Jump to content

Control Panel / Regional And Language Options/IME

Препоръчан пост

Имам проблем не свързан към някаква програма, но нямаше къде да се обърна, и реших при вас. Аз изучавам японски език и ми трябваше от Regional and language Оptions с диска от ХР да активирам и инсталирам за четене и писане на източни езици( наречен I.M.E), разбира се с японски ориентирано. Обаче след това, субтитрите на филмите са с мамуница от японските ийероглифи. С която и да е програма за гледане на филма е така, пипам настройките, нестава, нищо не се променя! Дори и някои речниците, а мой приятел също използва японският език на компютъра, но все няма време да ми обясни как да оправя проблама. Само спомена за някакъв Vsfilter, както и за уни-код? Проблема е че никой не може да ми обясни какво става всъщност пипах дори и в настройките на Regional and language Оptions, но без успех. Надявам се някой от вас да ми помогне, защото наистина ми трябва да пиша на японски език на компютъра! Знам че доста малко българи използват този език и се притеснявам, че това което написах нищо не ви говори, тъй като малко от вас имат нужда да пишат на такъв език. Благодаря ви предварително за мненията по моя въпрос.
Сподели другаде

Здравей !!!

До колкото знам дори Българския език да бъде избран от Regional and language Оptions не би могъл Windows да стане на Български ако не му е инсталиран Български интерфейсен пакет !!!

Би трябвало да е същото и при Японския !!!

А колкото до субтитрите ,не би трябвало да имаш проблем ако е инсталиран Японски езиков интерфейсен пакет

( и всичко е както казваш в Regional and language Оptions - т.е. Всичко е избрано да бъде на Японски ),то тогава който и да е плеър трябва да отваря субтитрите стига файла със субтитрите да е на съответния език - в случая Японски !!!

А от къде може да се намери Японски езиков интерфейсен пакет - нямам никаква представа !!!

Ако го имаш и е инсталиран значи проблема е друг !!!

Колкото до това :

от Regional and language Оptions с диска от ХР да активирам и инсталирам за четене и писане на източни езици

Не стана ясно дали това е езиковия пакет или при инсталацията на Windows е избран езика , което и с Българския да се направи пак Windows не става на Български до като не се инсталира Езиковия интерфейсен пакет!!!

Успех и весели празници!!!

Сподели другаде

Онзи път си играх да оправя поне една програма за гледане на филми, това е Mедиа плейъра. Както беше споменал моя приятел за VSfilter (directvobsub) я използвах след инсталация. Успях да наглася филтъра, за да вървят в програмата българските субтитри нагласих програмата на руски език, и от маймуница се превърна в чист български език. Но за съжаление тя не ми се задейства и на другите програми за гледане на филми. Програмите които не можах да подкарам българските субтитри са - GOM player, VLC media player и Winamp. Ако някой може да ми каже как мога и останалите да може български субтитри ще бъде добре. Благодаря и весело изкарване на новата година! :)
Сподели другаде

За Winamp не знам, защото не се занимавам с възпроизвеждане на видео файлове в плеъра.

За VLC пробвай това:

- от меню Tools (Инструменти) избери Preferences... (Настройки);

- вляво избери Subtitles & OSD (Субтитри / OSD (Екранно меню));

- от падащо меню Default encoding опитай да избереш да речем ISO-8859-5 или CP1251;

- потвърди със Save (Запис).

За GOM Player:

- десен клик върху плеъра -> Preferences... (или натискаш F5);

- вляво избираш Subtitles и после подстраница Others;

- от падащо меню Code page избери Cyrillic;

- кликни Close.

Сподели другаде

Aз, вчера се ровех из Гома за да го оправя. Всичко което каза съм го нагласил още вчера, а сигурно не съм рестнал компютъра и за това не се е задействало. Само VLC-то малко ми се пъне, не му харесаха, енкодингите които бяха посочени. Ще пробвам всичките. Но все пак благодаря за момоща, много.
Сподели другаде

E, вече трите програми за гледане на филми субтитрите са на бългърски! Благодаря на всички вас във форума, много ми помогнахте. Оттук нататък, ако имам РС проблеми към вас ще се обръщам. Приятно изкарване на празника, и ви пожелавам много щастие, и успехи през новата година!!
Сподели другаде