Jump to content

Въпрос за инсталиране на програми на несистемен дял


Препоръчан пост

Здравейте, имам такъв проблем. Имам хард 153Гб, като 143гб са отредени за дял D, а останалите 10Гб за C. Ц-то постоянно ми се запълва и си миля евентуално да го направя по-голямо от 10гб. Но си мисля си, дали има някакъв проблем ако си направя една пака Program files на D и там да си инсталирам всички програми, препоръчително ли е да се инсталират на друг дял освен системния?
Link to comment
Сподели другаде

Няма да има проблем да си направиш папка на D-диск и когато инсталатора на дадена програма те попита къде да инсталира, да му покажеш папката направена от теб.

Другия вариант е да използваш специализиран софтуер и да добавиш още място към диск С

Link to comment
Сподели другаде

Инсталирането на програми на дял, различен от системния, по принцип не е препоръчително. Някои програми поставят свои файлове в най-различни папки и запазването на папката им в Program Files на практика би запазило само част от нужните им файлове и след загубата на останалите им файлове/папки (след преинсталация) програмите няма да работят. Разбира се има и програми, които имат всичко нужно в своята папката. Това са основно програми, които не се инсталират, а само разархивират.
Link to comment
Сподели другаде

Както споменаха по-горе, ако разчиташ, че след преинсталация инсталираните в дял D: програми ще работят, вероятно няма да стане. Използувай Acronis Disk Director или подобна програма и си увеличи системния дял. Има и друг вариант - направи програмите portable, тогава ще можеш да ги слагаш в който дял искаш. За целта има различни начини, примерно с ThinApp в чиста виртуална машина.
Link to comment
Сподели другаде

А възможно ли е със Acronis Disk Director или някоя друга програма, да се вземат примерно 10гб свободно пространство от D и да се прехвърлят на C, без да засегна информацията която е на D?
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...