bo4man Публикувано Декември 21, 2008 Report Share Публикувано Декември 21, 2008 Здравейте, Преди да се стига до сервиз и закупуването на нова записвачка искам да ми дадете съвети. Става дума, че до преди 1 седмица записвачката ми записваше дискове до около 90% после спираше. По-кофтито е че от днеска даже не може да ми чете дискове. Моделът е HL-DT-ST DVD-RAMGSA-H55N Може ли да ми дадете някакви съвети, да отворя ли машината и да се опитам да почистя оптиката, тъй като без записвачката.. не мога да си преинсталирам Windows-а. Поздрави ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 21, 2008 Report Share Публикувано Декември 21, 2008 А ще получим ли информациоя въпросното устройство дали успява да чете или пише успешно НЯКАКВИ дискове под Windows и дали може да буутва успешно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bo4man Публикувано Декември 21, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2008 А ще получим ли информациоя въпросното устройство дали успява да чете или пише успешно НЯКАКВИ дискове под Windows и дали може да буутва успешно? От няколко дни - не може да чете и пише никакви дискове под Windows, не може и да буутва успешно. Преди около седмица четеше всичко, но при записа на дискове спираше на 90% и даваше грешка. А сега... въобще не може и да чете. Поздрави ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 21, 2008 Report Share Публикувано Декември 21, 2008 Щом не желае и да буутва, най-вероятно устройството умира (или е умряло вече). Ако ти се занимава, можеш да го пробваш на друг компютър за всеки случай, но ми се струва, че самото устройство предава Богу дух. Ако случайно е в гаранция още, отнеси го в сервиза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bo4man Публикувано Декември 23, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 23, 2008 Днес го занесох в сервиза, надявам се, като го оправят да е що ... годе читава писачката. Сега един друг въпрос, взех от един познат DVD външно искам да преинсталирам Windows-a, трябва ли от BIOS-a да му задавам... да буутва първо от USB-то или като сложа инсталационият диск - Машината ще си я намери и Windows-a ще се буутне без проблем. Поздрави ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 23, 2008 Report Share Публикувано Декември 23, 2008 Какво точно е дъното? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bo4man Публикувано Декември 23, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 23, 2008 Какво точно е дъното? Справих се от BIOS-a нагласих да се буутва - [CDROM-USB] Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост