determinant Публикувано Декември 25, 2008 Report Share Публикувано Декември 25, 2008 Дори и предположения нямам...значи проблемът ми се появи след преинстал на OC и до скоро смятах, че е софтуерен, но след като преинсталирах 3 различни Windows- а, единият от които оригинален дойдох на мнение, че някъде конфигурацията накуцва.Накратко нещата се свеждат до следното: без каквато и да е било закономерност системата сякаш заспива, пойнтерът на мишката остава подвижен, но никаква възможност да се задейства каквото и да било, нито таск мениджър, нищо - оправя се само с рестарт. Все си мисля, че се губи връзката някъде, но идея си нямам къде, ако някой се е срещал с подобна ситуация моля да сподели опит...А ето ми я и конфугурацията: ПП: Ето ми я конфигурацията: Процесор -DualCore AMD Sempron, 1890 MHz (9 x 210)Дъно - ASRock AM2NF6G-VSTAРам - 512 MB DDR2 SDRAM/266MHzВидео - GeForce 6100 nForce 405 То е ясно, че ще трябва да го нося на техник, но поне да се ориентирам за какви праи ще става въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 25, 2008 Report Share Публикувано Декември 25, 2008 Можеш да започнеш с проверка на устройствата - температури, напрежения, тестване на RAM и твърдия диск, тестване на видеото... Тук съм посочил някои програми за тестване, може да ти свършат работа.Отделно от това, напълно възможно е проблемът да се дължи на лошо написани драйвери за някое устройство или конфликт на драйвери за различни устройства. Можеш да инсталираш Windows, без да инсталираш драйверите за устройствата; след това постепенно добавяш драйверите един по един, докато установиш кога точно се появява проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
determinant Публикувано Декември 26, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2008 Можеш да започнеш с проверка на устройствата - температури, напрежения, тестване на RAM и твърдия диск, тестване на видеото... Тук съм посочил някои програми за тестване, може да ти свършат работа.Отделно от това, напълно възможно е проблемът да се дължи на лошо написани драйвери за някое устройство или конфликт на драйвери за различни устройства. Можеш да инсталираш Windows, без да инсталираш драйверите за устройствата; след това постепенно добавяш драйверите един по един, докато установиш кога точно се появява проблема. Ок, ще тествам каквото мога с посочените програми.За драйверите - аз ги инсталирам от диска, който си ми върви с дъното по принцип, не вярвам да е в тях проблемът. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
determinant Публикувано Декември 26, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2008 Между другото трябва да спомена, че и мониторът ми не е много много в ред, като размърдам мишката и се появяват едни като вълнички... :# Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 26, 2008 Report Share Публикувано Декември 26, 2008 Проблемът може да не е от монитора, така че би било добре ако можеш да го тестваш на друг компютър, за да си сигурен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
determinant Публикувано Декември 26, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2008 Проблемът може да не е от монитора, така че би било добре ако можеш да го тестваш на друг компютър, за да си сигурен. Именно и аз това си мисля, че не е от монитора и като, че ли всички пътища ме водят към тъпата ВГРАДЕНА видеокарта, вие на какво мнение сте? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 26, 2008 Report Share Публикувано Декември 26, 2008 Напълно възможно е, но не е задължително да е от нея. Дай поисканата информация, за да имаме някаква начална база. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
determinant Публикувано Януари 1, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 1, 2009 Хм, оказа се, че проблемът с монитора е в едно миниатюрно болтченце, което се е било разхлабило на мястото на контакта с компютъра...вече нямам предположения никакви. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 1, 2009 Report Share Публикувано Януари 1, 2009 Нещо не разбрах дали проблемът е вече решен или все още не е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
determinant Публикувано Януари 1, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 1, 2009 Нещо не разбрах дали проблемът е вече решен или все още не е. Ами да ти кажа скоро не се е появявал...затова казвам, че нямам идея вече от какво може да е или да е било. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост