Jump to content

Препоръчан пост

Привет.

Още в началото бих искал да кажа, че сам съм си виновен и спокойно можете да ме хокате.

Работата е следната:

Ей така си разглеждах някакви страници и попаднах на нов firmware за моята записвачка - KC4B. Тя е Lite-On DVDRW Sohw-1693S. Реших да го сменя. Готова работа. Само че, после се сетих да погледна на фирмената страница и там видях, че това е стар firmware, а този който съм имал бил актуален. Опитах се да го върна, но не стана. Пробвах да го сменя и под Safe Mode, също ударих на камък. Изписва ми следното съобщение:

Пробвах дали записва както трябва с новият-стар firmware - няма проблеми. Но въпреки това съм решен да върна firmware-а, този който е най актуалния за момента - KS0B. Бях доволен от него. Повече от доволен.

Знае ли някой, как става това?

post-485-1225103071_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

KC4B фърмуеърът не е по-стар. Той си е най-новият (по дата). Просто не е официален. Това е експериментална версия на фърмуера, в която са променени някои скорости на запис (с цел подобряване на качеството на записа) и са добавени още нещица. Ако обичаш да си модваш хардуера, можеш да останеш с въпросния фърмуеър.

Ако искаш да върнеш оригиналния фирмен фърмуер, ще трябва да го флашнеш принудително:

Забележка: спри всякакви допълнителни/излишни програми и процеси и се увери, че в устройството няма диск.

1) изтегли и разархивирай на удобно място Flash Utility for LiteOn Based Optical Drives;

2) изтегли дешифрирания фърмуер за устройството ти: Lite-On SOHW-1693S KS0B и също го разархивирай на удобно място;

3) стартирай Flash Utility;

4) от падащото меню избери правилното устройство;

5) кликни бутон Write Flash и потвърди с Yes;

6) посочи 1693S.KS0B.stock.exe файла от сваления и разархивиран преди малко архив;

7) потвърди отново с Yes и флашването ще започне;

8) не прекъсвай процеса по никакъв начин и го изчакай търпеливо, докато не приключи; ще познаеш, че е готово, когато бутоните отново станат активни (могат да се кликат) и в падащото меню името на устройството се обнови;

9) рестартирай компютъра.

 

Добавено: стандартният и официален фърмуер прави проверка на устройствата и позволява флашване само ако засече, че имаш точнотото устройство с точно определен фърмуеър. Понеже ти си в момента с моднат фърмуеър, официалният не го разпознава като свой и мисли устройството за несъвместимо.

Link to comment
Сподели другаде

Т.е. мога за сега да остана с този (моднатия фърмуеър), и ако нещо се изкофти да си върна стария по начина, който си написал?

Големи благодарности.

Link to comment
Сподели другаде

Т.е. мога за сега да остана с този (моднатия фърмуеър), и ако нещо се изкофти да си върна стария по начина, който си написал?

 

Да, ако ти допада моднатият firmware няма проблем да останеш с него. Ако пък не си доволен и искаш да си върнеш стария, може да следваш инструкциите на Night_Raven. Изключително важно е преди да започнеш да флашваш устройството да спреш всички излишни процеси (както вече са ти казали), дори резидентнaта защита на антивирусната и/или антишпионската програма временно и тогава да започнеш процедурата. Това последното не е задължително, но е препоръчително.

Link to comment
Сподели другаде

Става въпрос за процеси на приложения като Skype, ICQ, торент клиенти, аудио / видео плеъри, други download мениджъри, интернет браузъри + препоръчително резидентната защита на AV продукта, който ползваш (в твоя случай !avast). Като не става въпрос да убиеш процесите на AV програмата, а от иконката й в областта за известяване да избереш да изключиш резидетната защита / защитата при достъп. Това е така, защото почти всички нови AV продукти (включително !avast) имат т.нар. Self-defence т.е. не можеш да им убиеш процесите.

Разбира се, че системните процеси не трябва да се спират.

За по-ясна представа за изпълняващите се процеси, може да използваш инструмента Process Explorer, които предоставя много повече информация от Task Manager.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...