Jump to content

Проблем със записвачка явяващ се само при KMPlayer


Препоръчан пост

С две записвачки съм и днес решиш да пусна едната DVD с този плеър. Когато отворя с десен бутон самия диск и задам пак с десен бутон на папката VIDEO_TS да я плейне с KMPlayer-а се отваря плеъра, но след няколко секунди целия комп. просто блокира! Нито мишката работи нито нищо - пълен блокаж! Оправя се, чак след като извадя диска от устройството, но...Но тук видях нещо, което направо ме изуми! Като влезя в "моя компютър" просто двете физически DVD-ROM устройства липсват, а процесора стои натоварен на около 30% и то без да има никакъв процес в таск-менаджера, който да го натоварва?!? Цялата тази галимация си се оправя, чак след рестарт на компа - разбира се до следващия опит за пускане на DVD (от DVD-ROM-a) с този плеър. Такова нещо за пръв път ми се случва! Иначе с другите плеъри и другата записвачка такъв проблем нямам, но защо с Ким-а при тази става така? Иначе "проблемната" записвачка си записва и си плейва CD-та и DVD-та без проблем.

Искам да уточня, че когато плейвам с него DVD-та от харддиска няма никакъв проблем и всичко си тръгва веднага. С ХР SP2 съм и всички последни ъпдейти. Няма никакви вируси, троянци и т.н. тествал съм и системата е чиста!

Моля, ако може някой да помогне, защото това е адски досадно. Благодаря предварително на всеки отзовал се!

П.П. И двете записвачки са с pАТА интерфейс.

Link to comment
Сподели другаде

Какви точно са писачките поне няма ли да кажеш? С други плеъри пробвал ли си? С какво си сканирал за зловреден софтуер?

 

Писачките са: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B и HL-DT-ST DVDRAM GSA-H22L (тя прави проблема с Ким-а).

Сканирал съм с: SUPERAntiSpyware Free Edition; Spybot - Search & Destroy; Malwarebytes' Anti-Malware и Kaspersky Anti-Virus 2009 8.0.0.506

 

Плеърите, които съм използвал още са: Power DVD8 и WMP11 - с тях проблеми нямат и двете записвачки!

 

П.П. С последната версия (няква бета е) на KMPlayer-а съм. С почистени регистри преди инсталацията му.

Link to comment
Сподели другаде

Ами,... можеш да опиташ по-стара версия на плеъра може би. Пробвал ли си друг плеър като Media Player Classic например? Опитвал ли си да размениш двете устройства на IDE кабела?
Link to comment
Сподели другаде

Ами,... можеш да опиташ по-стара версия на плеъра може би. Пробвал ли си друг плеър като Media Player Classic например? Опитвал ли си да размениш двете устройства на IDE кабела?

 

И с по-стара версия съм пробвал - същата работа! С няколко други плеъра съм пробвал (включително днес и с новото ShowTime на Неро) - никакви проблеми! Утре ще резменя устройствата на кабела, но къде ще е логиката в това действие (след като те са на един кабел), не знам?

 

П.П. Малко по-късно ще пробвам и с Media Player Classic и ще докладвам, че сега имам малко работа на компа и ако забие, ще му забия един! :bang:

Link to comment
Сподели другаде

Такаа...Ето го и отчета!

Днес след много местения, смени и размени на няколко вида записвачки (едната LG и пак с АТА интерфейс) тествани с поне 5 вида плеъри (между които и Media Player Classic) се оказа, че моята (проблемната) само тя прави този проблем (независимо от размените) и то само с Кимплеъра и то която и да е версия! Всички други записвачки си работеха нормално с него (Ким-а). Понеже преди година и половина ъпдейтвах фърмуера на записвачката и според мен той (фърмуера) явно не пасва по някъкъв начин на този плеър - повтарям: тази записвачка има проблем само при пускане на DVD диск и само с този плеър - с други плеъри НЕ! Само така си го обяснявам - не знам, може и да не съм прав?! Както и да е, ще я махам явно, но исках да открия причината.

Конфигурацията ми е сравнително нова (на няколко седмици е) и се учудвам защо става така, защото при предишната ми конфигурация Ким-а нямаше никакви проблеми с тази записвачка.

Link to comment
Сподели другаде

Фърмуеърът няма как да има нещо общо. Той отговаря за общуване на устройството с операционната система с устройството. The KMPlayer не общува с устройството директно, а чрез Windows. Трудно ми е да кажа точно какво в плеъра създава проблем. Може да е комбинация между плеър, драйвер и новия хардуер. Това всъщност ми напомня да попитам дали си инсталирал IDE драйверите на производителя на дъното или си оставил оригиналните на Microsoft.
Link to comment
Сподели другаде

...Това всъщност ми напомня да попитам дали си инсталирал IDE драйверите на производителя на дъното или си оставил оригиналните на Microsoft.

 

Дъното ми е ASUS P5Q PRO и съм инсталирал всичко необходимо от диска с драйверите към него. Никъде в диска обаче нямаше IDE драйвери!

Link to comment
Сподели другаде

1) стартирай Device Manager (Start -> Run -> пишеш devmgmt.msc -> OK);

2) двоен клик върху IDE ATA/ATAPI controllers;

3) двоен клик върху IDE контролера -> Driver;

Какво пише срещу Driver provider?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...