка в посочения файл, дори пише реда, в който е грешката. Ако не разбираш от PHP, MySQL вероятно сам няма да се оправиш. Ние не можем да гадаем какво има написано във файла, в който е грешката. Така че не можем да помогнем повече.

Ето това пише във файла config.php :

<?php

mysql_connect("localhost","root","pass");

@mysql_select_db("db") or die( "Не мога да избера БД");

$admin="Admin";

$admin_pass="Password";

$time = time();

mysql_query("DELETE FROM goraip WHERE time <= '$time'");

mysql_query("DELETE FROM ips WHERE time <= '$time'");

?>

Сподели другаде

Здравей,

Проблема идва от това, че не си променил стойностите в конфигурационния файл на системата, която ползваш. В него са записани примерни стойности.

Промени втория ред така:

PHP
mysql_connect('хост на mysql','име за mysql','парола за mysql');

хост на mysql - Това обикновенно е localhost, но в някои случаи се слага друга стойност. Виж дали няма някаква информация от страна на хостинга по този въпрос.

име/парола за mysql - Това са името и паролата, които са ти дадени от хостинга ти, или които ти си си създал през cPanel/phpMyAdmin.

Сподели другаде

Направих това което ми каза ,но сега пък ми изкарва ново съобщение :

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'mitmin1_gora'@'66.40.52.18' (using password: YES) in /home/www/grata.freehostia.com/config.php on line 2

Не мога да избера БД

Аз не разбирам много , но мисля ,че проблема е в

Не мога да избера БД
, защото :

1. Влизам в phpMyAdmin

2. После отивам на MySQL процеси

3. Там ми излиза ето тази таблица :

http://listenca.hit.bg/php.JPG

Ми сля че проблема е в

Не мога да избера БД
, защото в таблицата под БД пише няма
Сподели другаде

Проблема е в това, че базата данни не съществува. Създай база данни с името "db", или промени скрипта така, че да използва избрано от теб име за базата данни.

Пример:

PHP
@mysql_select_db("име на базата данни") or die( "Не мога да избера БД");
Сподели другаде

Пак е същото.Първо пробвах да променя скрипта на database.sql , но нестана. След това смених скрипта на database , защото си помислих ,че разширението не влиза в името на файла , но още ми дава същата грешка.След това смених името на ДБ-то от database.sql на db.sql ,но е същото. Искам да питам да ли е възможно ДБ-да е бъгаво.Или формата да трябва да е друг.

А , ето какво пише във ДБ-то :

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `gora` (

`id` int(11) NOT NULL auto_increment,

`name` varchar(60) NOT NULL,

`lista` int(11) NOT NULL,

`mail` varchar(60) NOT NULL,

PRIMARY KEY (`id`),

UNIQUE KEY `id` (`id`)

) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `goraip` (

`id` int(11) NOT NULL,

`gora_id` int(11) NOT NULL,

`ip` varchar(60) NOT NULL,

`time` int(25) NOT NULL) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

Сподели другаде

• 1 month later...

От това което прочетох не видях да си създал база данни.

А как се прави виж Тук

Зависи и какъв сайт искаш да качваш.Понякога един и същ скрипт върви добре на един сървър ,а на друг не. Затова е най-добре платен хостинг за да ти са развързани ръцете.

http://prikachi.com/files/595226E.jpg

http://prikachi.com/files/595227c.jpg

Ако си направил БД щв трябва да прочетеш как се инсталира скрипта.Има си процедура която е различна

в зависимост от това което качваш и е важно да видиш упътването.

Сподели другаде