BMW_CS_CONCEPT Публикувано Октомври 29, 2008 Report Share Публикувано Октомври 29, 2008 Искам да попитам сега свързах към компютъра си още един хард диск, взет от стария ми (малко икономийка на пари). И двата диска са разделени с по два дяла, и сега общо дяловете са 4 [Disc 1 (C и D) и Disc 2 (H и I)].Та тук ми е въпроса как може да направя на диск две дяловете (H и I) да са един цял дял. (в смисал, че да е диск 2 да е цял един). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Октомври 29, 2008 Report Share Публикувано Октомври 29, 2008 Има два начина, които може да използваш, за да постигнеш това: 1) Да изтриеш дяловете на втория твърд диск и да създадеш един нов дял, който след това трябва да форматираш с дадена файлова система, за да стане готов за работа. Това може да стане и с вградения инструмент Disk Management на Windows, който е част от snap-in модула Computer Management. Разбира се, това решение е подходящо, ако не ти трябват данните от втория диск, защото при изтриването на съществуващите дялове съдържанието им ще се изгуби. 2) Вторият вариант е да използваш специализиран софтуер за работа с дискове като например Partition Magic или Acronis Disk Director Suite. И двата продукта имат възможност за сливане на дялове без загуба на данни и това става изключително лесно с вградените съветници. Аз лично предпочитам продуктите на Acronis, но и Partition Magic би свършил работа. Важно е да се каже, че преди да работиш с дисковете е препоръчително да си направиш актуално резервно копие на важните данни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BMW_CS_CONCEPT Публикувано Октомври 29, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2008 Мерси много, направих го по 1-ят начин, защото нямаше нищо в него.Това го знаех, но незнаех, че трябваше всичко да изтрия и така да го направя иначе мерси, че вече ме научи с една дума Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост