Jump to content

Въпрос за увеличаване на паметта на видео карта


Препоръчан пост

Имам въпрос за 2 лаптопа питах къде ли не и всеки път различно ми казваха най-често било през биоса искам да ъп-на видео картите.Единия е HP Pavilion dv5-1004nr видео: ATI Radeon HD 3200 Graphics RS780M в момента работи на 256 мб,а пише,че може да се Up to 1918 MB...А другия лаптоп е HP 6715s видеото му е ATI Radeon™ X1250 работи на 128,а пише,че може да се ъп до 512...Ако някой знае нещо по-въпроса нека драсне някой ред...Мерси предварително Редактиран от Tragedy
Link to comment
Сподели другаде

Разбира се беше невероятно трудно да напишеш "да се увеличи паметта" вместо "ъп". Страх те е да не си износиш клавиатурата или те мързи да пишеш като човек?

Да, от BIOS-а трябва да се затава количеството памет за видео картите.

Link to comment
Сподели другаде

Явно някой доста е прекалил с рекламните трикове....

 

В доста малко BIOS-и при лаптопите има възможност за коригиране размера(големината) на видекартите.

Като цяло е валидно правилото: "Колкото повече RAM памет, толкова го "мощна" видеокарта!". Съвсем отделен е въпроса, че повече от 256 "споделена" памет за видеокартата е безполезна, т.е. има нулев ефект и почти невидим прираст.

Link to comment
Сподели другаде

Dedicated е количеството памет, която е нейна собствена на видео картата. Голямото е число максималното количество памет, която може да има видео картата, като се съберат, тази която е на самата карта плюс определена част от оперативната памет на компютъра (RAM)
Link to comment
Сподели другаде

И как да зема от (Рам) та да е повече?

Kaкъв е смисълът от повече от това не разбирам? То това са почти 2ГБ, а вградените си 512 са си достатъчни в повечето случаи. Аз по-скоро бих забранил да ползва от рама... иначе въпросната настройка както са казали колегите се намира в bios-а, но май това й е максималната стойност.

 

PS: Моят DV5 е с geforce 9600GT 512MB и не съм видял проблеми, твоето видео е по-слабо и просто няма смисъл от повече видео памет, просто не се увелича по никакъв начин бързодействието на картата ако има повече памет. Да не говорим, че е възможно паметта на видео картата да е по-бърза от тази на системната памет...

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...