Jump to content

Моля за съвет за графична част на програмиране със С++


Препоръчан пост

здравейте, ще карам на право. доста време учих Паскал и в училище и след това, но разбрах че паскал е не-перспективен и не-комерсиален. Затова се насочих към С++.От скоро се занимавам с него.Купих си две книги едната е с основи другата в примери.Да ок разбрах синтаксиса, но на мен ми се ще да се занимавам с графичната част. Вече не ми се пишат само конзолни програми. Може ли някой да ме насочи какво трябва да прочета за т.нар. графична част на програмиране със С++.
Link to comment
Сподели другаде

Определено Pascal не е лошо решение за програмиране (ако не го сравняваш с C++). C# който ти предложи VIS, от друга страна е много добър език. Определено ако реша пак да се занимавам с десктоп програмиране, бих се захванал с него. C++ пък за който питаш, е перфектното решение за програмиста. За графично програмиране под Windows можеш да погледнеш .NET Framework или MFC, а за други платформи/мултиплатформено можеш да погледнеш Qt, GTK+, FLTK или wxWidgets.
Link to comment
Сподели другаде

Като замисъл Паскал е език с който човек може да започне да се учи да програмира. По принцип той е учебен език. Вярно, че не е комерсиален. Като естествено продължение на Паскал, след Турбо Паскал и т.н. идва DELPHI, който е много добро решение, защото взема доста неща от Паскал. Но тъй като ти вече си започнал със С++, може да продължиш с Visual C++. Успех!
Link to comment
Сподели другаде

Само не си мисли, че Visual C++ е език за програмиране - това е среда за програмиране на C++. Ако мислиш, че си добър в програмирането на C++ наистина е добре да разучиш работата с Visual C++ и да започнеш да създаваш някакви програми с графичен интерфейс. Pascal от друга страна въобще не е само език за обучение. Наистина e некомерсиален и неизползваем в днешно време, но затова пък Object Pascal (на който се пише в Delphi) преспокойно си се използва за комерсиални цели (и е доста лесен за учене и употреба). Според мен C е много по-добре замислен език от Pascal. Добре е да се спреш и да се занимаваш основно с един или два езика за програмиране, но не забравяй - колкото повече езици и среди познаваш, толкова по-добре ;)
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...