bmvtooo Публикувано Декември 13, 2008 Report Share Публикувано Декември 13, 2008 Здравейте!Искам да попитам защо процесора ми AMD Athlon XP работи с 1245 MHz ,а според Everest това е работната му честота ,а той е с 1666 MHz.Някой да знае защо е така или така трябва да е - дори и след два или три преинстала на Windows в рамките на 2 или 3 години (вече не помня),от както съм го купил все си е така???Благодаря предварително!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 13, 2008 Report Share Публикувано Декември 13, 2008 Пусни един скрийншот от CPU-Z. Най-вероятно FSB шината е конфигурирана да работи на 100Mhz, а не на 133Mhz както трябва да бъде. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 13, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2008 Здравей l.kanelov !!!С тази програма не знам как се работи ,но с Евереста открих това:Свойства на FSB шината:Тип шина DEC Alpha EV6Ширина на шината 64 bitРеална честота 100 MHz (DDR)Ефективна честота 199 MHzПропускателна способност 1594 Мбайта/с Ако говориш за реалната честота ,то незнам как трябва да се промени на 133Mhz??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 13, 2008 Report Share Публикувано Декември 13, 2008 Да, както и предполагах FSB шината е на 100Мhz. За целта влезни в BIOS-а и конфигурирай FSB на 133Mhz.Тъй като процесорът е доста стар следователно и дъното е по-старо, така че е възможно конфигурирането на шината да става чрез джъмпер, който при едната позиция конфигурира FSB=100Mhz, a на другата FSB=166Mhz. За целта провери си в документацията към дъното. Ако не пазиш книжката, може да си я свалиш в електронен формат от сайта на производителя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 13, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2008 Ок благодаря за съвета!!! Ще пробвам макар че незнам колко е стара дънната платка ( Дънна платка ECS K7S5A ; Чипсет на дънната платка SiS735 ; Фирма Elitegroup Computer Systems ) ,понеже ме учуди че става и за стария вариант рам (SDR) и новия макар и не най новия стандарт (DDR2) - (RAM слотове - 2 SDR DIMM, 2 DDR2 DIMM ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 14, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 14, 2008 Здравей отново l.kanelov !!!Направих промяната в биоса и процесора ми вече работи с 1666 MHz , също проверих с Еверест и ми показва Реална честота 133 MHz (DDR)Благодаря ти отново!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост