avalon72 Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Имало е и други горещи дни ,но днес не слиза под 52 градуса и за това се притесних.Смятам да му сложа още един вантилатор .Дали ще е удачно и ще има ефект? Може да прозвучи глупаво,но коя температура трябва да гледам - тази на трите ядра или на процесора ??Едва ли ще ти трябва вентилатор... Температурите на ядрата гледай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mathur Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Благодаря...а аз гледам тази на която пише процесор че е на 52- 58 градуса...Явно съм се подвел.....Благодарности!!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 @ miro24 - здравей и добре дошъл във форума. Температурите са добре, единствено на чипсета (южният мост, MCP) на дъното е малко висока, но те по принцип тези чипсети си греят доста. Все пак може да помислиш за подобряване на въздушния поток в кутията (чрез инсталиране на вкарващи / изкарващи вентилатори и подреждане на кабелите) и евентуално да се смени термоинтерфейсът с нещо наистина качествено, като например Arctic Silver 5.l.kanelov, на моето дъно (p35 ds3r) стигат до 52-53 градуса, но ме съмнява да са точни. Още повече , че на радиатора на дъното съм поставил един малък вент , който духа точно срещу него. И няма проблеми...за сега. Как точно мога да проверя температурата на дънната платка каква е? И ако е наистина се окаже висока , какво още мога да направя за да я смъкна? Компа го почиствам на 3-4 месеца доколкото мога, кутията ми е ето тази- http://www.spirecoolers.com/main/product_d....asp?ProdID=529 . Като купувах компа ми казаха, че е хубава и няма да има проблем с вентилацията. http://www.pic-bg.net/files/38blkerqrpsn26cuvl94eolzww7aikh9fr9hrdph_thumb.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ddragon Публикувано Юли 23, 2009 Report Share Публикувано Юли 23, 2009 @miro24 - наистина температурата на дъното ти е малко височка ( т.е - на чипсета - и понеже си с АМД - в случая - единствения мост ).Добре е да сложиш или венитилаорче ( ако няма, ако има - по-мощничко и ефективно ), или да смениш охлаждането на моста По-притеснителна е голямата разлика в температурите на 2те ядра - или капачката на процесора е крива, или този който е слагал термопастата се е учил в момента ( може и да е импровизирал де ).Смени си термопастата/охлаждането на процесора. За процесорите - изцяло си зависи от бройката - един Е5200/Е7200 може да държи 32С, друг 42С в айдъл.При натоварване нещата се поизравняват. Изцяло зависи както от вентилатора на процесора ( обикновенно боксовите държат по-високи температури ) , така и от вентилаторите и въздушния поток в кутията.На процесора тези ~60С са си нормални за боксово охлаждане и кутия без перки.Повечето от предните процесори ( разбирай 65нм технология ) 60С си ги хващат докато запали компа дори в зимни условия ( обикновенно, процесорите с повече кеш от второ ниво ((Е7200 е с 3Мб )) греят повече, докато ниския клас процесори (( с по-малко кеш и по-ниска шина - разбирай Селерон и Семпрон)) са по-студени ). Не вярвам да клокваш съдейки по въпроса ти, но ако някой все пак ти е пипал БИОС-а на дъното - имай в предвид, че клок-а качва не малко градусите ( пример - на 2,5Гхз Е5200 М0 ревизия държеше около 28/40С (idle/load) на ядрата ((кутията ми с сериозно тунингована )), на 3,5Гхз държеше около 42/50С , на 4Гхз държеше 48/62С.Пролетта.При Е5200 ревизия М0 ( само че лятото ) при клок температурите са с около 10С по-ниски в същата кътия със същото охлаждане. Та ... това е - място за притеснения няма, освен ако покрай задържащата се в кутията топлина не влияе на твърдите дискове - при тях е от особено значение да са на хладно ( т.е. - живота им силно се влияе от температурата - ако са над 50-55С - директно отивай в нагазина за кутия и/или вентилатори ) - при мен има една 12см. перка точно срещу 3те диска, а пред нея е само ситна мрежа от неръждаема стомана и в момента са на около 34С . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jorko_bis Публикувано Май 10, 2013 Report Share Публикувано Май 10, 2013 Здравейте! Искам да попитам дали е нормално да има разлика в температурите на процесора и неговите ядра. Прилагам картинка LInk и още една Link. На тях се вижда как ядро 1 и 2 се охлаждат по-бавно от процесора и понякога разликата е доста голяма. Ползвам лаптоп hp dv7 и процесора му е AMD turion x2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Май 10, 2013 Report Share Публикувано Май 10, 2013 Какви са температурите на отделните ядра когато система е в покой (idle)? Извършвали ли сте някакви хардуерни промени като смяна на охладител и/или термопаста? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jorko_bis Публикувано Май 10, 2013 Report Share Публикувано Май 10, 2013 Какви са температурите на отделните ядра когато система е в покой (idle)? Извършвали ли сте някакви хардуерни промени като смяна на охладител и/или термопаста?Разлика в температурите на ядрата няма само между cpu и core. Преди време няколко дни съм сменял паста. В момента температурите са :Ядро 1 и 2 - 72 CПроцесор - 61 C A а в покой са с 10 най-много 15 градуса по ниски, но тогава температурата на ядрата и процесора се оеднаквяват, но когато тем. на процесора се увеличи и спадне тогава температурата на ядрата пада много бавно. Както е на първия линк в първия ми пост. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Май 10, 2013 Report Share Публикувано Май 10, 2013 В случая Ви интересуват само и единствено температурите съответстващи на всяко едно от физическите ядра на процесора. CPU temperature в случая най-вероятно измерва така наречената ТCase стойност, която е нормално да бъде по-ниска от останалите. Същото се отнася и за скоростта на промяна на стойностите при TCase и Core Temperature. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gooner Публикувано Юли 14, 2013 Report Share Публикувано Юли 14, 2013 Здравейте искам да попитам дали температурата е високаДънна платка - 51 °CCPU/1.ядро - 42 °CCPU/2.ядро - 43°CГрафичен процесор 50 °C Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост