Jump to content

Два свързани хард диска


Препоръчан пост

Искам да попитам сега свързах към компютъра си още един хард диск, взет от стария ми (малко икономийка на пари). И двата диска са разделени с по два дяла, и сега общо дяловете са 4 [Disc 1 (C и D) и Disc 2 (H и I)].

Та тук ми е въпроса как може да направя на диск две дяловете (H и I) да са един цял дял. (в смисал, че да е диск 2 да е цял един).

;) :OK: :cap: :help:

Link to comment
Сподели другаде

Има два начина, които може да използваш, за да постигнеш това:

 

1) Да изтриеш дяловете на втория твърд диск и да създадеш един нов дял, който след това трябва да форматираш с дадена файлова система, за да стане готов за работа. Това може да стане и с вградения инструмент Disk Management на Windows, който е част от snap-in модула Computer Management. Разбира се, това решение е подходящо, ако не ти трябват данните от втория диск, защото при изтриването на съществуващите дялове съдържанието им ще се изгуби.

 

2) Вторият вариант е да използваш специализиран софтуер за работа с дискове като например Partition Magic или Acronis Disk Director Suite. И двата продукта имат възможност за сливане на дялове без загуба на данни и това става изключително лесно с вградените съветници. Аз лично предпочитам продуктите на Acronis, но и Partition Magic би свършил работа.

 

Важно е да се каже, че преди да работиш с дисковете е препоръчително да си направиш актуално резервно копие на важните данни.

Link to comment
Сподели другаде

Мерси много, направих го по 1-ят начин, защото нямаше нищо в него.

Това го знаех, но незнаех, че трябваше всичко да изтрия и така да го направя иначе мерси, че вече ме научи с една дума :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...